Catatan

Tunjukkan catatan dari 2015

Showcase Hazama di Hard Rock

Imej
1st time weh masuk Hard Rock rasa jakun pulak! ahahah! Best dapat tengok Zamani in LIVE! memang terbaik suara dia.. huhuhuh! ni showcase Hazama ke showcase Zamani? actually aku minat Zamani, Yani yang minat Hazama dia ajak pi tengok aku apa lagi ON je la.
Hubby dengan rela hati hati hantar kitaorang ke Hard Rock sebab sana susah skit nak parking kan? Dia hantar lebih kurang pukul 8.00 Malam macam tu show nya start pukul 9.00 Malam, tapi just nice la kami sampai kat sana.
Mula-mula start show kami bediri jauh juga, pastu tu ade peminat Hazama ni OKU berkerusi roda, So dia special la boleh ke depan kami apa lagi follow rapat la budak tu akhirnya kami dapat ke depannn!! weeee!! seronok-seronok.
So aku share la ye serba sedikit gambar yang aku ambil kat sana.

Tips dan Aktiviti di Phuket

Imej
AKTIVITI DI PHUKET

1) Island Hoping
- Khai Island
- Phi Phi Island
- Sea Walking

2) Elephant Trekking

3) Water Rafting

4) ATV

3) Paragliding

5) Jet ski

6) Phrom thep cape

7) Karon View

8) Kata Beach

TEMPAT MAKAN HALAL DI PHUKET

1) Kusuma Seafood

2) Di Area Masjid Nurul Iman

3) Di Baramee Road

4) Toakun Seafood (berdekatan dengan Airport)

5) Bang Mud Seafood @ Lemhin (floating restoran)

6) Crepe Nutella + Peanut butter hadapan di Jungceylon Mall

7) Pasar Malam berhampiran Jungceylon Mall

TEMPAT SHOPPING DI PHUKET

1) Jungceylon Mall

2) Kilang T-shirt (jalan nak ke Airport)

3) Di sekitar Patong (fridge magnet, keychain, sabun wangi & souvenior lain)

4) Pasar Malam berhampiran Jungceylon Mall

5) Pasar Malam Phuket Town

DRIVER DI PHUKET/ HOTEL MUSLIM DI PHUKET

1) Pohim (fasih berbahasa melayu & islam)


2) Komaree Mansion Muslim Hotel

** aktiviti & maklumat lain adalah hasil pengalaman kami di sana, kalau aku jumpa/ ingat yang lain aku tambah lagi ye.

Percutian Budget ke Phuket - Hari Ketiga

Imej
15.11.2015 (Selasa)

Hari terakhir di Phuket, hari ni plan tour dengan Pohim.. dalam pukul 10am macam tu try call Pohim sebab ingat tak sampai lagi rupanya dia dah tunggu kami sejak 10min yang lalu! awat la Pohim tak call kami?? sian terpaksa tunggu kami. Singgah sebentar ke reception Guest House untuk pulang kunci kemudian kami bagitahu Pohim untuk ke Jungceylon Mall untuk tukar duit & nak beli biskut Ovaltine yang sangat sedap! kat Malaysia takde tau biskut ni! Sampai di Jungceylon terjumpa Pak Guard yang kami jumpa malam semalam, hai bukan main peramah ajak dia bergambar sekali suka benar dia. Tempat pertama yang kami singgah ialah Big C nak beli biskut kemudian ingat nak singgah Robinson tapi tak buka lagi pastu pergi la cari Money Changer sekali tukaran duit kita mahal benar di Jungceylon so kami decide untuk cari di tempat lain. Kami terus message Pohim cakap dah ready, rupanya Pohim memang tunggu je kita kat area situ tak kemana pun dia. Pohim bawa kami untuk breakfast pula di …