Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2013

Dip n Dip

Imej
Dah lama tak gathering ngan BFF aku! best gila dapat jumpa... then gi makan-makan plak! pergh favourite kami k! tapi.. yang sedih diaorang kurus aku bertambah gemuk! i hate uollsssss! hikhikhik!
Mula-mula kami gi Midvalley, Intan si comel mau beli sandal.. orang nak gi bercuti kat Redang kan! *jelous ok! Sebelum jalan-jalan isi perut dulu sebab dah lapar sangat, kami makan di tempayaki. Lepas makan mission g cari sandal Intan. Dah dapat sandal dia, misi mencari Dip n Dip pula.
Dip n Dip ni terletak di Jalan Telawi 3, Bangsar! berhadapan dengan Alliance Bank.. Parking kat sini memang susah nak cari! kami dapat parking JAUH!.. Tapi memang berbaloi la berjalan jauh! rasanya tak dapat digambarkan dengan kata-kata! memang YUMMY!

Brownies crepe - brownies yang dibungkus dengan crepe dan di curah dengan coklat.. rasanya memang sangat-sangat sedap! kalau datang ke sini jangan lupa cuba! 1 crepe ni boleh di makan untuk 2-3 orang.

Waffle stick - waffle yang di saluti coklat yang super bany…

Resepi Jus Avocado

Imej
Orang berjus aku pun nak jus gak.. tapi jus aku jus tak sihat! huhuhuhuh! kalau nak kurus jangan ikut! masa pergi chow kit jumpa buah ni berlambak, murah plak tu so aku beli la.. 1 kilo RM7.00 sahaja. kalau kat AEON 3 biji RM10.90, satu biji RM5.90 mahal kan?? dalam 1 kilo dapat 6 biji.
Bahan-bahan
1 biji buah avocado 2 biji pisang Milo Susu Segar
Cara-cara
Blendkan buah avocado bersama pisang (kalau nak Best lagi blendkan bersama ais cube), kemudian tambah kan susu segar. Campur kan Milo dengan sedikit air panas (buat pekat-pekat seperti coklat cair) kemudian campurkan dengan jus yang telah di blend tadi. Tabur kan sedikit Milo untuk kesedapan berganda! siap untuk diminum & selamat menambah KOLESTROL!! hikhikhik!


**Disebabkan ade orang baru balik Langkawi makanya jus ni ditambah dengan coklat hersey! yummy TUMMY! tq Yana.. love yuuuuuuu!

Rawatan Kesuburan: Kali Ketiga di Hospital Kajang

Imej
Kornologi Treatment

1.Start all over again @ Hospital Government pula.. 2.Rawatan Kesuburan: Kali pertama di Hospital Kajang 3.Rawatan Kesuburan: Kali kedua di Hospital Kajang 4.Rawatan Kesuburan: Blood test di Hospital Kajang 5.Rawatan Kesuburan: Semen Analysis

Semalam 10.06.2013 adalah kali kedua aku berjumpa Dr Ridzuan, sebelum jumpa Dr macam biasa daftar kat kaunter pendaftaran. Pukul 1pm lebih aku dah sampai kat hospital, appointment aku pukul 2pm, tepat pukul 2pm kaunter dibuka, berebut-rebut orang nak ambil no giliran ^___^. Sampai part aku aku tunjuk kertas yang Dr bagi hari tu, rupanya aku kene ambil darah sekali lagi! aku pun serah diri untuk ambil darah untuk kali kedua.
Lepas ambil darah datang semula ke kaunter untuk mengambil no giliran, masa di dalam bilik rawatan yang lama menunggu sebab banyak pesakit yang follow up ngan Dr Rizuan. Semasa menunggu tu jantung rasa nak gugur, berdebar bukan main.. banyak benda yang bermain di fikiran +_____+. 1st thing yang Dr tanya, berat b…

Telekung murah

Imej
Saya ada menjual telekung sulam timbul dari Vietnam. Kainnya lembut, sejuk dan tidak mudah terangkat ketika solat.
Harga untuk sepasang telekung sulam ini hanya RM66.00 FREE postage di sekitar semenanjung Malaysia bagi Sabah & Sarawak tambah RM3.00.
Yang paling ISTIMEWA, saya akan memberi diskaun kepada sesiapa yang mengambil secara COD di kawasan Kajang, Cyberjaya, Putrajaya, Bangi & KL.


