Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2015

Showcase Hazama di Hard Rock

Imej
1st time weh masuk Hard Rock rasa jakun pulak! ahahah! Best dapat tengok Zamani in LIVE! memang terbaik suara dia.. huhuhuh! ni showcase Hazama ke showcase Zamani? actually aku minat Zamani, Yani yang minat Hazama dia ajak pi tengok aku apa lagi ON je la.
Hubby dengan rela hati hati hantar kitaorang ke Hard Rock sebab sana susah skit nak parking kan? Dia hantar lebih kurang pukul 8.00 Malam macam tu show nya start pukul 9.00 Malam, tapi just nice la kami sampai kat sana.
Mula-mula start show kami bediri jauh juga, pastu tu ade peminat Hazama ni OKU berkerusi roda, So dia special la boleh ke depan kami apa lagi follow rapat la budak tu akhirnya kami dapat ke depannn!! weeee!! seronok-seronok.
So aku share la ye serba sedikit gambar yang aku ambil kat sana.

Tips dan Aktiviti di Phuket

Imej
AKTIVITI DI PHUKET

1) Island Hoping
- Khai Island
- Phi Phi Island
- Sea Walking

2) Elephant Trekking

3) Water Rafting

4) ATV

3) Paragliding

5) Jet ski

6) Phrom thep cape

7) Karon View

8) Kata Beach

TEMPAT MAKAN HALAL DI PHUKET

1) Kusuma Seafood

2) Di Area Masjid Nurul Iman

3) Di Baramee Road

4) Toakun Seafood (berdekatan dengan Airport)

5) Bang Mud Seafood @ Lemhin (floating restoran)

6) Crepe Nutella + Peanut butter hadapan di Jungceylon Mall

7) Pasar Malam berhampiran Jungceylon Mall

TEMPAT SHOPPING DI PHUKET

1) Jungceylon Mall

2) Kilang T-shirt (jalan nak ke Airport)

3) Di sekitar Patong (fridge magnet, keychain, sabun wangi & souvenior lain)

4) Pasar Malam berhampiran Jungceylon Mall

5) Pasar Malam Phuket Town

DRIVER DI PHUKET/ HOTEL MUSLIM DI PHUKET

1) Pohim (fasih berbahasa melayu & islam)


2) Komaree Mansion Muslim Hotel

** aktiviti & maklumat lain adalah hasil pengalaman kami di sana, kalau aku jumpa/ ingat yang lain aku tambah lagi ye.