Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2011

~Jangan Tinggalkan Daku~ Farewell #1

Imej
Sedih betul rase hati ni.. farewell pertama buat tahun ni jatuh kepada Hashimie! ni adelah farewell pertama sejak aku berpindah ke Cyberjaya ni.. banyak benda yang aku belajar ngan dia ni, dan dia banyak gak belajar ngan aku huhuhuhuhuh!

Shimi ni seorang yang sangat baik & pemurah, aku ni suke sangat mengusik A.K.A buli dia.. tapi dia cool jerk! dia kat sini sebagai YES Trainee now dia dah dapat offer yang lebih better so lebih baik dia pergi daripada jadi YES trainee yang tak boleh diconfirmkan oleh "BIG BOSSnya" sendiri (kesian dia) ni adalah untuk kebaikan dia jugak. Kitaorang kat sini akan sentiase windu kan ko yer shimi!

So semalam aku & nard pegi la mencari hadiah untuk farewell untuk mereka, kenapa plak mereka?? sebabnya ade lagi 2 farewell yang akan meyusul ujung bulan Mei nnt.. nak tau siape?? next entry K?? Sempena pemergian shimi kitaorg ade kan makan-makan skit. kitaorang harap Shimi akan berjaya nnt..



P/S: Shimi! nnt kalau dah berjaya & perlukan secre…

Banjir oh banjir~

Imej
♪♪ Banjir oh banjir! opis kita masuk air wooo hooo! ♪♪ jom nyanyi sama! hauahuahuah
Jumaat lepas hujan lebat yang teramat... uolss tau je la.. sejak dua menjak ni, asal petang je ujan! asal ujan je petang! bukan nak menidakkan ke ketentuan TUHAN malahan SYUKURR di limpahi rejeki (ujan kan rejeki).. tapi Jumaat lepas ujan lebat sangat sampai takut nak kluar opis tengok keadaan.

Time nak balik je aku tengok, MASYAALLAH! abis kolam ikan talapia jadi air teh.. talapia pun tak nampak.. berubah kaler terus! kolam yang ade ikan guppy pun sama gak.. guppy tuh dah la kecik sian dia terminum lumpur-lumpur sume.. aku plak nak ke kereta agak payah laaa.. nak kene tempuh banjir wahhh abis sandal aku.. ni gara-gara air lumpur dr kawasan pembinaan turun ke opis hmmm.. dah namaya pembangunan so redha je la.. tengok gamba skittt..

P/S: ni la namanya pembangunan!

Nasi Arab

Imej
Yummy! pepagi lagi dah cite pasal makan.. hari sabtu lepas aku bersama Family In Law makan nasi arab di Setiawangsa. Nama kedai tuh Saba Restaurant, Aku tau mesti ramai yang tau pasal kedai ni sebab kedai ni pernah masuk dalam rancangan "Jalan-jalan Cari Makan"

Nasi Arab dia memang sedap sangat uollss.. berbaloi sgt mkn kat situ.. harga pun murah.. portion dia pun besar sepinggan tuh boleh makan 3-4.

Lamb Kabsah ni memang marvelous! daging dia lembut sangat bagi peminat kambing macam aku nasi arab ni adalah yang terbaek! Harga untuk lamb kabsah ni cume lebih kurang RM20.00 untuk sepinggan (3-4 orang makan)

Roasted chicken ni pun boleh tahan sedap.. perut dah kenyang sangat kalau tak sure aku boleh abiskan ayam ni.. Roasted chicken ni harga dia lebih kurang RM17.00 sepinggan (3-4 orang makan).. murah kan?? uollss. Kitaorg ni siap bungkus.. sebab ade lagi sepinggan yang kitaorang tak usik, ni gara-gara terorder/terbudget lebih.

Decoration kedai ni pun cantik gak! ala-ala Arabi…

Header baru ~yeepi~

Korang perasan tak header baru aku?? mai aaa tomen-tomen akunyer header.. comel tak?? 1/2 hari dok kerjakan wat header ni.. al maklum la, aku baru dapat tau ader free online photoshop.. link free online photoshop ni aku dapat dari forum dalam syoknyer blogging! aku per lagi dok satu hari mengodeh benda ni.. akhirnyaaaa... menjadi gak yeppi!

