Catatan

Tunjukkan catatan dari 2014

Tempahan Kek di Area Skudai

Imej
Masih mencari homemade bakery di Area Skudai? (Taman Tun Aminah, Taman Universiti, UTM, Taman Skudai Baru, Taman Sri Skudai & kawasan berdekatan) Meh nak bagitau.. korang boleh contact kakak aku. Macam-macam kek dia buat! bagi peminat dessert memang meleleh air liur kalau tengok!

Kalau korang tak nak order yang mini ade juga kek yang besar

Selain kek ade juga dessert yang lain... creampuff, birthday kek, pavlova, congo bar, brownies dan lain-lain.. pokoknya ko sebut je nak makan dessert apa insha allah dia boleh baking kan FRESHHHH! untuk korang.
Korang boleh contact kakak aku kat FB Zam Zalina atau leh whatsapp/ call 010-700 3971... bagi yang beli 12 Pek ke atas FREE delivery!! yeayyyyy!
Happy menjamu mata sambil air liur menjejes uolssss!!
** Psttt... insha allah early next year kek-kek ni akan berada di pasaran di area KL/ Bangi/ Kajang/ Mantin pula uolsss... Tungguuuu... 

Rawatan Kesuburan: Surat Rujukan Ke HKL

Imej
Alhamdulillah!
Akhirnya aku dah buat keputusan untuk ke HKL, 2 Minggu lepas aku dah bagitahu Dr. Ridzuan aku buat keputusan untuk ke HKL sahaja. So hari Isnin hari tu aku nak ambil la surat rujukan nya tapi..... surat tak siap lagi... aku tinggal kan contact no aku untuk pihak hospital contact aku semula. Pada mula nya nurse suruh tunggu, tapi memandangkan pukul 9 pun Dr tak muncul tiba, aku ambil keputusan blah je.
Semalam pihak hospital dah pun call, dia cakap surat dah ready boleh datang ambil so pagi tadi sebelum pergi office singgah jap ambil letter.
Aku kena pergi ke HKL untuk mengambil tarikh untuk kaunseling ke sana. Bila nak ke HKL tu aku tak bincang lagi ngan hubby. Maybe early next year kot baru kami ke sana. Menurut kata nurse tu tadi sebelum ni pihak Hospital Kajang boleh terus dapat kan tarikh untuk kaunseling, tapi sekarang ni pesakit kene pergi sendiri, so terpaksa la kami pergi sendiri.
Sapa pernah buat treatment kat HKL? yuk share pengalaman.


Rawatan Kesuburan: Keputusan Untuk Rawatan Selanjutnya

Imej
Salam Korang!
Lama tak cerita pasal Rawatan Kesuburan kan? last cerita pasal aku nak buat Laparscopy tapi Dr batal kan atas sebab-sebab tertentu. Dr. Minta kami untuk pilih Hospital yang mana satu untuk teruskan rawatan, sama ada HKL atau pun di Alor star.
Setelah berpikir-pikir sedalam-dalam nya.. maka aku memilih HKL. Antara sebab-sebab aku memilih HKL adalah yang pertama senang aku nak follow up. Aku dapat rasakan rawatan yang aku lakukan ni bukan nya mudah, mungkin Dr kat Hospital lain akan buat check up semula both of us, mungkin Dr hospital lain tak kan proceed aku untuk terus ke IVF, So di situ kemungkinan kekerapan untuk follow up di Hospital adalah kerap.
Sebab yang kedua pula memandangkan HKL lebih dekat dengan kami maka belanja untuk ulang-alik tu lebih rendah, kalau kami pilih ke Alor Star kami terpaksa sewa hotel then kos untuk ke sana lagi, makan minum? hmmmm.. semua kena kira.
Sebab yang ketiga, mungkin aku boleh kurang kan risiko masa travelling. Jika aku pilih ke alo…

Promosi Tupperware bulan Disember 2014

Imej
Yang pertama sekali aku nak minta maaf sangat kat korang-korang semua yang whatsapp, PM, call & message tanya pasal Moo Moo set, buat pengetahuan semua Moo Moo set adalah limited edition so memang susah sangat nak dapat stok. Kepada sesiapa yang tak dapat Sorry sangat yeee.

Promosi yang menarik bulan ni adalah... DRUM rolls please... huhuhuhuh!

Rainbow Eco bottle gift set - 500ml (1 set ada 7 biji) Harga 1 set = RM82.00 Harga 1 botol = RM12.00**


Snowflake gift set (1 set ada 3 biji (2.0L, 400ml & 800ml) Harga 1 set = RM40.00** Harga 4 set = RM160.00
Yang bawah ni ada kategori harga ikut budget korang.



Kalau nak tengok promosi yang lain boleh tengok kat dalam katalog tupperware, kalau ade yang berkenan boleh la tanya kat aku yee... aku bagi special price untuk pembaca blog aku.

Bagi yang bertanda ** tu.. kena cari pembeli lain untuk cukup kan 4 set, tapi apa apa pun boleh bawa berbincang semua bisa di atur.. just wassap k!

