Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2016

Percutian Budget ke Pulau Redang - Day 2

Imej
Day 2 - 10.10.2016 (Isnin)

Breakfast ready pukul 7 pagi, hari ni aku just breakfast roti dan telur pas breakfast aku ajak hubby daki ke bukit depan chalet tu, tapi sebelum naik bukit tu buat jumping jack 100 kali (ok ni poyo) exercise la konon sambil warming up skit.

Dah puas bergambar kami pun pulang ke bilik, get ready nak gi snorkeling pkl 9 pagi tapi kena get ready dalam pukul 8.30pagi. Hari ni pergi snorkeling di Marine Park, marine park ni best juga tempat dia.. ade pesisir pantai so sapa yang tak minat snorkeling leh lepak tepi pantai je. Kat sini tour guide akan tempatkan di tempat yang telah sediakan so takde campur ngan chalet lain, senang dia nak monitor katanya. Ombak pagi ni agak kuat sedikit, mungkin sebab malam semalam hujan kan & monsun dah nak tiba so ombak kuat skit penat gak la bersnorkeling nak melawan arus.




Dalam pukul 11.30 kami semua pulang ke chalet, sampai kat chalet sambung snorkeling lagi. Lepas puas snorkeling kami pun pulang ke bilik semula. Pukul 12.30 k…

Percutian Budget ke Pulau Redang

Imej
Bila bercuti wajib la update dalam blog aku ni, bukan apa senang nak rujuk semula nanti.
Day 1 - 9.10.2016 (Ahad)
Kalau sebelum ni kami naik bas je ke Terengganu tapi kali ni percutian kami menaiki kereta pula sebab hubby plan nak OT sampai ke malam.
Kami bertolak dari rumah lebih kurang pukul 12.30 tengah malam, nak kena sampai ke Terengganu pukul 8.30pagi. Mula nya office mate aku nak tumpang balik ke Kampung tapi tak jadi sebab dah lewat sangat.
Hubby aku yang drive dari KL-Gambang singgah sebentar di Petronas Bentong sebab nak beli vicks & makanan sikit kemudian kami tidur sekejap di RNR Temerloh dalam pkl 3.30am kami gerak semula, dari Gambang sampai ke Kuala Terengganu aku yang drive. Sampai kat Kuala Terengganu kami tersesat nak cari jeti, padahal dah dekat dah location kami sampai hubby aku fed up dia plak yang drive aku baca map.
Kalau korang nak ke Pulau Redang, sila waze ke "Jeti penumpang syahbandar" tak pun "Pasar Payang"sebab jeti ni bersebelahan …

Perjalanan menguruskan badan

Imej
Ahahaha! tajuk tak boleh blah kan?
Dah lama tak menaip.. rindu pulak! usaha TTC setakat ni kita tangguh dulu, masih mencari mood untuk turun kan berat badan ke BMI yang sepatutnya.
Sebenarnya aku ni diet dah lama kot! ahahaha! bermula sejak semua seluar jeans aku tak muat & terpaksa pakai skirt ke mana-mana.. ahaks! memang memalukan sungguh, masa tu tahun 2013 kot on off on off diet last last kelaut. ahahahah!
Masa tahun 2013 tu gemuk tak hingat kottt! masa tu 80KG pastu aku diet atkin lama juga pastu turun agak banyak kemudian ramai orang tegur eh dah kurus! time tu lupa diri jap then ke laut dalam! ahahaha!

Last year start diet atkin semula start dengan berat 78KG tapi tak bersenam pun turun sampai ke 75KG pastu aku tambah skit senaman pergi gym segala dapat turun ke 73KG, pastu diet aku kelaut balik sebab aku makan ikut suka ahahaha!
Lepas raya hari tu aku try masuk Hit Fat 7.0 program ni bagus juga dia ajar kita cara pemakanan yang betul, cara workout yang bermacam-macam so a…