Khamis, 28 Februari 2013

Saya Mohon Maaf

Saya mohon maaf kepada sesiapa yang masuk ke blog ni rasa serabut dengan susunan blog aku. Buat masa sekarang ini aku sedang membaik pulih blog aku secara berperingkat..

Segala kesulitan amat dikesali.. sila jangan menyesal masuk dalam blog yang NAN HADO ni! hihihihih!

Rabu, 20 Februari 2013

Bunga telur tisu & paper fan

Hasil kerja tanganku

Bunga telur tisu untuk SIL's Wedding
Bunga telur di pelaminan

Paper fan untuk hiasan meja makan pengantim

Bunga telur tisu untuk majlis akikah my good friend
Bunga telur menghiasi majlis :)... credit to my friend
Paper fan juga hasil kerja ku.. tapi yang craddle tu bukan yerr.. hihih! kreatif sgt my friend

Idea DIY

Idea untuk bilik pengantin

Bilik pengantin yang SUPER simple :)
Idea untuk meja makan pengantin

meja makan yang biasa-biasa aje
Idea guest book corner & photo booth

photo booth

Guest book corner
Semua simple-simple aje & budget :)

Selasa, 19 Februari 2013

Idea Hantaran Fabric flower

Benda yang dah lama tersimpan dalam HD aku.. dah basi koootttt.

Jam Tangan

Kasut

Minyak Wangi

Gelang Emas

Telekung

Semua diatas adalah hasil kerja aku masa SIL nikah tu hari.. gambar dah basi.. nanti aku akan upload lagi benda yang kami DIY sendiri masa hari perkahwinan SIL.

Isnin, 18 Februari 2013

RESTOCK: Telekung murah

Telekung made in vietnam, sulam timbul nak let go harga murah-murah.. RM66.00 FREE postage
 
Stock yang ada
Harga murah dan berpatutan, kain pun tak panas.. sempena tahun baru & azam baru ni apa kata tukar juga telekung yang baru serta kita tambahkan amal ibadat kita... insyallah

Sesiapa yang berminat boleh comment atau pun PM saya.. ☺, yang beli 5 pasang keatas saya akan bagi harga BEST!.. lai-lai

Rawatan Kesuburan: Kali pertama di Hospital Kajang


Pada hari Khamis 14 Feb 2013, buat kali pertama aku ke Hospital Kajang, dengan berbekalkan surat rujukan dari Klinik Kesihatan Kajang. Aku dengan confident nya ingat kan doktor akan terus buat medical check up. Rupa-rupanya TIDAK!

Masa sampai je kat bahagian O&G tu aku ke kaunter untuk buat pendaftaran.. tanya kat nurse then dia suruh aku terus masuk ke klinik, kemudian tanya pulak nurse dalam klinik tu dia suruh tanya kat nurse yang tengah pegang baby.

Aku terus tunjuk kan surat rujukan tu kat dia, then dia tanya aku "puan ada sakit ke?" aku cakap takde cuma nak buat check up biasa. Lepas tu nurse tu tanya lagi "period regular tak?" aku jawab la period aku tak regular kadang-kadang datang OK kadang-kadang sampai 2-3 bulan tak datang. Lepas tu nurse tu terus tanya 8hb Mac ni FREE tak? aku pikir-pikir alang-alang nak cuti baik amik sekali jer sebab nak amik MIL & FIL balik umrah, cek tarikh MIL & FIL balik 1hb Mac so kami pilih tarikh tu. Pagi-pagi boleh pegi hospital, petang nya boleh amik MIL & FIL kat airport. Terus bagitau nurse 1hb Mac kami FREE, dia terus catit kat surat rujukan "app 1hb Mac" dia pesan kene datang pagi pukul 8am terus daftar kat kaunter pendaftaran.

Rupa-rupanya.. 1st visit kami di Hospital Kajang hanyala untuk buat appoitment! huarghhhh... kalau aku tau, awal-awal lagi aku dah buat appointment untuk dapatkan tarikh! MENYESAL tak buat! kalau tak boleh jimat cuti kami.. NASIB baik masa kami pergi hospital tu memang time kami cuti kalau taakkkk mau hamukan terjadi kat situ!

Ok next appointment aku di Hospital Kajang pada 1/03/2013. Semoga semuanya berjalan lancar, jangan la kejadian seperti ini berulang..

01032013 kita akan berjumpa lagi @ 8am

*Kebetulan umrah MIL & FIL ditunda, masa MIL & FIL balik dari umrah pun tertunda juga pada 3/03/2013 pada hari Ahad, makanya kami tidak perlu mengambil cuti sebanyak 2 kali. SYUKURRRR.. (begini la nasib orang yang tak banyak cuti & terpaksa berjimat-jimat cuti)

*Ingat tak BFF yang aku cerita buat IUI kat KPJ Kajang tu? dia punya IUI gagal..
"my dear, aku harap ko bersabar & tabah menghadapi segala nya OKAY? aku tau ko sangat-sangat kuat.. lets do it again & jangan pernah mengalah.. I LOVE YOU soooo much!"

