Khamis, 30 Ogos 2012

My BB Problem sudahhhh!

Benci + tension sebab BB aku dah ade screen problem. Baru la jack-jack hubby nak beli tab, dia sudah merajuk & tunjukan kan tanda protes.. GERAM betul la! time-time macam ni nak buat hal.

Baru la setahun lebih beli sudah problem, takde kualiti betul barang-barang skang ni.. ke aku yang ganas? Berapa la kos nak repair screen ni erk sape tau? meh share...

BB aku problem macam ni:

nampak tak line tu?
Sesapa yang tau repair screen problem? leh tolong repairkan tak? ngeeeee!

Rabu, 29 Ogos 2012

Keje aku ke keje engkau?

Hamboi ko dah la datang lambat kan? aku yang cover kan ko..sanggup tak breakfast lagi! datang-datang ko terus pegi breakfast buat air lengang lenggok plak tu. SIAP menyinggah department lain borak-borak pulak, banyak senang hati... kerja ko aku yang buat eh? mentang-mentang la dulu tu keje aku, simply je ko ingat aku leh cover ko? aku pun ade keje lain nak buat, update blog.. update status.. nak jage kebun lagi

Aku bukan tak boleh nak tolarate tapi kalau dah selalu sangat menyinggah department lain borak-borak pastu aku yang kene cover, rase sakit hati tau tak!

Dah la selalu berkira kerja dengan aku! bila aku mintak tolong balik selalu cakap ko BUSY kan? hey! aku pun pernah duk kat situ takde lah seBUSY engkau! tak nak tolong cakap tak nak tolong.. senang cerita kan?

Huh! pepagi aku dah beremosi ni...

P/S: kalau orang berbudi kita tau jugak nak berbahasakan?

Selasa, 28 Ogos 2012

Cerita pasal Hari Raya 2012

Seperti entry aku yang lepas Hari Raya tahun ni cukup tak meriah bagi aku... aku just beli sehelai baju kurung & sandal, kuih pun just beli kerepek je tu pun dah abis dah aku & hubby ngap.

Aku balik ke JB hari Sabtu sebelum sahur kami bertolak, singgah jap kat R&R seremban untuk bersahur, kemudian kami teruskan perjalanan ke JB. Sampai je JB aku duduk-duduk jap pastu kuar gi bank settlekan segala hutang-piutang, iyer la gaji lambat lagi kan? dah settle sume terus pegi ke pasar beli barang-barang nak buat rendang & sambal jawa, actually kakak aku cakap tak payah masak sebab kami 2 keluarga je yang nak makan.. tapi aku yang beriya nak masak, tak sedap plak kan hari raya tak masak at least hubby leh la makan sikit-sikit after semayang raya.. Sampai kat pasar orang punya la ramai huh, rase nak cepat-cepat je kuar dari situ, tapi yang tak sedapnya tempe takde! adeh mane la sedap kalau sambal jawa takde tempe. Susah betul nak cari tempe kat johor on that day, puas pusing kedai kat gelang patah semua habis at last jumpa tempe kat giant tu pun tinggal 2 keping, jadi la dari takde kan? petang tu kami semua berbuka mee bandung hasil air tangan kakak aku.

Hari Raya pertama after sembahyang raya kami dua beradik/ keluarga makan-makan & bermaaf-maafan, lepas dah salam-salam terus gi umah bapak aku kat kampung melayu, lepas beraya kat umah bapak aku gi ke umah adik ipar bapak aku & then terus ke kampung dalam tengok nenek sedara yang tengah sakit.. lepas tu balik umah tido hihihihihi! petang tu adik & kakak aku serta abang ipar datang beraya kejap. Pada sebelah malamnya pergi beraya rumah makcik aku lepas tu balik umah tido lagi hihihihih!

Hari Raya kedua pagi-pagi kami bersiap nak balik ke Jengka, sebelum balik ke Jengka singgah dulu umah bapak aku untuk say good bye :(, sedihnya sekejap je dapat jumpa bapak aku rindu pun tak hilang lagi. On the way balik ke Jengka lalu jalan kampung kan? sesak betul jalan kalau hari biasa pukul 3 petang macam tu dah sampai ke Jengka tapi ni pukul 6 petang baru sampai? haiyohhhh! dah la aku yang drive, hubby kat sebelah dah bising-bising cakap bosan duk dalam kete lama-lama... abis what to do? dah hari raya namanya.. harus la Jammed sana sini! Sampai Jengka terus je makan, lapar gile woooo! memang tak makan sepanjang perjalanan..

Hari Raya ketiga kami sekeluarga bergamba sebabnya kakak ipar aku dah nak balik ke KL semula, so ni la masa nya nak bergambar beramai-ramaikan? mase kat Jengka tak beraya ke mana-mana pun duk rumah je.. layan anak sedara, makan & tido.

Hari Raya keempat balik KL dah... sepanjang cuti seminggu aku duduk umah main game, masak & tengok TV heaven gile rase, tu yang nak pegi keje semula dah rasa malas.

Orang lain dah upload gamba raya ye? ok my turn plak tayang gamba raya.. LAYAN!