Sesiapa berminat boleh comment di bawah atau email di oren_pink@yahoo.com atau pun whatsapp/wechat/SMS di 016-2124055

Kamera Kalis Air Yang TERMURAH & TERBAIK

Imej
Kawan-kawan!
Sekarang ni aku ngah survey kamera kalis air yang TERMURAH & TERBAIK, siapa tahu?? meh share dengan aku. Aku ade la berkenan 2-3 brand tapi still memikirkan yang MURAH, aku kan suka yang murah tapi berbaloi-baloi ^___^
Ni antara Jenama yang aku berkenan



Sesiapa tau brand yang lain?? kalau ikut budget aku, aku nak yang RM500.00 ke bawah hew..hew..hew! Ke ade sesiapa nak letgo kamera second hand dia?? meh bagitau aku.. mana tau kena dengan budget :P.

Hotel Murah/ Budget di Penang

Imej
Aku nak share tentang hotel murah/ budget kat Penang yang aku duduk tu hari.
Walaupun hotel ni hotel murah tapi aku cukup puas hati sebab biliknya bersih dan selesa. Hotel ni terletak di jalan Kapitan Keling, Geogetown. Sangat-sangat berdekatan dengan Nasi Kandar Beratur 10malam, Masjid Kapitan Keling & Little India, jalan kaki pun leh sampai..
Hotel ni sangat aku recommend kan bagi sesiapa yang nak cuti secara budget & jimat. Bilik yang aku sewa hanya RM90.00 semalam, di lengkapi juga dengan LCD TV, Water heater serta Aircond 24jam. Hotel ni juga ada sediakan towel yang bersih & sabun bagi sesiapa yang menginap disini. Bagi sesiapa yang nak lagi murah korang boleh pilih bilik yang tiada TV iaitu RM80.00 semalam. Selain tu terdapat juga jenis bilik yang lain.
Masa nak Check in pihak hotel akan minta RM30.00 sebagai deposit, selepas check out pihak hotel akan memulangkan semula duit deposit ni.
Tapi pada aku sesiapa yang membawa barang yang banyak & orang yang sudah …

Budget trip ke Penang - Part 02

Imej
Bersambung untuk hari kedua..
Dalam pukul 7.00am aku dah bangun.. mandi-mandi pastu terus turun beli breakfast kat kedai mamak kat bawah.. sesiapa yang menginap kat Broadway budget hotel jangan la risau, banyak tempat yang berdekatan. Next entri aku review pasal budget hotel ni eh!
Lepas breakfast, lepak-lepak jap! pastu tengok kat luar cuaca hujan... spoil betul!... sambil tunggu hujan reda aku kemas la barang-barang, cadangnya pagi-pagi nak ke bukit bendera semula nak repeat! tapi hujan tak berhenti & hubby cakap trem tak jalan waktu hujan, so lupakan sahaja niat aku nak ke sana :(..
Bila hujan dah reda sikit kami pun check out, tempat pertama yang hendak dituju adalah rope walk jalan kulit (bersebelahan dengan stadium pulau pinang). Dengar cerita kat sini banyak jual barang-barang kulit & antik, aku pun teruja la nak pergi. Bila sampai kat sana & parking pun dah dapat kami pun turun.. mulanya hujan rintik-rintik setelah kami sampai di bazar hujan turun mencurah! lebat…

Budget Trip ke Penang ~ Part 01

Imej
Dah lama tak update kan?? sebenarnya tak ada cerita yang menarik.. so takde la cerita. Ni dah ada cerita skit boleh la update kan?
Last week hubby buat plan mengejut, ajak aku ke Penang.. sebab Sabtu tu, dia cuti sempena hari keputeraan YDPA kan. So masa Jumaat tu kelam kabut la aku mencari budget Hotel, nasib baik ade lagi bilik kalau tak kami tidur kat kaki lima la "+__+.
Kami berdua plan nak bawak kereta kami naik feri untuk ke pulau. Dari highway PLUS tu amik exit butterworth kemudian cari signboard terminal feri Pulau Pinang. Naik feri untuk ke Pulau Pinang mengambil masa lebih kurang 10-15min macam tu. Feri akan landing betul-betul kat pekan Geogetown, kiranya dah sampai bandar la tu.
Sampai je kat Pulau kami terus singgah kat stesen minyak untuk cuci muka & gosok gigi. Kemudian cari tempat breakfast! orang cakap kalau kat Penang ni kejenya makan sahaja! & bagi aku memang betul! takde keje lain asyik makan..makan dan makan...
Tempat breakfast yang pertama adalah d…