Khamis, 31 Mei 2012

Kenanga Wholesale City

Korang pernah pegi Kenanga Wholesale City ni tak? yang kat Jalan Kenanga berdekatan dengan Bomba Jalan Hang Tuah tu.. Kat Jalan Kenanga ni memang famous dengan kedai jualan borong terutamanya baju-baju.

Hari Sabtu tu hari aku pegi ke sana sebab kakak aku nak beli baju untuk anak buah dia *tak puas shopping kat Bandung sambung shopping kat KL plak!... Kenanga Wholesale City ni memang sangat-sangat besar, ade lebih kurang 8 tingkat semua sekali, tempat parking dia pun makkkk aihhh! tinggi bebeno! Jangan tak tau, aku parking kat tingkat 10 *memang gayat wooooo!

KENANGA WHOLESALE CITY
kredit to http://www.placesandfoods.com/
Asalnya nak mencari baju budak-budak kat ctu, kononnya nak cari baju yang murah-murah tapi ternyata kalau beli sehelai saje memang mahal! lebih mahal dari harga kat luar.. kat sini kalau nak beli borong boleh la, nak meniaga pun boleh sangat dialu-alukan datang ke sini. Harga borong memang tersangat la murah. Kualiti untuk kain plak aku rase kurang elok skit kalau nak dibanding kan dengan tempat borong yang lain..Kualiti macam kain baju kat pasar malam, so kalau nak beli sehelai-dua kat sini memang "not worth it" la... Baju kurung & kain ela pun banyak jugak kat sini, sesapa nak mencari baju kurung or kain ela untuk dijual boleh la beli kat sini, memang murahhhhh *ingat kene beli secara borong baru leh dapat murah!! Aku ade berkenan satu kain tu memang blink-blink sangat tapi kene beli 10 pasang ke atas baru leh dapat harga RM55.00 kalau sehelai saje RM150.00 huhuhuh! jauh beza kan harga dia?

So bile dah macam tu, nak beli sehelai pun mahal, maka nya kami bergerak ke SOGO.. huhuhuh! harganya jauh lebih murah, berkualiti & branded lagi ☺☺..

*Buat pengetahuan semua entry ni dah lama terperap! skang baru ade mase nak UPkan ;P

Rabu, 30 Mei 2012

Perkembangan Sugar Glider Joey

Perkembangan terbaru anak-anak aku ialah mereka dah mula bukak mata skang ☺.. pastu bulu pun dah start tumbuh lebat.

Buat pengetahuan semua jantina mereka berdua telah di kenal pasti ;p... yang seekor jantan & lagi seekor betina (sepasang)... Nama untuk mereka berdua pun aku dah bagi, nama ala-ala jepun gitu *terpengaruh dengan kartun! huhuhuh!


ade nampak muka keibuan tak?

manje btol dua ekor ni ngan mak dia ☺

Kasih ibu membawa ke syuga

Bile aku tengok gelagat momo & baby melayan anak dia... nampak betul yang mereka berdua betul-betul sayang kat anak-anak.. protect dia bukan main, nak-nak si momo bukan main garang, pantang dengar anak-anak dia nanges terus datang tengok anak-anak dia. Betul kata orang "binatang pun tau sayangkan anak-anak" & memang terbukti yang momo & baby terlalu sayangkan anak-anak dia... ♥

Nak tau tak nama mereka?? yang betina aku bagi nama maruko, yang jantan aku bagi nama matsuko... hihihihi! lawak tak nama meraka?? tak kira la nama ape pun yang penting memang aku sayaaaaaaang sangat-sangat ngan mereka-mereka ni ☺☺

Selasa, 15 Mei 2012

Sugar Glider Beranak

Hi! lama gile tak update kan?? banyak betul keje kat opis ni, tak menang tangan dibuatnya.. ade je keje yang datang. Ni pun dah peram berapa lama dalam draft.


Korang nak tau tak?? Anak aku yang 2 ekor tu dah ade anak daaaaahhh.. teruje gile tengok dorang dah membiak dengan jayanya ☺. Aku tak sangka begini awal mereka berdua ade anak, pada mulanya aku hairan jugak tgk perut baby kembung semacam... aku ingatkan baby sakit, hubby aku sampai marah-marah suruh aku hantar baby gi vet. Satu hari tu aku tak puas hati, aku korek la perut baby takut-takut mmg ade joey kan? sekali aku korek.. eh..eh.. nampak joey warna pink, pastuh nampak ekor kuar dari perut baby. Terus rase excited gile, perasaan time tu gembira sangat, macam rase aku yang mengandung!

yang berlubang tu la poket baby.. dalam tu la, dia letak joey dia
Time ni baru perasan dalam perut baby ade joey.. ekor joey masih berwarna pink
Ni gambar terbaru yang aku ambil.. joey sedang memasukan diri kedalam poket mak dia
joey sedang menyusu
Paling geli tengok ekor dia yang takde bulu tu.. tapi comeeeel sangat!
Baby dah melahirkan 2 joey.. comel sangat tengok anak-anak dia, hari-hari aku dok intai mereka.. mengikut kajian aku kedu-dua joey ni jantan. Sekarang ni aku tengah pening kepala nak memikirkan joey-joey ni nak bagi makan apa. Lagi satu pening kepala gak nak bagi nama ape kat joey 2 ekor ni.. kawan-kawan ade idea tak nak bagi nama apa??