Catatan

Tunjukkan catatan dari 2013

Aktiviti hujung minggu

Imej
Hari sabtu hari tu aku jadi baby sitter.. kakak ipar & biras aku kene kerja hari sabtu so takde siapa nak jaga, dia minta tolong aku. Awal-awal lagi aku dah cari idea nak bawa mereka ke mana sebab takut diaorang bosan. 
Mula-mula terpikir nak bawa pergi ke Bukit Cerakah, tapi sebab ade baby pikir 2-3 kali plak, takut aku takleh nak handle & tak larat dukung lelama.. dah la aku sorang. Pastu plan nak mandi kolam kat rumah adik aku, tapi dia takde plak, last last tanya kat kawan-kawan aku diaorang suggest pergi Splash kat The Mines ataupun kat Putrajaya.. ok gak, tapi memandangkan rumah kakak ipar aku kat Wangsa maju malas plak nak patah balik ke area selatan.
Last-last dapat idea nak pergi bawak mereka mandi manda di KK Klub melawati. Tempat dia menarik gak, macam-macam ade, kolam untuk mandi pun banyak.. sesuai la nak bawa anak-anak mandi manda kat situ. Bayaran masuk pun murah je RM5.00 untuk kanak-kanak RM10.00 untuk dewasa. 
Masa sampai kat kelab tu tak ramai sangat orang,…

Koleksi Fridge Magnet

Imej
FM ni semua aku update tidak mengikut turutan tau.. so enjoiceee!! selamat cuci mata walaupun gambar kabur..

Terima kasih sebab bagi FM ni

Koleksi Fridge Magnet

Imej
FM ni semua aku update tidak mengikut turutan tau.. so enjoiceee!! selamat cuci mata walaupun gambar kabur..

Terima kasih sebab bagi FM ni

Koleksi Fridge Magnet

Imej
FM ni semua aku update tidak mengikut turutan tau.. so enjoiceee!! selamat cuci mata walaupun gambar kabur..

Terima kasih sebab bagi FM ni

Hobi mengumpul Fridge Magnet

Imej
Lama tak update koleksi FM aku kan? lama gak aku tinggalkan sepi blog aku ni...selalu update pasal treatment je kan? kita selang kan dengan hobi plak. Makin menjadi-jadi plak perangai kumpul FM ni, asal orang pi bercuti sibuk pesan! huhuhuh! pesan pakai air liur je plak tu.. sure menyampah kan? ahahah!
Setelah kumpul untuk beberapa tahun.. ini lah hasilnyaaa.... TADAaaaaa...
Siap order magnetic board lagi.. padahal berapa ketui je kan? ngada betul!! yang ada kat magnetic board ni semua koleksi dari obersea.... yang domestik punya masih lekat kat peti ais. Tak muat plak nak letak semua.. cadangnya aku nak bagi magnetic board ni kat abang ipar aku & aku nak beli yang besar skit...  tunggu ade duit lebih skit nnt aku order yang lain ☺.
Nanti ada masa aku nak update satu-satu FM aku ni.. FM ni dari mana, tahun bila aku dapat... siapa yang bagi. Semua ni kesayangan aku ni... terima kasih sangat-sangat kepada yang sudi bagi aku FM-FM ni.. semoga FM aku akan beranak pinak pada masa akan…

Rawatan Kesuburan: Kali Ke lima di Hospital Kajang

Imej
Kronologi Treatment
1. Start all over again @ Hospital Government pula..
2.Rawatan Kesuburan: Kali pertama di Hospital Kajang
3.Rawatan Kesuburan: Kali kedua di Hospital Kajang
4. Rawatan Kesuburan: Blood test di Hospital Kajang
5.Rawatan Kesuburan: Semen Analysis
6.Rawatan Kesuburan: Kali Ketiga di Hospital Kajang 7.Rawatan Kesuburan: Kali Keempat di Hospital Kajang 8.Rawatan Kesuburan: Ambil darah untuk persediaan MRI 9. Rawatan Kesuburan: MRI Scan

