Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2014

Holiday di Grand Lexis PD ~ Part 2

Imej
Sambungan entri semalam...

Aku ngan Yana cepat-cepat blah untuk check in, sampai kat hotel aku suruh Yana Check in dulu.. lepas settle check in aku & Yana suruh bellboy hangkut barang-barang kitaorang yang banyak gilos!

Sementara Yana masuk bilik aku cari parking dapat je parking terus la cari bilik, over eksaited sangat nak hias bilik! Hias bilik untuk apa??? heheheheh! kami hias bilik untuk buat suprise baby shower Yani!! macam lipas kudung kami berdua hias.. iye la takut mereka-mereka tu tunggu lamaaaaa... sampai belon pun tak habis tiup! huhuhuhu! Setelah semua settle ini la hasil nyaaaaa....

Lepas settle hias bilik cepat-cepat gi amik diaorang, rupa-rupa diaorang semua dah siap berkemas.. tinggal nak hangkut barang masuk dalam kereta.

Sampai je dalam bilik tak sabar nak tengok muka Yani suprise... dan ternyata memang dia tergamam tengok suprise ni! makanya suprise kita kali ni menjadi, walaupun pada mulanya sudah terkantoi! nasib baik dia tak perasan.. hihihihihi!

Apa lagi na…

Holiday di Grand Lexis PD

Imej
Kita lupakan feeling yang tak best meh kita cerita moment yang seronok-seronok! 
Weekend yang lepas aku ngan kawan-kawan sekasut aku pergi holiday di Grand Lexis, PD.. Seronok gila dapat stay kat sini! lama berangan nak stay kat sini, kalau la tak kerana "pool money" kitaorang, memang tak merasa la weiii!  Malam sabtu tu aku prepare ayam & kambing untuk dibakar esok hari, kemudian pepagi buta dah bangun buat 1/2 cook untuk ayam & kambing supaya tak mengambil masa nanti. Lepas siap masak, kemas rumah then terus gerak gi umah Zana. Sementara tunggu Mak yong shopping, lepak-lepak dulu di rumah Zana makan nasi lemak.. TQ Zana untuk nasi lemak legend kita ☺!
Lepas Mak yong sampai kitaorang terus gerak ke PD! weeeehuuuuu! Kami lalu jalan lama Dengkil.. kalau tanya aku memang aku tak ingat la jalan tu, mereka-mereka ni yang tunjuk jalan.. aku drive je la mengikut arahan.
Alhamdulillah kami sampai di PD waterfront lebih kurang 3.15pm, sampai je di sana terus set up untuk ba…

Rawatan Kesuburan: Kali Ke-Tujuh di Hospital Kajang

Imej
Kronologi Treatment
1.Start all over again @ Hospital Government pula..
2.Rawatan Kesuburan: Kali pertama di Hospital Kajang 3.Rawatan Kesuburan: Kali kedua di Hospital Kajang
4.Rawatan Kesuburan: Blood test di Hospital Kajang
5.Rawatan Kesuburan: Semen Analysis
6.Rawatan Kesuburan: Kali Ketiga di Hospital 
7.KajangRawatan Kesuburan: Kali Keempat di Hospital Kajang
8.Rawatan Kesuburan: Ambil darah untuk persediaan MRI
9.Rawatan Kesuburan: MRI Scan 10.Rawatan Kesuburan: Kali Ke lima di Hospital Kajang 11.Rawatan Kesuburan: Kali Ke-Enam di Hospital Kajang

Setelah bersuka-ria di PD pada hujung minggu lepas, aku ambil keputusan untuk cuti hari isnin. Kebetulan Isnin tu aku follow up check up di Hospital Kajang.
Macam biasa Pukul 2pm aku punya appointment, tunggu lebih kurang 1/2 jam baru no giliran aku sampai. Semalam Dr Ridzuan takde, dia cuti.. so ganti doktor siapa aku tak pasti namanya. Sebab dia tak tau history aku terpaksa la aku terangkan semula apa treatment yang aku buat dari A-Z pftttttt! …