Sambutan Birthday aku yang ke 30

Imej
Umur dah 30 nokkk! tua dah rasanya.. banyak lagi harapan & impian yang belum tercapai di kala umur sudah jejak 30. 
Ok lets start 1st celebration daripada kengkawan TTC aku yang comel, actually aku memang dah terpikir pun yang mereka-mereka ni akan sambut birthday aku.. tapi dengan gaya macam mana still SUPRISE! dorang ni kengkonon arrange birthday untuk abam Adam tapi disebalik tu dorang plan gak birthday untuk aku gak... suweettt sangat!
So tiba la hari pertemuan kami pada 11/10/2014, yang jadi pengajurnya adalah si Zana comel tu.. dia order nasi ayam, sedap tau nasi ayam tu.. then sambut la birthday abam Adam tiup lilin segala.. yang aku ni excited ambil gambar adam. Tengah syok record adam sekali dorang nyanyi lagi skali lagu birthday, aku pun Blurr tapi tetap gak nyanyi lagu birthday huhuhuh! rupanya dorang nyanyi untuk aku... ohhhh!! terharu gilak! Aku mati-mati ingat dorang antar kek ke opis aku.. rupanya tidakkkk.. eheheheh!
Thank you korang.. korang la tempat aku cerita …

Tempat makan best di Mid Valley

Imej
Memandangkan banyak BE yang menari-nari nak tak nak aku kena gigihkan diri buat entri. Sebenarnya tak tau nak buat entri apa.. no idea so cari la gambar-gambar dalam insta so terpikir nak buat entri pasal tempat makan yang best kat Mid Valley.
Sebab aku keje kat Mid Valley kan?? harus la aku hafal segala tempat makan kat Mid Valley ni.
Kalau korang datang Mid Valley jangan lupa singgah makan dessert kat Jonker Sweets Dessert kat LG bersebelahan dengan Big Apple & berhadapan dengan CIMB. Kalau korang rasa dessert kat sini.. perghhh sure rasa nak return.. Ais jelly dia halus je, memang sedap la, bubur dia pun terbaik. Korang jangan risau semua dessert kat sini mampu milik..
Peminat makanan Korea?? korang boleh try kat LG gak.. tapi kat Garden, nama kedai aku lupa plak.. kedainya berhadapan dengan Cold Storage, apa yang best? korang leh minta lebih kimchi & ikan bilis tu.. perghh marvelous! aku makan bibimbap ni leh share 3 orang.. banyak okehh. Lagi satu aku suka pancake dia tu…

Operation Cancel!

Imej
Ingat tak entri sebelum-sebelum ni? pasal berdebarnya aku nak menjalani operation.. korang jangan la ingat major operation plak.. cuma aku akan menjalani Laparscopy! tapiiiii... tak jadi hokeh! sebab apa tak jadi??? sebab ada DR. pakar yang lain argue dengan operation ni. Jap aku cerita dari awal kemasukan wad ok?
5.11.2014
Pagi ni aku bangun awal dalam 6.00 pagi macam tu bersiap-siap, konon nya nak masuk wad kan? harus la kemas-kemas baju, persiapkan diri. Then baru la aku kejut hubby untuk bersiap pula. Lepas dah siap aku ajak hubby gi breakfast dulu sebab aku pernah terbaca yang kena berpuasa start dari masuk wad. Aku pun sarapan la nasi lemak, huhuhuh! amik makanan heavy kot sebab nak puasa kan satu hari suntuk.
Lepas makan aku pun pergi la daftar untuk masuk wad, lepas daftar masuk wad tu dia bagi fail & tunjuk la wad mana aku kena duduk. Kami pun terus la ke wad yang di tunjuk tu, sampai kat wad aku daftar kat wad pula, bila sampai hospital macam biasa la nurse tanya alergik…

Esok adalah harinya!

Imej
Dup dap.. dup dapp.. serius berdebar sangat dengan operation yang bakal di lalui nanti! aku takde pengalaman masuk hospital.. tak tahu apa nak bawa pergi hospital nanti, apa yang perlu di sediakan serius aku takde preparation.. aku just follow the flow.
Esok kena lapor diri kat hospital.. maybe esok juga doktor akan terangkan apa yang akan berlaku ketika operation nanti. Hubby yang super duper BUSY tu pun aku paksa suruh ambil cuti 2 hari, kemudian aku pepandai la jaga makan minum sendiri. Mula-mula nak suruh adik aku jaga, tapi memandangkan dia pun tengah pregnant skang ni malas nk menyusahkan dia. Pastu MIL & FIL nak datang, aku seboleh-bolehnya menolak sebab aku tak nak susahkan dia, Insha allah aku boleh handle sendiri.
Korang tolong doa kan semoga semua berjalan lancar ye.. doakan juga kesihatan aku nanti.

Tupperware yang menarik untuk November 2014

Imej
Hi! aku dah jual tupperware tau skang... so sesapa ade yang berminat leh la beli dengan aku.. nak ansuran atau kutu pun boleh..