Semalam 9.12.2013 appointment aku selepas MRI scan tu hari.. so macam biasa aku ambil cuti 1/2 day. Pagi tu memang aku bawa kereta sampai ke opis sebab weekend tu ade family gathering kat PD, jangan tak tau yer bertolak dari PD pukul 5 pagi huhuhuh! sampai rumah bos hubby pukul 6 pagi, gi sarapan siap-siap then pergi ke opis.. sempat gak lelapkan mata 2 jam dalam kereta.. hikhikhik!
Ok² kita berbalik cerita pasal treatment, pukul 1 je aku cecepat kuar opis takut lambat sampai kat Hospital Kajang, bila sampai kat Hospital macam biasa ambil no gilir…

Rawatan Kesuburan: MRI Scan

Imej
Kronologi Treatment
1. Start all over again @ Hospital Government pula..
2.Rawatan Kesuburan: Kali pertama di Hospital Kajang
3.Rawatan Kesuburan: Kali kedua di Hospital Kajang
4. Rawatan Kesuburan: Blood test di Hospital Kajang
5.Rawatan Kesuburan: Semen Analysis
6.Rawatan Kesuburan: Kali Ketiga di Hospital Kajang 7.Rawatan Kesuburan: Kali Keempat di Hospital Kajang 8.Rawatan Kesuburan: Ambil darah untuk persediaan MRI
Masa yang ditunggu-tunggu dah tiba! semalam 27/11/2013 aku ada appointment dengan Hospital Ampang untuk MRI ni.. sesiapa yang tak tau kenapa aku buat MRI ni boleh rujuk entry yang LEPAS
Sebab berdebar terlebih sangat kan, aku ajak  hubby untuk temankan aku.. nasib baik dia OK! *tq darling sebab teman love you! Kami bertolak dari rumah pukul 7.30 pagi, appointment pukul 9.30pagi kene la datang awal kan takut susah nak dapat parking tapi... memang susah pun nak dapat basement parking FULL, terpaksa parking kat luar! jauh kena jalan :(. 
Malam sebelum buat MRI aku kene makan ubat…

POWERBANK MURAH

Imej
Heloo!!

Lama tak update blog kan?? aku ade jual powerbank yang murah ni.. ade sesiapa nak order tak??








Package Termasuk: 1 x power bank (30,000mAh) 1 x USB cable 4 x connectors
Pilihan Warna: Hitam, biru, pink & putih
Sesuai untuk: Apple ,iphone ,ipad ,mini ,Samsung tablet,tab,mobile android phone, Nokia, HTC,blackberry, bb, gps, sony, psp, digital camera,game consoles, mp3,mp4 player DLL
Harga: RM100.00
Kalau nak INFO apa-apa boleh: contact aku di: 0162124055 (Zue)/ 0162214055 (Yazid) - Whatsapp/ SMS Email : oren_pink@yahoo.com

Prelove Juice Extractor for SALE

Imej
Ade sesiapa yang tercari-cari juice extractor tak? aku ingat aku nak let go la yang aku punya tu.. aku nak beli jenis yang lain. Aku beli juicer ni masa bulan 8 hari tu, memang sangat jarang pakai.. masa mula-mula beli je beriya, pastu kelaut.

Juice extractor aku brand ELBA.. masa aku beli RM100++ tapi ni aku nak let go RM70.00, harga tidak termasuk pos, pos dalam RM10.00 kot.. kalau lebih aku tanggung..

Ade sesiapa yang berminat tak?? PM aku k!


Jual murah-murah je... nak tambah duit beli blender! hikhikhik!

Tarikh MRI confirm!

Imej
Akhirnya... Staff dah bagitau tarikh MRI alhamdulillah!! setelah beberapa kali postpone!
Hari isnin tu hari sepatutnya aku ade appointment ngan doktor, tapi disebabkan aku tak buat MRI lagi kena la postpone lagi. Setelah bincang dengan nurse aku tak perlu jumpa doktor hari ni (lagipun malas nak jumpa doktor sebab berat aku ni makin naik je rasanya), nurse cakap lepas MRI baru jumpa doktor.
Aku perlu buat ujian MRI ni di Hospital Ampang pada 27.11.2013 (lama lagi kan???) pukul 9.30am mesti dah tercongok kat Hospital! pastu ade la syarat-syarat yang aku kena ikut..macam kena puasa 8 jam sebelum buat prosedur MRI segala.
Maybe lepas buat MRI ni baru leh jumpa ngan doktor.. aku ada masa 2 bulan nak turun kan berat aku ni! next appointment aku ngan doktor Ridzuan pada 9.12.2013 nurse dah bagi siap-siap tarikh appointment, walaupun dia tau result MRI tak keluar lagi ('+_+) . 
Haih!! jauh lagi la perjalanan TTC aku ni nampak gayanya... cita-cita aku nak conceive pada tahun ni terpaksa l…

Sentiasa merindui..

