Khamis, 28 April 2011

~Jangan Tinggalkan Daku~ Farewell #1

Sedih betul rase hati ni.. farewell pertama buat tahun ni jatuh kepada Hashimie! ni adelah farewell pertama sejak aku berpindah ke Cyberjaya ni.. banyak benda yang aku belajar ngan dia ni, dan dia banyak gak belajar ngan aku huhuhuhuhuh!

Shimi ni seorang yang sangat baik & pemurah, aku ni suke sangat mengusik A.K.A buli dia.. tapi dia cool jerk! dia kat sini sebagai YES Trainee now dia dah dapat offer yang lebih better so lebih baik dia pergi daripada jadi YES trainee yang tak boleh diconfirmkan oleh "BIG BOSSnya" sendiri (kesian dia) ni adalah untuk kebaikan dia jugak. Kitaorang kat sini akan sentiase windu kan ko yer shimi!

ni la shimi.. chomel x?? masih SOLO!
So semalam aku & nard pegi la mencari hadiah untuk farewell untuk mereka, kenapa plak mereka?? sebabnya ade lagi 2 farewell yang akan meyusul ujung bulan Mei nnt.. nak tau siape?? next entry K?? Sempena pemergian shimi kitaorg ade kan makan-makan skit. kitaorang harap Shimi akan berjaya nnt..


Ni la farewell gift for shimi


P/S: Shimi! nnt kalau dah berjaya & perlukan secretary jgn lupe cari aku yer!

Selasa, 26 April 2011

Banjir oh banjir~

♪♪ Banjir oh banjir! opis kita masuk air wooo hooo! ♪♪ jom nyanyi sama! hauahuahuah
Jumaat lepas hujan lebat yang teramat... uolss tau je la.. sejak dua menjak ni, asal petang je ujan! asal ujan je petang! bukan nak menidakkan ke ketentuan TUHAN malahan SYUKURR di limpahi rejeki (ujan kan rejeki).. tapi Jumaat lepas ujan lebat sangat sampai takut nak kluar opis tengok keadaan.

Time nak balik je aku tengok, MASYAALLAH! abis kolam ikan talapia jadi air teh.. talapia pun tak nampak.. berubah kaler terus! kolam yang ade ikan guppy pun sama gak.. guppy tuh dah la kecik sian dia terminum lumpur-lumpur sume.. aku plak nak ke kereta agak payah laaa.. nak kene tempuh banjir wahhh abis sandal aku.. ni gara-gara air lumpur dr kawasan pembinaan turun ke opis hmmm.. dah namaya pembangunan so redha je la.. tengok gamba skittt..

Kolam guppy.. tengokkk air dah mcm air teh tarik!
penuuh ngan lumpur.. eee!
Parking lot opis aku
P/S: ni la namanya pembangunan!

Isnin, 25 April 2011

Nasi Arab

Yummy! pepagi lagi dah cite pasal makan.. hari sabtu lepas aku bersama Family In Law makan nasi arab di Setiawangsa. Nama kedai tuh Saba Restaurant, Aku tau mesti ramai yang tau pasal kedai ni sebab kedai ni pernah masuk dalam rancangan "Jalan-jalan Cari Makan"

Posing sebelum makan!
Nasi Arab dia memang sedap sangat uollss.. berbaloi sgt mkn kat situ.. harga pun murah.. portion dia pun besar sepinggan tuh boleh makan 3-4.

Lamb Kabsah
Lamb Kabsah ni memang marvelous! daging dia lembut sangat bagi peminat kambing macam aku nasi arab ni adalah yang terbaek! Harga untuk lamb kabsah ni cume lebih kurang RM20.00 untuk sepinggan (3-4 orang makan)

Roasted Chicken
Roasted chicken ni pun boleh tahan sedap.. perut dah kenyang sangat kalau tak sure aku boleh abiskan ayam ni.. Roasted chicken ni harga dia lebih kurang RM17.00 sepinggan (3-4 orang makan).. murah kan?? uollss. Kitaorg ni siap bungkus.. sebab ade lagi sepinggan yang kitaorang tak usik, ni gara-gara terorder/terbudget lebih.