Bulan ni banyak promosi yang menarik antara yang sangat memikat hati adalah:


Petalz One touch Small set (1 set ada 2 biji (950ml) & (2.0L) Harga 1 set = RM40.00* Harga 4 set = RM155.00


Moo Moo Canister set (1 set ada 2 biji (2.1L) & (500ml) Harga 1 set = RM79.00 Harga 1 set + 1.3L= RM110.00
Lagi satu promotion yang menarik


Rice Dispenser Harga 1 biji = RM236.00 Harga 2 biji= RM198.00
Yang aku rasa paling berbaloi adalah RD tu.. so sesiapa berminat nak beli tupperware leh la Whatsapp aku 016-2124055 (zue)... kalau nak buat ansuran or kutu leh gak PM ok. Kalau berminat nak jadi ahli secara PERCUMA or dapatkan RD ni secara PERCUMA pun boleh wassap aku.. ada caranya.

Bagi yang bertanda * tu.. kena cari pembeli lain untuk cukup kan 4 set, tapi apa apa pun boleh bawa berbincang semua bisa di atur.. just wassap k!

Persediaan IVF

Imej
Untuk persediaan IVF tahun depan, start bulan lepas aku memang ikat perut untuk menabung. Aku berharap bila tiba masanya, tabung yang aku buat ni cukup la untuk menampung perbelanjaan buat IVF nanti.

Al-maklumla buat IVF ni bukan sikit-sikit duit nak guna, maka nya berkorban sedikit la untuk capai impian yang satu tu. Aku dan suami pun bukan berduit, makanya kena la menabung tiap-taip bulan, walaupun buat kat Hospital kerajaan tapi rasanya belum termampu lagi nak kuarkan duit sekali gus.

Sempena hari istimewa aku hari ni, aku berharap aku dapat penuhi impian aku suatu hari nanti & korang tolong doakan semua berjalan lancar ye.

Sabar

Imej

Tempahan Kek di area Skudai

Imej
Hi!

Ada sesapa yang suka sangat makan kek? atau nak tempah untuk majlis harijadi di area Skudai, Tmn Universiti atau kawasan sekitarnya.. boleh contact kakak aku ye.

Selain kek ada juga cream puff, pavlova, congo bar, muffin dan crepe


Sesapa nak order boleh add dia kat FB (Zam Zalina) atau contact 010 - 700 3971, aku jamin rasanya sedap & harga berpatutan.

Pisang Goreng Cheese di Bangi

Imej
Mari kita release sedikit tension kita cerita pasal makan-makan & tempat menarik!
Hari Ahad seharian duduk kat rumah, so si hubby bosan katanya ajak la keluar gi minum kopi. Aku pulak teringin sangat nak makan pisang goreng cheese, makanya jalan-jalan la kat area Bangi cari pisang Goreng Cheese! akhirnya terjumpa berdekatan dekat Restoran Kelisa. Restoran Kelisa ni sederet dengan An-Nur & Az-Zahra Bangi.
Lama gak nak tunggu, sebab ramai orang.. tapi memang terbaik la. Sedap!! Nora bagi 5 bintang! sebenarnya Pisang cheese ni tak boleh makan banyak sangat nanti muak. Kat sini ada bermacam-macam perisa, ade karamel, oreo, coklat! OMG! memang meleleh air liur!
Lepas dah pekena Pisang Cheese tak tau nak pergi mana, aku ajak hubby pergi wall street art kat Atmosphere di Seri Kembangan dan tak sangka mood dia baik & he said OK! wahhh rasa tak percaya gitu sebab hubby aku ni bukan jenis layan benda-benda macam ni. Sampai je kat sana dia macam teruja tengok drawing yang cantik-can…

Rawatan Kesuburan: Kali Ke-Sepuluh di Hospital Kajang

Imej

A Famosa Bungalow di Melaka

Imej
Pada 30 Ogos 2014 ada majlis bertandang adik aku ke Melaka. Happy sangat sebab dapat gather ngan family aku, tapi ada gak yang tak seronok sebab kakak aku & anak buah aku tak dapat join, si Icha demam tak kebah-kebah... adehhhh! rindu banget ngan bebudak tu.
Dari KL aku ajak anak sedara hubby untuk join, memang dah ajak lama dah.. diaorang pun excited sangat nak ikut sebab dapat mandi kolam kan. Hari Sabtu tu kami bertolak dari rumah pukul 8.30pagi kemudian aku pergi ambil anak buah aku kat Wangsa Maju then terus gerak ke Melaka. Kalau nk ke Selatan memang jalan kitaorang ikut LEKAS, sekali sampai kat senawang hamikkk kooo! jammed nak mam! geram aku rasa nk patah balik je tak mau pergi. 
Kakak aku yang dari JB pun dah sampai Melaka awal, kami yang dari KL tak sampai-sampai. Abah aku dah call banyak kali tanya kat mana. Nasib baik majlisnya kat Alor Gajah je, tak jauh dah dari Senawang. Sampai je kat Melaka pukul 2 lebih, korang bayang kan la KL ke Alor gajah lebih dari 2 jam brrr…