Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2011

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak

Imej
Sempena hari Jumaat yang mulia lagi Barokah! kami sekeluarga mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak. Sama-sama lah kita meningkatkan amalan pada bulan yang mulia nanti.

Saya dengan rendah hati memohon ribuan keampuan jika penulisan atau comment yang menguris hati kalian semua. Semoga kita dapat menjalankan ibadah dengan tenang.. AMINNNN..

P/S: tak sabar nak gi sembahyang terawih nanti

MOMO ku sayang! ♥♥

Imej
Saya dah bagi nama dah untuk SI MANIS saya tu... MOMO nama dia, comel tak? dia sekarang ni dah mula nak jinak kan diri dia dengan aku.. dia dah jalan-jalan atas badan aku dan yang paling best dia tido kat tapak tangan aku.. rase keboringan diri tuh dah hilang skit. Memang kat rumah aku ade ikan, tapi ikan tak boleh pegang just boleh pandang je.. tapi ikan-ikan hubby aku tu tetap kesayangan aku dan hubby aku.

Hubby aku cukup geli ngan MOMO aku ni.. sebabnya si MOMO ni suke poo-poo & pee-pee kat badan orang ehehehehehe! ade ke dia ckp MOMO ni pengotor.. geram betol la! huhuhuh.. MOMO memang suke poo-poo & pee-pee kat badan orang perkara macam ni normal bagi si MOMO, sebabnya dia nak tandakan kawasan dia... supaya dia boleh kenal sape tuan dia ☺.

Balik keje semalam aku prepare makanan dia, amik telur 3 biji + HPW + madu dan kisarkan semua bersama-sama. lepas dah kisar sume masuk kan dalam peti ais (bahagian beku) supaya tahan lama. Selain dari tuh aku bagi makan epal, sawi dan to…

Perkenalkan... SI MANIS saya

Imej
HI! uolss! aku sudah adopt SI MANIS.. semalaman mengadap SI MANIS. Comel sangat muke dia hidung dia paling geram. Aku adopt SI MANIS yang berjantina boy! actually nak adopt gegirl tapi gegirl tuh garang sangat & hyperactive, so cancel, amik la si boy. Buat mase ni SI MANIS aku ni belum bond ngan aku lagi. SI MANIS aku ni agak garang jugak, iye la dia baru kene adoptkan.. tak kenal lagi bau-bauan aku. Abis jari aku kene gigit, nasib tak sakit ☺ comel je dia gigit. Bile dok dalam sangkar dia diam jerk, tapi bile aku nak keluarkan mak aih! garang sungguh. ok layan la gambar dia duduk dalam sangkar.


Harap-harap SI MANIS aku ni dapat ceriakan hidup aku...

P/S: hmm.. nama tak bagi lagi, masih mencari nama yang sesuai

Rumah untuk si manis ♥♥

Imej
Hati sangat berbunga-bunga bile Hubby benarkan & support aku untuk meng-adopt si manis..SUGAR GLIDER! yeppi! siap bagi duit suruh beli, happy sangat tak terkata ☺☺.. perasaan ni macam dapat tau aku pregnant plak.

Semalam pegi jenjalan kat Jusco Bukit Tinggi Klang, tujuan utama adalah nak beli handbag aku, tapi bile nampak petshop terus ajak hubby masuk. Tengok punyer tengok berkenan kat satu cage ni, rasenyer sesuai kot untuk sugar glider yang aku akan beli nanti. Bestnyer! bile la si manis ni nak duk dalam cage ni erk?. layan la gambar rumah si manis ni dulu..


P/S: Tak sabar rasenye nak adopt SI MANIS tuee..

Berita yang mengelikan hati..

Imej
Saman AXE Kerana Gagal Memikat Perempuan!New Delhi,Seorang lelaki india berusia 26 tahun menyaman perusahaan HUL (Hindustan Unilever Limited), yang memasarkan produk wangian lelaki AXE,dengan tuduhan telah menipu dan menyebabkan ‘penderitaan mental’.



Lelaki tersebut menyebut kegagalannya untuk memikat gadis,meskipun dia telah menggunakan produk AXE selama lebih dari tujuh tahun sampai sekarang.Iklan AXE menunjukkan bahwa produk-produk itu membantu kaum lelaki untuk menarik perhatian wanita.

Vaibhav Bedi,lelaki india tersebut juga menyerahkan semua bukti ke mahkamah dari semua produk yang telah digunakan maupun yang belum terpakai,yang berupa deodorant sprays,perfume sticks and roll-ons,anti-perspirants,aftershaves,body washes,shampoos dan hair gels dengan jenama AXE.

Vaibhav Bedi juga meminta agar semua produk itu diperiksa di makmal."Lalu dimana Axe Effect-nya"? Saya sudah menunggu selama lebih dari tujuh tahun.Sejak kuliah sampai dengan saya bekerja di peja…

Ape perlu kita buat?