Decoration kedai ni pun cantik gak! ala-ala Arabian gitu.. sume OK cume dia punyer service charge je agak mahal skit.. service charge dia je dah RM9.90 (tak kesah la kan asal sedap). Kalau korang nak makan kat sini aku memang recommend sgt! sedap & berbaloi.. TRY la!

P/S: Kat Cyberjaya ade gak.. dari ke sehari ke sehari mau pegi.. akhirrnya pegi gak ngan Family In Law aku.. ditambah plak makan FREE laju je la!

Khamis, 21 April 2011

Header baru ~yeepi~

Korang perasan tak header baru aku?? mai aaa tomen-tomen akunyer header.. comel tak?? 1/2 hari dok kerjakan wat header ni.. al maklum la, aku baru dapat tau ader free online photoshop.. link free online photoshop ni aku dapat dari forum dalam syoknyer blogging! aku per lagi dok satu hari mengodeh benda ni.. akhirnyaaaa... menjadi gak yeppi!

Kalau header sudah tukar of course la template kene tukar kan... baru sesuai ngan konsep! ni link untuk free online photoshop http://pixlr.com/editor/, korang tak payah susah² nak download leh tros gune kat situ jerk.. cara dia ko cume perlu sign up jerk & leh teros gune.. tak pun korang klik je kat link aku tuh leh teros gune cube la!

P/S: muke aku tuh besar sangat la & tahi lalat aku yang manis sudah terpotong.. dah tak nampak muke aku yang original.. huhuhuhu!

Langkawi

Sempena dapat bonus ni macam-macam mau beli, macam-macam mau buat, nak bercooti ke seluruh negeri & negara.. hauhauhauahu PROPA sgt kan?? macam la bonus berpuluh-puluh ribu tapi ape yang aku boleh cakap ALHAMDULILLAH dan SYUKUUUUR.. terima kasih company!

Lokasi percootian sempena bonus ni adalah langkawi.. INSYAALLAH next week berangkat la kami.. kenapa kami?? sebab pecootian ini adalah percootian bersama family in law.. Hotel or tempat penginapan aku udah survey, tapi tak tau la OK ke TAK.. harap-harap OK. Aku booking kat Cenang Rest House, aku memang pilih kat area Cenang sebab kami kesana bukan mau beli-belah tapi mau merehatkan diri.. Hotel udah booking cume kereta sewa je tak booking lagi, still tak dapat cari harga yang berpatutan & tak tau lagi mau sewa kereta ape or berapa byk. Rasenye kalau walk-in lebih baik kot. (kalau sape ade kontek untuk keta sewa kat sane cerr bgtau aku)

Ni kali kedua aku ke Langkawi.. 1st time mase honeymoon lebih kurang 3 tahun lepas bersama-sama opismate kat SAPURA dulu. Excited rasenye nak pegi lagi sekali ni.. mau duduk ditepi pantai sambil disimbahi cahaya matahari, ditiup angin yang sepoi-sepoi bahasa! wahh.. sonot-sonot! mau shopping-shopping coklat... huhuhuh.. anyway memang tak sabar lagi-lagi dalam waktu yang sekarang ni... HAPPY!

Pantai Cenang yang mendamaikan - pic from google
cenangresthouse.com ni la agaknya rumah penginapan kami

P/S: Bulan OKT ni pun aku dah booked ticket AA since last year.. nampaknya macam bulan OKT ni BATAL! huarghhh!

Rabu, 20 April 2011

Benci

Aku ni paling x suke jumpe kawan-kawan lama aku either kawan mase sekolah or office mate lama.. korang tau sebab ape? sebab soalan mesti sama.. ko takde anak lagi ke?? bila dorang tanya je soalan tuh teros muke aku berubah merah.. tuh soalan yang sangat sensetip bagi orang-orang yang macam aku ni (dah lama kawen tp still xde anak lagi)  HELLO! korang ingat nak anak tuh senang-senang je ke?? macam buat kuih?? letak tepung letak majerin sume leh jadi.. ni sume kuase ALLAH. Aku dan Hubby sentiasa berusaha ke arah tuh.. sape yang tak nak cahaya mata weii! penyeri hidup kot tuh!

