Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2012

Kenanga Wholesale City

Imej
Korang pernah pegi Kenanga Wholesale City ni tak? yang kat Jalan Kenanga berdekatan dengan Bomba Jalan Hang Tuah tu.. Kat Jalan Kenanga ni memang famous dengan kedai jualan borong terutamanya baju-baju.
Hari Sabtu tu hari aku pegi ke sana sebab kakak aku nak beli baju untuk anak buah dia *tak puas shopping kat Bandung sambung shopping kat KL plak!... Kenanga Wholesale City ni memang sangat-sangat besar, ade lebih kurang 8 tingkat semua sekali, tempat parking dia pun makkkk aihhh! tinggi bebeno! Jangan tak tau, aku parking kat tingkat 10 *memang gayat wooooo!

Asalnya nak mencari baju budak-budak kat ctu, kononnya nak cari baju yang murah-murah tapi ternyata kalau beli sehelai saje memang mahal! lebih mahal dari harga kat luar.. kat sini kalau nak beli borong boleh la, nak meniaga pun boleh sangat dialu-alukan datang ke sini. Harga borong memang tersangat la murah. Kualiti untuk kain plak aku rase kurang elok skit kalau nak dibanding kan dengan tempat borong yang lain..Kualiti macam ka…

Perkembangan Sugar Glider Joey

Imej
Perkembangan terbaru anak-anak aku ialah mereka dah mula bukak mata skang ☺.. pastu bulu pun dah start tumbuh lebat.
Buat pengetahuan semua jantina mereka berdua telah di kenal pasti ;p... yang seekor jantan & lagi seekor betina (sepasang)... Nama untuk mereka berdua pun aku dah bagi, nama ala-ala jepun gitu *terpengaruh dengan kartun! huhuhuh!




Bile aku tengok gelagat momo & baby melayan anak dia... nampak betul yang mereka berdua betul-betul sayang kat anak-anak.. protect dia bukan main, nak-nak si momo bukan main garang, pantang dengar anak-anak dia nanges terus datang tengok anak-anak dia. Betul kata orang "binatang pun tau sayangkan anak-anak" & memang terbukti yang momo & baby terlalu sayangkan anak-anak dia... ♥

Nak tau tak nama mereka?? yang betina aku bagi nama maruko, yang jantan aku bagi nama matsuko... hihihihi! lawak tak nama meraka?? tak kira la nama ape pun yang penting memang aku sayaaaaaaang sangat-sangat ngan mereka-mereka ni …

Sugar Glider Beranak

Imej
Hi! lama gile tak update kan?? banyak betul keje kat opis ni, tak menang tangan dibuatnya.. ade je keje yang datang. Ni pun dah peram berapa lama dalam draft.

Korang nak tau tak?? Anak aku yang 2 ekor tu dah ade anak daaaaahhh.. teruje gile tengok dorang dah membiak dengan jayanya ☺. Aku tak sangka begini awal mereka berdua ade anak, pada mulanya aku hairan jugak tgk perut baby kembung semacam... aku ingatkan baby sakit, hubby aku sampai marah-marah suruh aku hantar baby gi vet. Satu hari tu aku tak puas hati, aku korek la perut baby takut-takut mmg ade joey kan? sekali aku korek.. eh..eh.. nampak joey warna pink, pastuh nampak ekor kuar dari perut baby. Terus rase excited gile, perasaan time tu gembira sangat, macam rase aku yang mengandung!

Baby dah melahirkan 2 joey.. comel sangat tengok anak-anak dia, hari-hari aku dok intai mereka.. mengikut kajian aku kedu-dua joey ni jantan. Sekarang ni aku tengah pening kepala nak memikirkan joey-joey ni nak bagi makan apa. Lagi satu pening k…