Kalau header sudah tukar of course la template kene tukar kan... baru sesuai ngan konsep! ni link untuk free online photoshop http://pixlr.com/editor/, korang tak payah susah² nak download leh tros gune kat situ jerk.. cara dia ko cume perlu sign up jerk & leh teros gune.. tak pun korang klik je kat link aku tuh leh teros gune cube la!

P/S: muke aku tuh besar sangat la & tahi lalat aku yang manis sudah terpotong.. dah tak nampak muke aku yang original.. huhuhuhu!

Langkawi

Imej
Sempena dapat bonus ni macam-macam mau beli, macam-macam mau buat, nak bercooti ke seluruh negeri & negara.. hauhauhauahu PROPA sgt kan?? macam la bonus berpuluh-puluh ribu tapi ape yang aku boleh cakap ALHAMDULILLAH dan SYUKUUUUR.. terima kasih company!

Lokasi percootian sempena bonus ni adalah langkawi.. INSYAALLAH next week berangkat la kami.. kenapa kami?? sebab pecootian ini adalah percootian bersama family in law.. Hotel or tempat penginapan aku udah survey, tapi tak tau la OK ke TAK.. harap-harap OK. Aku booking kat Cenang Rest House, aku memang pilih kat area Cenang sebab kami kesana bukan mau beli-belah tapi mau merehatkan diri.. Hotel udah booking cume kereta sewa je tak booking lagi, still tak dapat cari harga yang berpatutan & tak tau lagi mau sewa kereta ape or berapa byk. Rasenye kalau walk-in lebih baik kot. (kalau sape ade kontek untuk keta sewa kat sane cerr bgtau aku)

Ni kali kedua aku ke Langkawi.. 1st time mase honeymoon lebih kurang 3 tahun lepas bersama-s…

Benci

Imej
Aku ni paling x suke jumpe kawan-kawan lama aku either kawan mase sekolah or office mate lama.. korang tau sebab ape? sebab soalan mesti sama.. ko takde anak lagi ke?? bila dorang tanya je soalan tuh teros muke aku berubah merah.. tuh soalan yang sangat sensetip bagi orang-orang yang macam aku ni (dah lama kawen tp still xde anak lagi)  HELLO! korang ingat nak anak tuh senang-senang je ke?? macam buat kuih?? letak tepung letak majerin sume leh jadi.. ni sume kuase ALLAH. Aku dan Hubby sentiasa berusaha ke arah tuh.. sape yang tak nak cahaya mata weii! penyeri hidup kot tuh!

Dorang ni belom pernah kawen, kalau korang dah tempuh alam perkahwinan ni baru la tau macam mana... cube mai dok kat tempat aku ni.. ape agaknya yang korang rase.. aku ni rase aku ni seorang yang cukup sabar tapi bila dah sentiase menghadapi situasi yang sama selalu tak tahan kot.. so sebab tuh aku sentiasa mengelak untuk nak jumpe ngan dorang (kalau ade hal penting baru la jumpe) aku cukup bersyukur bila dapat fam…

Selamat Bertunang!

Imej
Hari ni baru naik keje setelah 2 hari bercooti (Jumaat & Isnin) rase malas gile nak pegi keje.. naik-naik keje je macam-macam cerita yang x sedap nak dgr datang kat aku.. fuhhhhh... redha je la kot.. xde mood!