Dorang ni belom pernah kawen, kalau korang dah tempuh alam perkahwinan ni baru la tau macam mana... cube mai dok kat tempat aku ni.. ape agaknya yang korang rase.. aku ni rase aku ni seorang yang cukup sabar tapi bila dah sentiase menghadapi situasi yang sama selalu tak tahan kot.. so sebab tuh aku sentiasa mengelak untuk nak jumpe ngan dorang (kalau ade hal penting baru la jumpe) aku cukup bersyukur bila dapat family & hubby yang cukup memahami aku ALHAMDULILLAH sangat.

Walaupun kami takde anak tapi permata hati kami ramai (anak-anak sedara) dorang la pengubat rindu hati aku.. bile terasa sunyi berdesup pegi umah kakak ipa or balik JB.. aku harap orang lain x merendah-rendah kan orang-orang yang macam kami ni.. sebaliknya berdoa la yang terbaik untuk kami. JOM layan gamba permata hati aku.

Aku & budak musyuk!
Iman the "garang" boy
P/S: korang plss.. doakan yang terbaik buat kami ::SMILE::

Selasa, 19 April 2011

Selamat Bertunang!

Hari ni baru naik keje setelah 2 hari bercooti (Jumaat & Isnin) rase malas gile nak pegi keje.. naik-naik keje je macam-macam cerita yang x sedap nak dgr datang kat aku.. fuhhhhh... redha je la kot.. xde mood!

Anyway aku cooti selama 2 hari sebab adik aku tunang, ingat tak DIY card yang aku wat?? hah wat untuk dia la.. Hari Ahad tuh hari dah selamat dah dia bertunang Alhamdulillah! Tunangan dia orang senegeri orang JOHOREAN laaa.. selamat dapat orang dekat-dekat.. al maklumla adik aku ni manje skit anak bongsu la katakan.. Majlis berlangsung di rumah mak tiri aku dengan meriah sekali.. mau nyer x meriah.. abis sekampung tau adik aku punyer duit hantaran.. annouce pakai mikrofon tuuuuu.. huhuhuhu gile ape! pastuh siap tunang adik aku kene masuk umah tunjuk muke (yang ni x pernah dibuat orang si tunangan dtg tunjuk muke).. tapi sume nyer berjalan baik walaupun ada adat baru huhuhuhuhu... adik aku ni bertunang selama 1 tahun hidup.. lepas acara pertunangan tuh aku pun membawa la adik aku bergamba kat puteri harbour...penat! seharian bergambar dah la panas! nasib baik la adik aku... kalau orang lain aku tinggal jerk! huhuhuhuh!

Kebetulan hari adik aku bertunang tuh bestday abah aku.. so kitaorang reramai sambut bestday dia yang ke 26 (cerr korang terbalik kan)..anyway HAPPY BIRTHDAY ABAH.. we all love you! & selamat menempuh alam pertunangan kepada my beloved sis, I LOVE U OOSOOO... sedikit gamba adik aku bertunang jom layan!

Adik with her tunangan & our lovely nephew!
Congrats SIS.. C.I.N.T.A kamooo!
Sis + Aku + hubby = pink theme!

P/S: best bile tgk family semakin berkembang & bertambah!

Rabu, 13 April 2011

Musim Durian!

Sekarang ni tengah musim durian.. dah beberapa hari ni aku dok melantak durian.. dah la high kolestrol! bahaya untuk pesakit kencing manis, darah tinggi & jantung huhuhuhuh!

Semalam opis aku wat kenduri durian.. memang terbaik aaa durian dia, nama durian tuh MUSANG KING, sedap wooo.. lemak, manis + pahit-pahit skit.. makan sampai tak hengat donia! banyak gile aku makan.. balik umah kembung perut.. sebab dah terlalu banyak makan..