INFO

Total rawatan kali ni: RM0.00

Khamis, 7 Februari 2013

For Sale!

Aku ada 2 beg untuk dijual sila la tengok2.. mane tau ada yang berkenan kan.


Jenama : Guess
Material : Jeans
Harga : RM250.00  RM150.00
Harga Asal : RM399.00
**Nota: Original ok.. Nak jual sebab jarang sgt pakai


Jenama : Sembonia
Material : Leather PVC kot..
Harga : RM200.00 RM100.00
Harga Asal : RM299.00
 **Nota: Ni pun original ok.. Baru sekali je pakai

Sesapa yang berkenan leh aa message or comment.

P/S : Berkemas-kemas nak clearkan ape yang patut, ada sesapa yang nak beli PSP tak? kalau ade nnt aku wat entri PSP plak.


Isnin, 4 Februari 2013

Start all over again @ Hospital Government pula..

Benda ni WAJIB kene catit sebab nanti kang lupa.. aku dah la memang selalu pelupa! *ketuk kepala sendiri..

Masa 1 Feb 2013 tu hari kan cuti hari wilayah, aku ambil kesempatan untuk ambil referral letter kat klinik kerajaan. Kali ni aku nak try pergi ke hospital kerajaan pula, sebab ape? treatment sebelum ni tersekat sebab kewangan yang tidak mencukupi, bila nak pergi ade je yang menghalang. Maklum la semua ni memerlukan kewangan yang betul-betul stabil, bukan sikit-sikit duit yang diperlukan. Walaupun mengambil masa yang lama sedikit & terpaksa mengorbankan cuti yang ada, at least ade la usaha sikit dari duk diam ibarat "menunggu buah yang tak jatuh kan?". *ok stop cerita pasal ni

KL kan cuti 1 Feb, aku pun pikir ade baiknya aku pegi klinik kerajaan dari duk umah. Pagi tu tanya Zana macam mana nak wat treatment kat Klinik Kerajaan so dia balas.. cakap je "nak buat treatment kesuburan". Aku pun kuat kan hati ke Klinik Kesihatan Kajang, Klinik dia terletak di Jalan menuju ke Semenyih berhampiran dengan Bandar Teknologi Kajang.

Aku cadang memang nak pergi lewat sikit, sebab sure pagi-pagi ramai orang, dalam pukul 11 macam tu baru gerak dari rumah, dlm pukul 11.30 sampai kat klinik.. sampai je kat sana tengok kaunter pertanyaan & no takde orang so tanya kat kaunter 2 (kaunter pendaftaran) "dik kat sini ade buat rawatan kesuburan tak?" budak tu jawab "kat sini takde buat tapi akak boleh mintak surat rujukan doktor untuk buat kat hospital.. akak amik no & isi form kat kaunter no ye"

Orang memang tak ramai *suke sangat! efisyen!  Sekejap je giliran aku dah tiba untuk pendaftaran.. dia isi detail sume then dia mintak RM1.00 sahaja untuk pendaftaran. Lepas tu tak sampai 10 min doktor dah panggil masuk bilik. Doktor tanya kenapa? aku cakap "aku nak buat rawatan kesuburan", pastu doktor tu macam pelik.. aku cakap la "aku just nak referral letter" untuk pergi hospital baru la dia ok sikit. Doktor tanya history rawatan yang aku pernah buat dulu, tanya cycle period macam mana, background family & tanya kenapa aku tak nak sambung kat tempat lama semua...

Lepas tau serba sedikit pasal history aku, dia suruh gi timbang n cek darah.. kemudian dia siapkan surat rujukan ke hospital.. SIAP!

Aku akan dirujuk ke hospital Kajang.. maybe 14/2/2013 ni aku akan follow up kat Hospital Kajang. Doa kan aku ye kawan-kawan.. semoga perjalanan aku kali ni untuk menuju ke arah itu dipermudahkan oleh ALLAH, lapangkan lah segala kesempitan yang akan berlaku. Aminnnnn

Aku punya BFF baru buat IUI kat KPJ kajang.. Total kos untuk buat IUI kat sana RM805.00 (untuk buat IUI sahaja) tidak termasuk rawatan sebelum buat IUI.  Semoga IUI dia berhasil ☺.. GOOD LUCK MY DEAR!

INFO

**Sesiapa yang nak buat rawatan kat hospital kerajaan mestilah ade surat rujukan dari doktor, tak boleh ke pakar terus.. boleh ambil surat rujukan ni dimana-mana Klinik kesihatan Kerajaan (klinik pesakit luar) & Klinik swasta. (ada juga sesetengah klinik kerajaan yang buat rawatan kesuburan kat situ juga tidak perlu ke hospital)

**Cycle kali ni memang panjang... CD106 baru dia menjelma, hai laaaa setelah hampir 3 bulan lebih ko tak datang, akhirnya datang juaaa
Last period : 10/10/2012 - 27/10/2012
This month period: 24/01/2013 - 2/02/2013

Total rawatan kali ni: RM1.00 (untuk pendaftaran)