Raya pertama di JB
Raya ketiga di Jengka *baju recycle
Family in law
Syukur takde jugak soalan panas yang dikeluarkan oleh sedara-mara.. hihihih! macam mana nak tanya pergi beraya pun tak kan?

P/S: bosan bile keluarga kita ni dah pecah belah buat hal masing-masing.. nak beraya pun dah tak seronok!

Jumaat, 17 Ogos 2012

Pasal Hari Raya 2012..

Tahun ni punye raya aku tak rasakan keseronok kan nya.. kenapa?? aku sendiri tak tau.. baju kurung raya pun still tak beli lagi.. sememang nya tiada mood.

Semalam pergi jugak tengok-tengok baju kat jalan TAR cari baju raya... tapi satu hapah pun x beli, jangan kata baju raya.. kuih raya, ape segala yang berkaitan dengan raya untuk diri aku sendiri pun aku tak prepare. Yang aku prepare kan cuma baju melayu hubby je.. yer la dah berapa tahun asyik pakai baju yang lama, sejak aku kawen memang tak pernah beli baju melayu. Tu pun puas aku pujuk beli baju melayu, baru nak beli.. Songkok & sampin pun tak mau beli.. haih!

Rumah pun macam tongkang pecah.. memang aku tak kemas satu hapa pun, sebab tu aku tak buat open house, tahun ni CLOSE HOUSE.. kakak ipar aku pun aku tak bagi datang, kejam kan? tak tau la kenapa tahun ni aku rasekan kemeriahan nak beraya tu takde. Maybe tahun ni banyak sangat masalah aku, tu yang tak bersemangat sampai terbawak-bawak mase raya ni.

Bile tengok kawan-kawan lain update pasal kemeriahan nak raya, gembiranya nak sambut raya SYOK je.. tapi aku takde rase ape-ape, KOSONG je..

Walau ape pun perasaan aku.. aku tetap nak wish kepada korang semua SELAMAT HARI RAYA, berhati-hati semasa memandu.. semoga korang semua bergembira di Hari Raya.

Aku hanya sambut dalam kesederhaan sahaja tahun ini, dan yang paling penting tahun ni aku puasa FULL *yang ni aku sangat happy sebab next year tak payah ganti puasa!



Selasa, 14 Ogos 2012

Kasut Crocs Original Murah!

Sempena hari baik bulan baik ni & raya yang bakal menjelang tak lama lagi .. aku nak let go aku punye kasut crocs 2 pasang.. aku nak let go murah-murah je.. 2 pasang RM50 + PERCUMA satu sandal POLO.

Actualy kasut crocs ni aku beli kat butik crocs di Tropicana City Mall, masa tu ade promotion 2 pasang RM100.00, aku plak memang senang terpengaruh dengan jualan murah macam ni.. hihihihi! so aku ajak hubby aku pergi tengok, bile dah pergi tengok beratur punye la panjang.. disebabkan dah beratur panjang nak tak nak kene beli gak la , (sebab dah penat beratur. & lagi satu aku takut hubby aku marah dah beratur penat-penat lepas tu tak beli..) So aku beli la ingat nak beli yang simple-simple je.. tapi choice tak banyak maka pilih je la ape yang ada. Lepas dah beli tu aku just pakai sekali je.. rase macam tak selesa pakai kasut sebab rasa macam kaki tak bernafas hihihih! lagipun aku memang selesa pakai sandal je...tu pasal la aku nak let go..

1st shoe
size 8 yerrr...
2nd shoe
Size 8 jugak yerrr..
PERCUMA 1 sandal POLO

PERCUMA!
Size 7 yerrr..
Brand POLO
Sandal POLO ni aku beli last 2 weeks mase ade sale AEON Branded sale kat Mid Valley, kebetulan memang aku nak cari sandal, lepas dah beli tu aku pakai sekali masa pegi keje... rase macam tak selesa plak.. so daripada tak pakai duduk je dalam almari baik aku let go sekali.. hihihihih!

So sesiapa yang berminat boleh la PM aku yerrr...

P/S: untuk pengetahuan semua Kasut ni dah SOLD/ JUAL kepada Ernie... Tq Ernie sebab sudi jengah blog ni ☺

Selasa, 7 Ogos 2012

Drama Hari Raya

Boleh dikata setiap tahun kami akan membuat 'drama raya'.. wahhhh! pelakon ke aku? takdenye la! 'drama raya' yang aku maksudkan adalah aktiviti mengambil gambar sempena nak menyambut hari raya.. biasanya kami akan berbaju raya seminggu sebelum raya kemudian ambil gambar ramai-ramai..

Tapi aktiviti dah tinggal kenangan.. aktiviti ni dibuat masa aku masih kerja di Puteri Harbour dulu, bila ingat kenangan ni seronok je.. dapat plak member yang sekepala! pastu ditambah dengan boss yang best! tempat kerja pun cantik dan menarik *masuk bakul angkat sendiri.... fuhhhh memang terbaik!

suke sangat ngan gambar ni!

ni dinamakan drama sangaaatt! aahahaha!

macam budak-budak dah ☺
huarghhhh! rindu ngan kawan-kawan kat sane.. ade yang rindu aku x?