Ahad tuh hari laki aku dok kuar umah mencari durian hah amik ko.. sekilo RM15 durian D24 tapi memang terbaik aaa... tak rugi la beli.. ni sume gara-gara jiran aku la makan durian tak reti nak cover bau dah laki aku terpakse kuar cari durian untuk puaskan tekak aku ni.. siannn dia.. balik-balik jerk dia bawak 2 biji durian.. 2 biji pun dah RM40 hokeeeehh.. fuhhh! mahal gile! Last week pun beli gak tapi campur ngan durian kampung sebijik durian D24 & sebijik durian kampung tuh pun dah RM45 mahal kan?? aku tak tau la kenapa aku gila sangat dengan durian sejak akhir-akhir ni.. takleh terbau or orang cerita pasal durian... air liur kecur-kecur nak sangat makan! hari jumaat tuh hari pun gi makan durian kat SStwo... kat situ murah skit bayar RM15, hah makan la korang sampai muntah... tapi durian dia kureng laaaa x sesedap D24.. dah nama pun RM15 makan sampai muntah.. so what u aspect?? ok layan gambar durian jom!

Ni durian hasil kenduri semalam
Ni sebelum di kendurikan
Ni mase makan buffet durian kat SStwo.. makan sampai muntah HOKEH!
 P/S: Kalau sebut jerk durian... aku punyer D.I.E.T off teros! hauhauahua!

Selasa, 12 April 2011

Interview

hohohohoh! aku baru je masuk opis sebabnyer baru balik dari interview.. hohohohoh! dekat sangat ngan umah aku 5 minit jerk.. kalau dapat ni sure jimat abis..

Aku ni bukan serius sangat nak cari keje baru tapi cuma nak tambah pengalaman jerk.. kadang2 bosan gak bila lama sangat keje ngan satu-satu company tuh.. interview tadi aku rase cam boring skit.. sebab panel dia sampai 3 orang (perlu ke??), so soalan yang di ajukan tuh macam-macam la gak.. aku ni plak mcm gelabah plak selalu x macam tuh (perasan)..

hmmm aku x mengharap sangat pun.. kalau dapat alhamdulillah.. kalau x dapat redha.. bukan rezeki namanyer.. yang penting kita HAPPY!


P/S: lapar rasenyer perut bila berdepan dengan situasi cemas macam ni.. (cemas ke??)

Selasa, 5 April 2011

LAT Teater Muzikal @ Istana Budaya

Seumur hidup aku ni la 1st time aku aku pegi tengok teater.. isk! kalau la company tak bagi ticket Free takde la kot aku nak pegi tengok.. memula planning ngan hubby nak pegi tengok, pastuh bile tiba harinya hubby kene pegi outstation, so aku ajak la opismate aku (sian kat hubby aku).

Sebelum pegi Istana Budaya kitaorang makan dulu kasi kenyang perut, al-maklumla dalam panggung sari tak dibenarkan makan. Lepas makan kami pun terus ke Istana Budaya (sebelum tuh sempat sesat lagi woo!). Sampai kat sane takde parking plak, kene pakai jockey service nasib baik tak mahal sgt RM15 jerk. Masuk-masuk je panggung teros kene nyanyi negaraku, maybe standard rule @ Istana Budaya kot, sebelum show mula kene nyanyi lagu negaraku. Teater ni mengisahkan tentang kehidupan Dato LAT dari dia kecil sampai la dewasa, aku suke sangat budak yang jadik LAT mase kecik suara dia sedap & pandai berlakon, watak Omar Abullah & Douglas Lim sangat kelakar dengan adenya watak mereka ni, teater ni jadik menarik skit.. yang lain tu sebab dah selalu tengok dorang berlakon, so lakonan dorang biase-biase je.. Teater ni start dari pukul 3.00ptg & abis 5.30ptg. Aku tengok set untuk teater ni pun gempak gak, mesti kos dia mahal gile! Pelakon-pelakon dia yang aku kenal ialah Awie sebagai Dato LAT, Atilia sebagai Faezah (isteri kepada LAT), Jalil Hamid (Bapak LAT), Omar Abdullah (Boss LAT @ NSTP), Douglas Lim sebagai Franky (Kawan baik LAT) yang lain-lain tak kenal la...

Para pelakon

Tiket FREE dari company

Start teater


P/S: aku bagi rating 4/5.. thats means ok laa.. ::GOOD::