Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2014

Tempahan Kek di area Skudai

Imej
Hi!

Ada sesapa yang suka sangat makan kek? atau nak tempah untuk majlis harijadi di area Skudai, Tmn Universiti atau kawasan sekitarnya.. boleh contact kakak aku ye.

Selain kek ada juga cream puff, pavlova, congo bar, muffin dan crepe


Sesapa nak order boleh add dia kat FB (Zam Zalina) atau contact 010 - 700 3971, aku jamin rasanya sedap & harga berpatutan.

Pisang Goreng Cheese di Bangi

Imej
Mari kita release sedikit tension kita cerita pasal makan-makan & tempat menarik!
Hari Ahad seharian duduk kat rumah, so si hubby bosan katanya ajak la keluar gi minum kopi. Aku pulak teringin sangat nak makan pisang goreng cheese, makanya jalan-jalan la kat area Bangi cari pisang Goreng Cheese! akhirnya terjumpa berdekatan dekat Restoran Kelisa. Restoran Kelisa ni sederet dengan An-Nur & Az-Zahra Bangi.
Lama gak nak tunggu, sebab ramai orang.. tapi memang terbaik la. Sedap!! Nora bagi 5 bintang! sebenarnya Pisang cheese ni tak boleh makan banyak sangat nanti muak. Kat sini ada bermacam-macam perisa, ade karamel, oreo, coklat! OMG! memang meleleh air liur!
Lepas dah pekena Pisang Cheese tak tau nak pergi mana, aku ajak hubby pergi wall street art kat Atmosphere di Seri Kembangan dan tak sangka mood dia baik & he said OK! wahhh rasa tak percaya gitu sebab hubby aku ni bukan jenis layan benda-benda macam ni. Sampai je kat sana dia macam teruja tengok drawing yang cantik-can…

Rawatan Kesuburan: Kali Ke-Sepuluh di Hospital Kajang

Imej

A Famosa Bungalow di Melaka

Imej
Pada 30 Ogos 2014 ada majlis bertandang adik aku ke Melaka. Happy sangat sebab dapat gather ngan family aku, tapi ada gak yang tak seronok sebab kakak aku & anak buah aku tak dapat join, si Icha demam tak kebah-kebah... adehhhh! rindu banget ngan bebudak tu.
Dari KL aku ajak anak sedara hubby untuk join, memang dah ajak lama dah.. diaorang pun excited sangat nak ikut sebab dapat mandi kolam kan. Hari Sabtu tu kami bertolak dari rumah pukul 8.30pagi kemudian aku pergi ambil anak buah aku kat Wangsa Maju then terus gerak ke Melaka. Kalau nk ke Selatan memang jalan kitaorang ikut LEKAS, sekali sampai kat senawang hamikkk kooo! jammed nak mam! geram aku rasa nk patah balik je tak mau pergi. 
Kakak aku yang dari JB pun dah sampai Melaka awal, kami yang dari KL tak sampai-sampai. Abah aku dah call banyak kali tanya kat mana. Nasib baik majlisnya kat Alor Gajah je, tak jauh dah dari Senawang. Sampai je kat Melaka pukul 2 lebih, korang bayang kan la KL ke Alor gajah lebih dari 2 jam brrr…

Rawatan Kesuburan: Rawatan Alternatif (Berurut) ~ Kali ke tujuh (akhir)

Imej
Kronologi Treatment1. Rawatan Kesuburan: Rawatan Alternatif (Berurut) ~ Kali pertama
2. Rawatan Kesuburan: Rawatan Alternatif (Berurut) ~ Kali Kedua
3. Rawatan Kesuburan: Rawatan Alternatif (Berurut) ~ Kali Ketiga4. Rawatan Kesuburan: Rawatan Alternatif (Berurut) ~ Kali ke empat 5. Rawatan Kesuburan: Rawatan Alternatif (Berurut) ~ Kali ke Lima & Ke enam

Hampir terlupa nak cerita pasal last treatment ni, sepatutnya aku kena pergi hari Jumaat tapi hubby aku balik lewat, so aku call Kak Yan tanya boleh tak kalau aku postpone hari Ahad. Kak Yan cakap OK takde masalah.
Hari ahad tu pun hubby aku kena kerja, nak tak nak aku terpaksa la pergi seorang. Tapi aku pergi siang la dalam pukul 11 macam tu gerak dari rumah. Sebelum gi umah Kak Yan tu aku singgah kat petrol pam dulu beli kan anak Kak Yan jajan, kemudian terus gi rumah Kak Yan. Alhamdulillah hari tu takde orang lain, Kak Yan pun terus mengurut aku, macam biasa urut satu badan, badan aku pun sejak 2-3 hari ni sakit je terutamanya di b…