Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2013

Saya Mohon Maaf

Saya mohon maaf kepada sesiapa yang masuk ke blog ni rasa serabut dengan susunan blog aku. Buat masa sekarang ini aku sedang membaik pulih blog aku secara berperingkat..

Segala kesulitan amat dikesali.. sila jangan menyesal masuk dalam blog yang NAN HADO ni! hihihihih!

Bunga telur tisu & paper fan

Imej
Hasil kerja tanganku



Idea DIY

Imej
Idea untuk bilik pengantin

Idea untuk meja makan pengantin

Idea guest book corner & photo booth


Semua simple-simple aje & budget :)

Idea Hantaran Fabric flower

Imej
Benda yang dah lama tersimpan dalam HD aku.. dah basi koootttt.






Semua diatas adalah hasil kerja aku masa SIL nikah tu hari.. gambar dah basi.. nanti aku akan upload lagi benda yang kami DIY sendiri masa hari perkahwinan SIL.

RESTOCK: Telekung murah

Imej
Telekung made in vietnam, sulam timbul nak let go harga murah-murah.. RM66.00 FREE postage  
Harga murah dan berpatutan, kain pun tak panas.. sempena tahun baru & azam baru ni apa kata tukar juga telekung yang baru serta kita tambahkan amal ibadat kita... insyallah

Sesiapa yang berminat boleh comment atau pun PM saya.. ☺, yang beli 5 pasang keatas saya akan bagi harga BEST!.. lai-lai

Rawatan Kesuburan: Kali pertama di Hospital Kajang

Imej
Kornologi Treatment

1.Start all over again @ Hospital Government pula..

Rujuk entri ni,
Pada hari Khamis 14 Feb 2013, buat kali pertama aku ke Hospital Kajang, dengan berbekalkan surat rujukan dari Klinik Kesihatan Kajang. Aku dengan confident nya ingat kan doktor akan terus buat medical check up. Rupa-rupanya TIDAK!
Masa sampai je kat bahagian O&G tu aku ke kaunter untuk buat pendaftaran.. tanya kat nurse then dia suruh aku terus masuk ke klinik, kemudian tanya pulak nurse dalam klinik tu dia suruh tanya kat nurse yang tengah pegang baby.
Aku terus tunjuk kan surat rujukan tu kat dia, then dia tanya aku "puan ada sakit ke?" aku cakap takde cuma nak buat check up biasa. Lepas tu nurse tu tanya lagi "period regular tak?" aku jawab la period aku tak regular kadang-kadang datang OK kadang-kadang sampai 2-3 bulan tak datang. Lepas tu nurse tu terus tanya 8hb Mac ni FREE tak? aku pikir-pikir alang-alang nak cuti baik amik sekali jer sebab nak amik MIL & FIL ba…

For Sale!

Imej
Aku ada 2 beg untuk dijual sila la tengok2.. mane tau ada yang berkenan kan.


Jenama : Guess Material : Jeans Harga : RM250.00  RM150.00
Harga Asal : RM399.00 **Nota: Original ok.. Nak jual sebab jarang sgt pakai

Jenama : Sembonia Material : Leather PVC kot.. Harga : RM200.00 RM100.00 Harga Asal : RM299.00  **Nota: Ni pun original ok.. Baru sekali je pakai
Sesapa yang berkenan leh aa message or comment.

P/S : Berkemas-kemas nak clearkan ape yang patut, ada sesapa yang nak beli PSP tak? kalau ade nnt aku wat entri PSP plak.


Start all over again @ Hospital Government pula..

Benda ni WAJIB kene catit sebab nanti kang lupa.. aku dah la memang selalu pelupa! *ketuk kepala sendiri..
Masa 1 Feb 2013 tu hari kan cuti hari wilayah, aku ambil kesempatan untuk ambil referral letter kat klinik kerajaan. Kali ni aku nak try pergi ke hospital kerajaan pula, sebab ape? treatment sebelum ni tersekat sebab kewangan yang tidak mencukupi, bila nak pergi ade je yang menghalang. Maklum la semua ni memerlukan kewangan yang betul-betul stabil, bukan sikit-sikit duit yang diperlukan. Walaupun mengambil masa yang lama sedikit & terpaksa mengorbankan cuti yang ada, at least ade la usaha sikit dari duk diam ibarat "menunggu buah yang tak jatuh kan?". *ok stop cerita pasal ni
KL kan cuti 1 Feb, aku pun pikir ade baiknya aku pegi klinik kerajaan dari duk umah. Pagi tu tanya Zana macam mana nak wat treatment kat Klinik Kerajaan so dia balas.. cakap je "nak buat treatment kesuburan". Aku pun kuat kan hati ke Klinik Kesihatan Kajang, Klinik dia terletak di Ja…