Imej
11.10.2008

Kami masih merinduimu.. seandainya mak masih ada...

al-fatihah

Baju Renang Muslimah Murah

Imej
Masa nak pergi pulau tu hari aku sibuk sangat survey baju renang muslimah.. aku nak cari budget bawah RM100.00 sebelum ni memang aku ade baju renang, tapi just baju je la suar nan hado! lagipun besar.. So baju tu skang aku bagi hubby aku pakai.
Setiap kali pergi shopping complex aku mesti singgah kat bahagian sukan tengok mana tau ade diskaun yang gila-gila, sampai sekarang tak ada pun diskaun gila-gila tu! huhuhuhuh! pastu search dalam mudah, ada yang bawah RM100 tapi prelove.. tapi aku tak putus asa, aku search lagi, aku jumpa satu website kat http://www.pusatborongbaju.com.my/ tengok harga baju dia wahhhh!!! murah gilos.

Aku tanya stok baju renang tu dia cakap lepas raya baru stok sampai, gigih la aku menunggu stok sampai.. dan akhirnya stok dah sampai terus dia contact aku cakap stok dah ready! yeay!


Kebetulan anak sedara aku sibuk nak juga & aku dah janji nak belikan if dia puasa tahun ni, so kena la tunai kan janji.. nasib baik murah je.

Untuk baju renang muslimah dewasa be…

Review waterproof kamera murah saya

Imej
Hari ni aku nak buat review tentang gadjet terbaru aku, iaitu kamera Nikon Coolpix S31. Kamera ni aku beli masa nak pi pulau tu hari. Mengedik gila nak ambil gambar dalam air... mula-mula ada juga terfikir nak beli yang second hand dalam Mudah, tapi hubby aku bangkang habis-habisan, dia cakap kita tak tau condition kamera tu mcam mana, mana tau jatuh ke apa ke kan?
Aku nak cari yang murah-murah je.. survey punya survey jumpa la brand ni ☺. Pada aku yang baru berjinak-jinak nak ambil gambar dalam air yang ni dah kira OK dah.. tapi kamera ni just boleh masuk dalam air sampai ke 5ft sahaja dengan masa tidak lebih 30min, so setakat snorkeling geli-geli boleh la.. tapi kalau nak sampai diving segala SILA CARI KAMERA LAIN!
Ni antara gambar yang sempat aku snap-snap dalam air, member aku cakap gambar nya tak berapa nak clear. Yer la dik oi! dah namanya kamera murah macam ni la gayanya, kalau gambar cantik sure-sure kamera yang mahal tak laku... hikhikhik! 








Aku beli kamera ni kat fotokem Low…

Budget trip ke Pulau Perhentian ~ Part 03

Imej
Hari terakhir di Pulau nampaknya! Disebabkan hari semalam tak puas berendam maka aku pujuk hubby aku esok pagi-pagi kita mesti ke jeti untuk tangkap gambar ikan puas-puas dan berendam sepuasnya! 
Pagi tu kami breakfast meggi as usual, menghabiskan saki baki makanan yang kami bawa dari KL. Lepas je breakfast terus ke jeti, tapi agak hampa kedai rental mask tak buka lagi! pukul 9.30am baru buka! sementara tunggu kedai tu buka kami duduk minum dulu, aku order horlick & hubby order teh tarik. Bila nampak brother tu buka kedai cepat-cepat kami datang, al maklum la hari ni hari terakhir dan kami kena check out pukul sebelum 12pm.

Tujuan sebenar nak pi berendam semula adalah nak ambil gambar coral & ikan-ikan so nak puaskan hati kena pergi la semula ke sana kan? Pagi ni tak ramai sangat orang, semalam memang ramai orang tapi pagi ni hanya kami berdua je kat jeti.. lagi satu aku rasa air lebih dalam berbanding semalam. Oh ya! hari ni kami rental mask, kaki itik & life jacket! kon…