Rabu, 30 April 2014

Holiday di Grand Lexis PD ~ Part 2

Sambungan entri semalam...

Aku ngan Yana cepat-cepat blah untuk check in, sampai kat hotel aku suruh Yana Check in dulu.. lepas settle check in aku & Yana suruh bellboy hangkut barang-barang kitaorang yang banyak gilos!

Sementara Yana masuk bilik aku cari parking dapat je parking terus la cari bilik, over eksaited sangat nak hias bilik! Hias bilik untuk apa??? heheheheh! kami hias bilik untuk buat suprise baby shower Yani!! macam lipas kudung kami berdua hias.. iye la takut mereka-mereka tu tunggu lamaaaaa... sampai belon pun tak habis tiup! huhuhuhu! Setelah semua settle ini la hasil nyaaaaa....

deco untuk baby shower Yani ☺
Lepas settle hias bilik cepat-cepat gi amik diaorang, rupa-rupa diaorang semua dah siap berkemas.. tinggal nak hangkut barang masuk dalam kereta.

Sampai je dalam bilik tak sabar nak tengok muka Yani suprise... dan ternyata memang dia tergamam tengok suprise ni! makanya suprise kita kali ni menjadi, walaupun pada mulanya sudah terkantoi! nasib baik dia tak perasan.. hihihihihi!

Apa lagi nak buat?? sesi bergambar laaa.. macam-macam aksi dibuatnya! seronok gile!

mummy to be yang di rai!
kami yang meraikan
Lepas dah sesi bergambar tak sabar gila nak terjun kolam... padahal badan letih gila, tapi rugi plak kalau tak terjun kolam sedangkan pool depan mata je.. sambil mandi aku panas kan makanan-makanan yang kami bawa.
haaaa.. amik kau! beratur makanan kami
Lepas dah makan & perut pun dah kenyang masa untuk golek kan diri di atas katil sambil borak-borak & layan telatah adam.

Tak lama lepas tu.. aku pun hanyuttttt! tak larat la wehhh! penat yang amat!

Selasa, 29 April 2014

Holiday di Grand Lexis PD

Kita lupakan feeling yang tak best meh kita cerita moment yang seronok-seronok! 

Weekend yang lepas aku ngan kawan-kawan sekasut aku pergi holiday di Grand Lexis, PD.. Seronok gila dapat stay kat sini! lama berangan nak stay kat sini, kalau la tak kerana "pool money" kitaorang, memang tak merasa la weiii! 
Kami pergi berenam Yani, Yana, Nana, Adam & Zana
Malam sabtu tu aku prepare ayam & kambing untuk dibakar esok hari, kemudian pepagi buta dah bangun buat 1/2 cook untuk ayam & kambing supaya tak mengambil masa nanti. Lepas siap masak, kemas rumah then terus gerak gi umah Zana. Sementara tunggu Mak yong shopping, lepak-lepak dulu di rumah Zana makan nasi lemak.. TQ Zana untuk nasi lemak legend kita ☺!

Lepas Mak yong sampai kitaorang terus gerak ke PD! weeeehuuuuu! Kami lalu jalan lama Dengkil.. kalau tanya aku memang aku tak ingat la jalan tu, mereka-mereka ni yang tunjuk jalan.. aku drive je la mengikut arahan.

Alhamdulillah kami sampai di PD waterfront lebih kurang 3.15pm, sampai je di sana terus set up untuk bakar-bakar!

Ayam bakar resepi MIL aku... 
tak tau la apa rasa.. diaorang redho je! hikhikhik!
Tak lama lepas tu aku buat-buat sakit perut (tapi memang perut tak selesa dari 2 hari sebelum), kononnya nak cari tandas padahal kami ade suprise yang perlu untuk dilunaskan! 

Suprise apakah yang kami buat??? next entry la cerita ehhh.. macam panjang plak. tapi siapa yang dah baca entri Zana sure tau suprise apakah itu.

Rawatan Kesuburan: Kali Ke-Tujuh di Hospital Kajang

Kronologi Treatment



Setelah bersuka-ria di PD pada hujung minggu lepas, aku ambil keputusan untuk cuti hari isnin. Kebetulan Isnin tu aku follow up check up di Hospital Kajang.

Macam biasa Pukul 2pm aku punya appointment, tunggu lebih kurang 1/2 jam baru no giliran aku sampai. Semalam Dr Ridzuan takde, dia cuti.. so ganti doktor siapa aku tak pasti namanya. Sebab dia tak tau history aku terpaksa la aku terangkan semula apa treatment yang aku buat dari A-Z pftttttt! Lepas tu dia call Dr Ridzuan tanya pendapat apa yang aku perlu lakukan seterusnya.

Mengikut keputusan semen analysis hubby yang sebelum ni, dia cakap kurang bagus kemudian dia cadangkan untuk hubby aku buat hormon analysis pula, so dia bagi 3 borang untuk hubby aku buat blood test kemudian aku terpaksa buat ulangan blood test untuk hormon prolaktin! againnnnnnn! balik-balik tu je la yang mereka buat! kadang fed up juga... takde satu step pun yang kehadapan! semuanya step yang berulang-ulang! blood test, blood test, blood test! sperm test, sperm test, sperm test! blughhhhhhhhhhhhh! bosan.

Tapi serius! nasib baik aku ada husband & kawan-kawan TTC yang sentiasa bagi aku semangat & dorongan untuk terus kan treatment! kalau tak serius aku dah back out! bosan! OK berbalik pada perbincangan dengan doktor.. husband & aku kena buat blood test untuk tahu tahap hormon kami, dimanakah punca sebenarnya masalah kami. Lepas doktor dah bagi borang untuk blood test, doktor tu cakap lagi 2 bulan datang semula jumpa doktor, untuk tahu result hormon tu.

So takde banyak perkembangan sangat untuk treatment kali ni! JAUH lagi perjalanan kami suami isteri untuk menjadi ibu bapa. Sebenarnya semalam aku betul-betul down, sebab aku sangat mengharapkan ade sedikit peningkatan atau step seterusnya untuk treatment kali ni tapi ternyata TIDAK! kami terpaksa melakukan semula blood test! hmmmmm...

** BERIBU tahniah untuk BFF aku yang telah berjaya mendapat double line!
"Alhamdulillah dear! ALLAH dah makbul kan impian korang! aku doakan ko sihat sehingga ko melahirkan.. AMINNN! enjoy your moment as preggy mommy! I Love you! doakan aku pula ye!"


INFO

Total rawatan kali ni: RM5.00