Anyway aku cooti selama 2 hari sebab adik aku tunang, ingat tak DIY card yang aku wat?? hah wat untuk dia la.. Hari Ahad tuh hari dah selamat dah dia bertunang Alhamdulillah! Tunangan dia orang senegeri orang JOHOREAN laaa.. selamat dapat orang dekat-dekat.. al maklumla adik aku ni manje skit anak bongsu la katakan.. Majlis berlangsung di rumah mak tiri aku dengan meriah sekali.. mau nyer x meriah.. abis sekampung tau adik aku punyer duit hantaran.. annouce pakai mikrofon tuuuuu.. huhuhuhu gile ape! pastuh siap tunang adik aku kene masuk umah tunjuk muke (yang ni x pernah dibuat orang si tunangan dtg tunjuk muke).. tapi sume nyer berjalan baik walaupun ada adat baru huhuhuhuhu... adik aku ni bertunang selama 1 tahun hidup.. lepas acara pertunangan tuh aku pun membawa la adik…

Musim Durian!

Imej
Sekarang ni tengah musim durian.. dah beberapa hari ni aku dok melantak durian.. dah la high kolestrol! bahaya untuk pesakit kencing manis, darah tinggi & jantung huhuhuhuh!

Semalam opis aku wat kenduri durian.. memang terbaik aaa durian dia, nama durian tuh MUSANG KING, sedap wooo.. lemak, manis + pahit-pahit skit.. makan sampai tak hengat donia! banyak gile aku makan.. balik umah kembung perut.. sebab dah terlalu banyak makan..

Ahad tuh hari laki aku dok kuar umah mencari durian hah amik ko.. sekilo RM15 durian D24 tapi memang terbaik aaa... tak rugi la beli.. ni sume gara-gara jiran aku la makan durian tak reti nak cover bau dah laki aku terpakse kuar cari durian untuk puaskan tekak aku ni.. siannn dia.. balik-balik jerk dia bawak 2 biji durian.. 2 biji pun dah RM40 hokeeeehh.. fuhhh! mahal gile! Last week pun beli gak tapi campur ngan durian kampung sebijik durian D24 & sebijik durian kampung tuh pun dah RM45 mahal kan?? aku tak tau la kenapa aku gila sangat dengan durian …

Interview

hohohohoh! aku baru je masuk opis sebabnyer baru balik dari interview.. hohohohoh! dekat sangat ngan umah aku 5 minit jerk.. kalau dapat ni sure jimat abis..

Aku ni bukan serius sangat nak cari keje baru tapi cuma nak tambah pengalaman jerk.. kadang2 bosan gak bila lama sangat keje ngan satu-satu company tuh.. interview tadi aku rase cam boring skit.. sebab panel dia sampai 3 orang (perlu ke??), so soalan yang di ajukan tuh macam-macam la gak.. aku ni plak mcm gelabah plak selalu x macam tuh (perasan)..

hmmm aku x mengharap sangat pun.. kalau dapat alhamdulillah.. kalau x dapat redha.. bukan rezeki namanyer.. yang penting kita HAPPY!


P/S: lapar rasenyer perut bila berdepan dengan situasi cemas macam ni.. (cemas ke??)

LAT Teater Muzikal @ Istana Budaya

Imej
Seumur hidup aku ni la 1st time aku aku pegi tengok teater.. isk! kalau la company tak bagi ticket Free takde la kot aku nak pegi tengok.. memula planning ngan hubby nak pegi tengok, pastuh bile tiba harinya hubby kene pegi outstation, so aku ajak la opismate aku (sian kat hubby aku).

Sebelum pegi Istana Budaya kitaorang makan dulu kasi kenyang perut, al-maklumla dalam panggung sari tak dibenarkan makan. Lepas makan kami pun terus ke Istana Budaya (sebelum tuh sempat sesat lagi woo!). Sampai kat sane takde parking plak, kene pakai jockey service nasib baik tak mahal sgt RM15 jerk. Masuk-masuk je panggung teros kene nyanyi negaraku, maybe standard rule @ Istana Budaya kot, sebelum show mula kene nyanyi lagu negaraku. Teater ni mengisahkan tentang kehidupan Dato LAT dari dia kecil sampai la dewasa, aku suke sangat budak yang jadik LAT mase kecik suara dia sedap & pandai berlakon, watak Omar Abullah & Douglas Lim sangat kelakar dengan adenya watak mereka ni, teater ni jadik menar…