Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2016

Percutian Budget ke Kedah - Day 3

Imej
Day 3 (25.01.2015, Isnin)

Hari ni hari terakhir, pagi lagi dah bangun nak tengok sunrise kat belakang resort, pemandangan belakang resot adalah permandangan sawah padi dan Gunung Jerai. Pagi ni rasa nyaman je, hari ni ramai yang nak ikut ronda-ronda tengok sunrise.


Lepas tengok sunrise perut pun sudah lapar, pagi ni breakfast nasi putih dengan lauk sambal ayam dan sambal sotong. Makan nasi panas-panas pagi-pagi ni memang bertambah selera, lepas breakfast tu kami plan nak ke pasar pagi tujuan nya nak beli Susu kerbau! Kami pergi pasar pagi di Pekan Yan, kebetulan kat sini memang ada jual susu lembu, susu kambing & susu kerbau FRESH!! gembira betul dapat jumpa susu kerbau. Selain susu kerbau kami juga cari makanan yang RARE,aku beli apam lenggang & sate ikan yang lain beli donut labu.


After shopping kat pasar pagi kami sambung shopping kat Tanjung Dawai, Kami shopping belacan, ikan kering, ikan masin, ikan bilis & macam macam lagi laaaa. Belacan kat sini memang fresh tanpa perw…

Percutian Budget ke Kedah - Day 2

Imej
Day 2 (24.01.2015, Ahad)

Lepas solat subuh aku tidur semula, tapi si Ekin pepagi dah bangun meround keliling Kg. Then baru teringat nak tengok sunrise. Aku pun bangun cuci muka & gosok gigi call Ekin tanya dia kat mana, dia cakap dia dekat bilik bacaan kemudian aku ajak dia pergi tepi laut untuk tengok suasana pagi, kebetulan Yan pun ada so kami bertiga meronda la kat tepi pantai.


Suasana tepi pantai tenang je, keadaan laut masih lagi surut burung-burung pun banyak berterbangan ke sana kemari, Ya Allah memang seronok & tenang je rasa jauh dari kesibukan kota serta sunyi je. Lepas duduk di tepi pantai kami pun pulang ke rumah untuk breakfast, breakfast pun mereka dah sediakan tinggal makan je. Pagi ni makan nasi kuning nasi favourite aku kalau ke utara, lauk sambal sotong, ayam goreng, sambal ikan bilis, telur mata & kuih muih sikit.


Lepas breakfast kami mandi kolam, swimming pool dia besar!! pastu keadaan tenang je, puas la kami mandi manda kat kolam tu. Sampai ke tengah hari…