Ape perlu kita buat kalau kita jumpe ngan orang-orang yang berlagak bagus?

1) Toreh muke dia pakai pisau!
2) Pergi ludah muke dia!
3) Tampar muke dia laju-laju sampai berdarah hidung!
4) Cubit perut dia sampai bengkak!
5) Sabar dan cakap kat diri sendiri "Sabar-sabar & bertenang!"

P/S: Maaf n3 kali ni penuh dengan emosi kebencian..

Takde mood!

Hari ni takde mood sebab:
1) Hari Jumaat (hari last keje... dah ingat mau cuti & mau gaji)
2) Sakit tekak
3) Sejuk
4) Selsema
5) Rase nak demam
6) Rindu kat HUBBY!

soooo... daaaaa

We are family!

Imej
Semalam tiada di opis, so.. takde ape-ape update or terjahan ke rumah-rumah korang. Nak tau aku ke mane?? aku ke MITC Melaka, get together with other colleague yang lain (Nusajaya, Cahaya Jauhar & Sunrise). 

Get together ni dinamakan WE ARE FAMILY, macam-macam aktiviti yang HR adekan untuk kitaorg kebanyakkan nya games la.. lepas je abis get together ni ape lagi, merayau ke Bando Melakau la.. ngeee ☺☺

P/S: Hari yang penuh dengan motivasi diri

Berurut untuk hamil?

Imej
Mesti korang rase confius ape kena mengena pinggan kat atas ni dengan mengurut... Sebenarnya hari Sabtu hari tuh aku balik kampung hubby aku kat Jengka then aku memang terpikir la nak berurut ni, kebetulan mak mentua aku baru pas mengurut, dia cakap akak ni mengurut bagus... mengurut lembut jerk... TRY la mane tau boleh lekat, ni usaha kita jerk... begitula katanya.

So petang tu mak mentua aku pun call kan la akak yang mengurut, mulenya mau mengurut hari Ahad tapi akak tuh sibuk nak ke kenduri, dia ckp malam ni gak dia datang... Excited gak aku menunggu akak ni nak dtg mengurut, yer la.... aku dah lama gile tak mengurut nak-nak memang aku tengah sakit badan & kaki. Persiapan untuk mengurut aku dah siap kan, mengurut pakai minyak masak jerk ☺☺. Sambil-sambil mengurut dia cerita pengalaman mengurut dia tuh, pastuh sambil-sambil tuh dia mengomen plak pasal badan aku ni hah! huhuhuhuh.... dia kate kulit aku ni tebal, badan byk lemak, banyak air that's why sperma susah nak lalu le…

Bulan Madu itu BEST!

Imej
Mengikut tajuk kat atas tuh, bulan madu yang aku pegi ni xde la jauh mane.... just kat Soromban jerk. Sekali-sekala kan...tidur kat hotel bersama Hubby. Dapat la merasa feel yang lain skit dari kat umah (huhuhu.. tetibe mood gatal plak). Dapat gak merasakan kemesraan yang lain dari biase nyer.

Sebenar Hubby aku gi outstation, biase la 1 minggu tuh 2-3 kali outstationya..asal tibe J-card day kat area luar dari KL mesti dia xde (bosan kan?) so last week dia outstation kat Soromban, dia bgtau aku srh teman kan dia, so sebagai isteri yang baik aku temankan la. Selama 2 hari aku keje ulang alik dari Seremban ke Cyberjaya. Jaraknya takde la jauh sangat perjalanan menambil masa lebih kurang 45 minit. Kami duduk menginap di Klana Resort, Seremban. Keadaan kat situ memang tenang je.. sesuai sangat bagi sesapa nak berbulan madu. Pool dia pun besar! ade tempat untuk buat team building gak. Layanla gamba Klana Resort, Seremban.

p/s: Dapat gak la aku release tension skit... sebab last week kan aku …

Susu Kambing + Kurma

Imej
Untuk mencapai hasrat aku untuk dapat baby aku berusaha untuk minum Susu Kambing + kurma, ramai yang cakap susu kambing ni bagus. Susu kambing adalah susu yg kedua terbaik di dunia selepas susu ibu.. Susu kambing aku gune susu kambing dari Hi-goat, kalau yang segar tak terminum kot aku ni. Walaupun aku ni jenis yang tak minum susu, tapi ke gagahkan jua... now aku dah bole minum susu ni tanpa rasa mual or loya, mula-mula tuh mmg rase mual tapi dah bebrapa hari ni rase suke plak ☺☺ SEDAP! nak-nak kalau campur madu skit lagi YUMMY!

