Isnin, 16 Jun 2014

Entri luahan perasaan ~ Sikap


Pernah jumpa orang macam ni?? suka nak cakap orang lain tak betul, orang lain suka menunjuk/ show off tapi diri sendiri?? dok show off sana sini, tak sedar?? tak paham dengan manusia macam ni... ada je perangai orang yang tak kena pada mata dia. Macam dia je yang perfect! 

Sibuk nak mengata orang, tapi diri sendiri 2 kali 5 sama dengan perangai orang yang dikata. Bak kata orang macam buka pekung kat dada sendiri.

Kadang bila pikir ada serik nya TERkawan dengan manusia yang sebegini, depan kita baik... tetiba bila ada sesuatu yang tak ngam dengan cara hidup dia terus jadi benci.. meluat.. padahal benda kecil je pun, di perbesar macam jijik benar. Sampaikan bercerita ke seluruh alam & up status yang buat kan kita pun terasa sakit hati. Kalau betul dah tak berminat nak berkawan, boleh duduk diam-diam atau remove je! maka kita pun tak terasa.


Aku pun sedar aku ni ada je buat perangai seperti yang di atas *takde manusia yang perfect, kalau ada yang tak suka aku minta maaf.. Kita tak tau hati budi orang.. ade yang suka apa yang kita suka kadang ada juga yang tak suka apa yang kita suka..

Sekian!


Rawatan Kesuburan: Kali Ke-Lapan di Hospital Kajang

Kronologi Treatment



Sebelum aku balik JB pada minggu lepas aku & hubby sempat pergi ambil darah. Tujuan untuk ambil darah sebab doktor nak tgk punca kenapa hubby nya sperm tak kualiti & kauntiti sedikit. Dia kena buat 3 lagi test, so kena ambil darah banyak sikit.

Aku plak kena ambil darah juga untuk tengok hormon prolaktin aku still tinggi lagi atau tak, kalau hormon prolaktin aku tinggi doktor akan bagi lagi ubat untuk turun kan paras hormon.

Sebelum buat ujian darah tu, aku gi tukar appointment dulu.. sebab aku tau result untuk ujian darah ni mesti lambat keluar so tukar sesiap date biar senang nanti. Lepas dah buat appointment terus ke bilik ambil darah.

Appointment aku akan di tukar kan lepas raya nanti... so bertabah la tunggu!