Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2015

Sesi Kaunseling Di HKL

Imej
Nak cerita skit pasal sesi kaunseling di HKL hari tu.
Maaf yee.. nama nurse yang entertain kami tu aku lupa, boleh tahan tegas gak orang nya, aku tengok nurse kat situ semua nya tengah pregnant ☺ (good sign kah? hopeee soooo!).  Lepas dia tanya history tu dia tanya aku diet ke? aku cakap aku pernah la diet atkin turun banyak juga dari 75kg ke 70kg tapi..... bila dah raya memang kelaut la diet aku. Dia bising-bising suruh aku turunkan berat dia kira-kira BMI aku 63kg now 75kg so kena kurang kan sebanyak 12KG!! ohhh!! tak tau la termampu atau tidak..
Bila turn hubby aku plak dia tanya hubby aku merokok ke tidak, hubby aku ni tahap HEAVY smoker ok!! pastu kena bising la ngan nurse, nurse tu suruh dia cari cara untuk buang tabiat merokok. Di pun anguk-anguk pastu gelak.. huh!
Nurse tu ada suruh hubby aku makan vitamin, aku cakap la aku de belikan ZINC shaklee tapi dia tak makan pun, nurse tu marah dia cakap beli mahal-mahal tak makan rugi je... dia suruh habiskan baru beli yang baru. Lep…

Rawatan Kesuburan di HKL - Kali pertama

Imej
KALI PERTAMA DI HKL
Hi!
Macam biasa update last appointment dekat hospital. Semalam aku dengan hubby semangat nak ke HKL, tak sangka sangat hubby begitu bersemangat ☺ happy je rasa nak gi jumpa doktor kat sana. Alhamdulillah walaupun semalam adalah 1st day hari sekolah, trafik agak lancar. Walaupun trafik lancar, parking di HKL pula problem!! susah nya nak cari parking terpaksa parking di luar HKL jalan kaki jauh pula tu.. sangat tak praktikal! kesian sangat kat warga emas yang nak pergi checkup kat hospital, terpaksa jalan jauh. Tapi kami agak bernasib baik sebab klinik infertiliti tak berapa jauh dari parking tu.
Mula mula mengagau gak cari infertiliti klinik kat bahagian O&G.. tanya-tanya staff kat sana rupanya infertiliti klinik tu nama reproduktif klinik.  Bila sampai bilik tu pesakit memang tak ramai, cuma ade 2 pasangan je yang menunggu.. maybe memang dorang datang ikut appointment yang diberi. Keadaan klinik pun tak kelam kabut macam di Hospital Kajang, suka sangat dengan …

Appointment untuk rawatan kesuburan di HKL

Imej
Salam!
Pertama sekali nak ucap terima kasih sangat sangat kat Puan Anonymous berkaitan komen dibawah ni Aku ingat aku nak kena datang ke HKL buat appointment rupanya call sahaja ke bahagian main line O&G kemudian cakap tolong sambungkan ke bahagian infertili dan terus mereka sambungkan.
So bila dah dapat bercakap dengan nurse kat sana aku terus buat appointment untuk kaunseling, aku cakap aku kali pertama nak ke HKL so nurse cadang date 12hb Januari 2015. Mula aku macam teragak-agak sebab aku just nk tanya je macam mana nak buat appointment terus dia bagi date.. Alhamdulillah proses di permudahkan.
Nurse cakap just tulis je date appointment di atas sampul surat yang DR. Hosp. Kajang beri, dia pesan datang pkl 11.30pagi, jangan lambat katanya sebab selepas tu ade pesakit lain yang tunggu. Nampaknya buat permulaan ni perjalanan TTC aku macam mudah, semoga perjalanan TTC 2015 akan membuah kan hasil & dipermudahkan.
Bagi sesiapa yang nak buat treatment infertili di HKL korang bol…

Tupperware MURAH Jan 2015

Imej
Hi korang!!!

Nak bagitau.. PROMO bulan ni BEST-BEST!!!!

Water Wonder-All 10.0L FREE 2pcs Eco Bottle 750ml Harga 1 pc = RM112.00

RiceSmart 10Kg FREE 1 pc Junior Serving Centre Harga 1 pc = RM240.00

 Serving Centre Harga 1 pc = RM60.00

Spring Floral One Touch Harga 1 set (2 biji  1.4l & 1 biji 3.0l)= RM78.50 ** Harga 2 set (4 biji  1.4l & 2 biji 3.0l) = RM156.00

Tall canister 10.0l Harga 1 biji = RM55.00 ** Harga 2 biji = RM108.00

Double Properity Saver 1.7l Harga = RM35.00

Bulan ni banyak pula warna merah... adehhh!! ingat nk grab gak satu! sebab OT petalz aku dah kena juai!! huarghhhhh!!

Kalau nak tengok promosi yang lain boleh tengok kat dalam katalog tupperware, kalau ade yang berkenan boleh la tanya kat aku yee... aku bagi special price untuk pembaca blog aku.

Bagi yang bertanda ** tu.. kena cari pembeli lain untuk cukup kan set, tapi apa apa pun boleh bawa berbincang semua bisa di atur.. just wassap k!