Susu kambing ni aku minum setiap pagi (kat opis) & setiap malam (kat umah), untuk orang yg pemalas mcm aku ni.. aku blender kurma tuh banyak2 & simpan dalam tupperware, kalau nak bancuh susu tuh tuang je air kurma yang telah aku blender ke dalam susu yang nak dibancuh tuh.. SIAP! punye la pemalas kan?? siap buat stok air kurma plak ☺☺. Kalau kat opis.. aku just bwk kurma 2-3 bijik, rendam ngan air panas bile dah kembang kurma-kurma tuh aku bancuh plak …

sugar glider

Imej
Korang pernah dengar tak binatang sugar glider ni... kalau bahasa melayunye tupai terbang. Comel gile la binatang ni, teringin sangat nak bela.. banyak orang cakap binatang ni sangat manja & jinak. Harga untuk sekor sugar glider ni dalam RM300-RM450 seekor.

Hari Ahad tuh hari pakse hubby gi petshop sebab nak tgk sugar glider ni, so pegi tengok kat petshop @ Bandar Tasik Selatan luckly kat situ ade jual. SO CUTE sangat! harga RM350.00 seekor, aku memang berangan sangat nak beli binatang ni. Tengah kumpul banyak info tentang binatang ni, diaorang punyer habit, makanan dia ape, cara penjagaan dia macam mn & tak lupe budget untuk maintenance binatang ni. Sekarang ni pun tengah semangat nak kumpul duit untuk dapatkan sugar glider ni. Boleh la buat peneman aku kat rumah nanti. Iyer la hubby aku kan selalu takde.. sementara takde commitment dengan baby ni boleh la bela.. takde la aku stress sgt dok umah. Orang cakap sugar glider ni perwatakan dia mcm baby gak.. suke sangat di manje k…

Bila terkenang...

Imej
Walaupun hari ni ngah moddy dengan pelbagai problem... tapi bile tertengok gamba dlm FB teringat plak kawan-kawan kat JB. Mase bergembira bersama, sometime cerita masalah bersama, makan bersama even masing-masing udah ade kehidupan & family masing-masing... memang memori yang merindukan ☺☺.. nak share sedikit gambar untuk tatapan korang sume.. (ceh macam ade je orang nak tatap)

Rase macam nak kembali ke waktu itu.. tapi ape kan daya, kehidupan mesti di teruskan.. diharapkan korang kat sane sentiasa merindui aku gak ☺☺☺..

P/S: Mahu hilangkan rase tension, mesti kene cover dengan keadaan yang indah & gumbira

Big Problem!

Adoi! lepas satu, satu plak problem lain timbul... mintak-mintak ALLAH permudahkan ape yang sedang berlaku.

P/S: Sangat terkejut bile dengar berita buruk dari hubby tadi pagi.. semoga di permudahkan.. AMIN!

Kami hanya merancang ALLAH yang akan menentukan

Bile berchatting ngan member lama mesti ada soalan "Ko dah ade anak ke belum?" wahh! fed up nyer nak jawab. Wahai kawan-kawan ku semua!... anda ade facebook saya kan? sila la perhatikan facebook saya tuh.. ade ke gambar saya dukung baby? ada ke gambar saya tengah berpantang? (kalau ade sure aku akan khabarkan berita paling gembira & berita yang paling ditunggu-tunggu ke seluruh pelusok donia!)

Hati ni memang sakit la bile orang tanya mcm tuh... iye laaa! mentang-mentang ko dah ade anak (Lepas nikah sebulan dah pregnant) ko nak kecik-kecikan orang seperti aku.. hey! ingat la semua ni ketentuan tuhan... aku tak pernah mintak pun kami ni takde anak.. Kami ni dah berusaha, tuhan yang menentukan. Segala nya ade hikmah, mungkin ALLAH tahu kami ni belum kukuh dalam kewangan, mungkin juga aku belum cukup bersedia nak jadi ibu... ALLAH takkan menguji hambanya jika ALLAH tahu kita tak kuat untuk hadapinya. 

Sebagai hamba ALLAH yang sangat kerdil, kami sentiasa memanjatkan doa &am…

Selamat Pegantin Baru!

Imej
Selamat kembali... ok majlis sebelah perempuan udah selesai! next week majlis belah lelaki plak.. mau berarak ke umah pegantin lelaki.. Huiii! memang penat sangat menguruskan majlis perkahwinan ni (macam aku plak yang kawen ☺☺) 3 hari tak cukup tido sebab uruskan hantaran & door gift untuk tetamu.

Kakak aku telah selamat bernikah pada 01.07.11 yang lepas... sekali lafaz jerk! teror la LU ajax.. hihihihih nasib baik ko kawen gak ngan kakak aku ekh! Majlis sanding plak di adakan pada 02.07.11 di Dewan Gelang Patah.. memang cukup meriah la! dengan pelamin yang super Gorgeous tuh.. fuh I Loike! Anyway nak ucapkan sekali lagi Selamat pegantin baru! semoga kekal ke akhir hayat & semoga cepat-cepat menimang cahaya mata! layan skit gamba sekitar majlis pernikahan...

 P/S: Semoga kekal hingga ke akhir hayat.. gambar persandingan akan di upload next entri