Ahad, 5 Ogos 2012

Kata Kunci untuk blog aku

Selama berblogging ni aku tak pernah lagi tunjuk kata kunci untuk blog aku.. selalunya ape yang orang tercari-cari kat blog aku ni eh? meh kita tengok!

Untuk akaun Nuffnang ni dia kata kuncinya:

Susu kambing & kurma - ni mesti carian dari geng TTC or sure orang-orang yang cuba nak hamil macam aku kan?

Sugar Glider - ni mesti nak cari tips untuk bela sugar glider

Kenanga wholesale City - Dah nak dekat raya kan? mesti nak shopping kan?

Period berpanjangan - Opssss... ade gak ke orang yang ade problem macam aku? sure korang risau kan?

Puteri Harbour theme park -  Untuk pengetahuan semua... Puteri Harbour theme park akan di buka pada September 2012 (sesapa yang nak pergi boleh la..) *tempat keje lama aku ni ☺

Minituare perfume - ni mesti sama hobi ngan aku ni.. kumpul minituare.. ade yang nak tukar-tukar botol x?

Ujian kehamilan - mesti bakal-bakal ibu yang search ni sebab ragu-ragu dengan ujian UPT yang dilakukan kan?

last sekali

Berurut untuk hamil - ni mesti dari geng TTC gak ni.. nak cari tempat untuk berurut.. ☺

Alhamdulillah.. buat masa ni takde lagi kata kunci yang mengarut-ngarut masuk kat blog aku ni.. tapi yang sedihnya iklan nuffnang mcm tu je tak berganjak, tapi takpe berblogging ni hanya untuk suka-suka, untuk minat tapi kalau dapat duit tu satu kelebihan.. betul tak? Syukur apa yang ade ye tak kawan-kawan..

Nanti aku share kata kunci kat dashboard pulak ehhhh!

Sabtu, 4 Ogos 2012

Bulan Ramadhan tahun 2012

Macam mana bulan Ramadhan korang tahun ni? adakah berjalan lancar? seperti tahun lepas aku banyak berbuka puasa sorang-sorang, hubby selalu balik lepas aku kenyang berbuka tapi kelainan pada tahun ni aku selalu masak kat rumah... happy gile rase bila dapat masak sendiri duit jimat hati pun senang ☺.

Aku balik keje dalam pukul 5, terus berlari ke komuter.... gedebak gedebuk dalam pukul 6.15 sampai rumah, kadang-kadang sampai awal lagi, tapi selalunya around that time. Sampai rumah kelam kabut masak, selalunya aku masak simple-simple je.. sume beli perencah yang dah siap. Macam semalam goreng mee pun gune perencah.. bukan ape, senang kot untuk orang yang takde masa macam aku ni. Hubby suke gile bile tiap-tiap hari aku masak ☺... every day dia akan tanya "sayang masak ape hari ni".. wahhh! tu makin semangat aku nak masak.

Selama berpuasa ni hanya 2 kali pegi PARAM, 1st time gi PARAM dekat depan rumah aku.. beli nasi minyak n daging masak kurma, harga RM6 *gile! dah la tak sedap.. tapi takde pilihan lain, kebetulan hari tu malas nak masak sebab laki aku outstation makan sensorang nanti membazir plak *alasan kan?.  2nd time pegi ke PARAM jalan reko, beli bihun goreng RM2.50, murtabak RM1.00 (korang jangan tak percaya ade lagi murtabak harga ni!, rase pun not bad) & kuih lompat tikam RM2.00.. ni pun sebab hubby tak buka sama malas nak masak.

Sekarang ni kalau bawak duit RM20.00 gi PARAM sure habis, semua nya mahal-mahal belaka.. haishhhh! tu la kalau nak berjimat memang kene masak sendiri.. tapi masa plak yang takde. HOPE lepas dari bulan Ramadhan ni pun boleh masak hari-hari kat rumah ☺.

Jumaat, 3 Ogos 2012

Bonus & cuti raya!

yeppi! orang government dah dapat bonus yeah? aku pun dapat bonus gak ☺ tapi takde la dapat sebanyak orang keje gov. Alhamdulillah..... boleh buat tambah-tambah masa raya nanti lepas la nak bagi duit raya kat anak-anak sedara aku yang berapa ketui tu & duit tol.

Ok cerita pasal cuti raya plak company aku bermurah hati nak bagi cuti raya selama 1 minggu! yeahhhhhhhhh... dapat extra 2 hari FREE.. thank you boss! tapi yang tak syoknya aku cuti sampai seminggu tapi hubby cuti 2 hari je? adehhh! tak berguna jugekk dapat cuti sampai seminggu nak beraya kemana-mana tak syok bile hubby takde disisi :(.

Tahun ni kami beraya kat JB.. so sape yang kat JB meh la kita beraya sama-sama.. ahahahaha! Nampak gaya tak sempat la nak beraya kat Jengka tahun ni.. sian mak & abah anak lelaki dia yang sorang tu tak dapat balik kampung, abis kalau dah cuti 2 hari je.. mane la sempat nak balik Jengka.. betui tak?