Khamis, 23 Mei 2013

Berhati-hati menulis di blog!

Sekarang ni kene hati-hati apa yang di tulis kat blog! sebab ada orang sudah jadi stalker! eeeeeeeeeeee' benci! sebab tu aku tak suka nak war-warkan blog aku. Apa yang aku tulis, yang nak aku luah kan semua tersekat! dalam FB tak boleh, kat sini pun tak boleh!!

Nampaknya.. segala luahan hati mengenai kerja-kerja dia office tak di luahkan kat sini.. banyak mata-mata BENCI!!!!!!!


Isnin, 20 Mei 2013

Bunga tisu murah

First sekali nak ucapkan terima kasih dengan blogger famous amous EIDA sebab sudi promote bunga tisu aku! tq Eida I LOVE yuuuuu!*sesiapa nak sewa choc fountain yang murah leh sewa kat dia. Nak order bunga tisu yang murah boleh order dengan aku!

Aku ade buat/jual bunga telur tisu, bunga tisu loose, corsage & bunga yoyo/ fabric flower

Corsage
Harga: RM1.20 - RM2.50



Bunga telur
Harga RM1.80 - RM2.50
Loose Bunga tisu
S - RM0.70
M - RM1.00
L - RM2.00
Bunga Yoyo/ fabric flower
RM0.50 - RM1.20
Kalau sesiapa yang tempah banyak insyallah aku boleh bagi harga yang terbaik.. just contact aku untuk sebarang pertanyaan.

Sesiapa nak tempah boleh la:

Email: oren_pink@yahoo.com
Whatsapp/SMS/Wechat: 016-2124055 (Zue)

Tempahan bunga telur bagi 100 ke atas mestilah dibuat 2 bulan yeee.. TQ semua!!

Jumaat, 10 Mei 2013

Business kawan-kawan

♥♥ENTRI MELEKAT SEHINGGA
10 MAY 2013♥♥

Nak promote sikit business kawan-kawan aku ☺*walaupun blog aku tak ramai yang baca, masing-masing gigih cari duit untuk duit poket eh?? Mari kita support! macam-macam yang dorang business!

1) Gerobok Hana

-Menjual Shawl & pelbagai tudung, aku selalu usha gak... semua shawl memang CANTIK-CANTIK & SUPERB! harga pun mampu milik! memang MURAH

Blog: Gerobok Hana
FB: Gerobok Hana

Poppy collection yang aku suka sangattttt!
2) Coklat fountain

- Menyediakan perkhidmatan menyewakan mesin pancuran coklat/ coklat fountain. Harga sewa memang MURAH & BERBALOI.. sesiapa yang nak buat majlis boleh la sewa kat Eida! Banyak pakej yang berbaloi

Blog : She.Loves.Chocolate
FB: Chocolate Fountain ::She.Loves.Chocolate::

Coklat yang sangat melting! yummy!
3) Shaklee

- Menjual & menyediakan khidmat nasihat untuk makanan kesihatan Shaklee. Sesiapa nak harga yang terBAIK & terBEST boleh la contact zana!

FB: Cinta Sihat


Salah satu produk yang ada promosi!!
4) Collagen Rumpai Laut

- Menjual collagen rumpai laut dari Semporna, Sabah. Harga adalah seperti berikut:

Gred AA (kuning/gold) - RM10/100g
Gred AAA (ungu) - RM12/100g

Untuk tempahan dan pertanyaan, boleh emel sweetbaby.cutebaby@gmail.com

Harga belum termasuk kos penghantaran.

POS LAJU
Semenanjung -
0.00-0.50kg = RM6.00
0.51-0.75kg = RM7.50
0.76-1.00kg = RM9.00
1.01-1.25kg = RM10.50
1.26-1.50kg = RM12.00
1.51-1.75kg = RM13.50
1.76-2.00kg = RM15.00

Blog : Mengapai Bintang

5) Cantik cantik boutiqe

- Menjual Kain, Baju kurung cotton manik & telekung sulam dari Vietnam, semuanya cantik-cantik & harga berbaloi! sangat sesuai dengan nama boutiqe onlinenya! Ada hadiah PERCUMA dari Vietnam lagi. So apa tunggu lagi cepat-cepat la beli! dah nak raya ni... ☺

CHIFFON BEADED EKSKLUSIF (cantiknyaaa!!!)
Instagram: cantik-cantikboutique

OK! sesiapa nak harga yang terbaik bolehla contact dorang.. insyallah akan dapat yang terbaik juga. Harap kawan-kawan aku ni dapat melebarkan sayap perniagaan mereka selebar-lebarnya! Moga BERJAYA dalam business yang korang ceburi. LOVE ♥♥♥♥ uollllssss!


** Harap dapat bantu serba sedikit yeee kawan-kawan ☺
** Sesiapa nak suruh aku promote business mereka, boleh lah drop komen.. aku akan UPDATE business korang kat sini! FREE *hanya untuk follower aku jerp! promosi 1 bulan huhuhuhuh!

Jumaat, 3 Mei 2013

Kempen dan budi bahasa.

Ahad ni dah mengundi kan? Alhamdulillah masa yang di tunggu-tunggu.. jika sebelum-sebelum ni aku tak berapa kisah sangat nak berkempen tapi 2-3 hari ni aku rasa membara sebab apa?? sebab ade seorang hamba Allah ni mengomen kat wall hubby aku menggunakan perkataan yang tak sepatutnya!

Aku memang kenal sangat hamba Allah ni, dia adalah suami kepada kawan aku juga. Sepanjang perkenalan kami dia memang seorang lelaki yang sangat lemah lembut, tapi dek kerana politik sanggup menggunakan perkataan yang lucah? sungguh tak ku sangka. Start dari itu la aku rasa geram! FB hubby aku adalah hak dia untuk bersuara untuk share ape yang dia sokong, pilihan dia adalah hak dia. Tapi ada makhluk Allah yang tidak bersependapat mencaci maki di FB dia. Comment-comment mereka pun tidak dialu-alu kan, jika mereka ada pendapat mereka sendiri share la di FB masing-masing, tak perlu nak comment di wall org lain semua ini adalah punca pergaduhan.

Berkempen la secara sihat, jangan la kerana politik sanggup unfriend kawan-kawan, memaki hamun tak tentu hala. Berfikirlah secara waras.

ni la statement yang membuatkan aku bangkit, kami pun tidak meminta dia komen di FB kami.

Kalau nak berhujah sila berhujah dengan berhemah, tak perlu begini sekali perkataan nya.. kami yang perempuan terasa sangat terhina & malu.

Selamat mengundi semua....