Rabu, 4 Januari 2012

Klinik Kesuburan

Ok.. kita takmo sedih-sedih, kita moving foward with new life & new hope! lupekan segala kisah sedih *walaupun sukar nak lupekan.

Firstly azam yang pertama untuk tahun ni & paling penting adalah MAU BABY!

Actually hari Isnin tuh hari aku dah pegi klinik fertility tapi tutup plak.. kat notis tulis akan dibuka 02/01/2012 tapi TUTUP plak aperr daaaaa... Ex-boss hubby aku yang suggest pegi klinik ni, anak dia dulu pun dah lama kawen (dia kawen tahun 2007) so dia pergi Klinik ni & dapatkan rawatan kat sini tak lama lepas tuh dia pregnant now dia tengah berpantang ☺. Dia cakap klinik ni OK & harga dia pun berpatutan kirenya mampu la untuk orang macam aku ni, nak ke LPPKN tu jauh satu hal, lagi satu nak kene ambik cuti kalau nak buat rawatan tu yang rase payah skit.

Ok Sambung cite pasal klinik... nama klinik ni Klinik Pakar Wanita Suria yang terletak di Alam Damai Cheras, Jalan menghala ke Bandar Tun Razak yerrr, berdekatan dengan Klinik bersalin Alam Damai & Balai Polis Alam Damai, bersebelahan dengan Old town. Disebabkan hari Isnin tutup so kami pergi semula semalam tapi malangnya tutup jugak.. rupenya klinik ni tutup hari selasa & khamis.. huh ape la nasib! so kalau sesape nak pergi klinik ni boleh la call dulu ye.. di talian 03-91057620.

Bile Klinik ni tutup rase kecewa gile, last-last pergi klinik dekat bahagian depan tuh di Klinik bersalin Alam Damai, kat sini pun ade gak check fertility.. so sampai kaunter ckp nak check fertility tapi nurse kat situ macam terpinga-pinga tanya antara satu sama lain sebab tak sure ade ke tak check fertility.. Adoi yai! dah terang-terang kat depan klinik ko tuh ade tulis klinik kesuburan.. semestinya ade cik kak oi!... aku cakap "kalau tak sure gi la tanya doc takde la saya nak menunggu kat sini". Dia pun gi tanya doc & doc ckp ade tapi tunggu hari ke 2 period baru dtg blk.. harga RM160. Dia cakap kalau nak dtg call dulu buat appointment, takut doc takde.. so sesape yang nak try kat sini boleh call 03-91057200.

Kesimpulan nya semalam takde checkup dibuat.. next week la baru datang ke sini balik, aku dah call Klinik Suria tu tapi doc takde plak Sabtu-Selasa ni, so Rabu next week baru boleh datang... aku ingat jumaat ni nak call balik nak wat appointment. Aku tanya gak anggaran kos, dia cakap consultation FREE kalau ade ubat/ check up ape2 maybe bawah RM100 murah kan? tapi ni angggaran je.. actual price akan diupdate setelah aku ke klinik ni balik next week.


33 ulasan:

  1. Klinik Alam Damai ida selalu pergi... doktor baik... Tapi ida tak pernah cek kesuburan kat situ... Just cek period ting tong je... Pernah buat scan perut...

    Klinik Suria ? Tak pernah pergi... Nak try lah nnti.... TQ chinta!!


    *jauh benor dri umah chinta kan? dekat gila dengan umah ida ni!!* hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. berape cas yg dikenakan utk check period ting tong tu dgn scan perut tu? TQ

      Padam
    2. alamak dh lupa la brp cas.. boleh rujuk next entry kot.. situ de cerita

      Padam
  2. penah pegi jugak klinik tu! sejengkal je dr umah PIL. ;)

    BalasPadam
  3. Adoi..tgk org start treatment ni sayu je rasa.. bila tah nak mula balik. Tp malas byk. HOho

    BalasPadam
  4. eida: klinik suria tuh kat belakang klinik alam damai je sebelah old town, katanya murah sajork.. ni yang nak try ni, tapi manjang tutup + doc takde.. umah cinta takde la jauh mane ngan BTHO tu huhuhuh!

    BalasPadam
  5. Yanie pegi klinik suria tuh ke?? untuk kesuburan gak ke?? nak tau²!mahal tak??

    BalasPadam
  6. kek da: azam 1st tahun ni.. kene kejo cepat2 kang hubby cari orang lain.. hohohoh!

    Jom kek da!

    BalasPadam
  7. cinta nnt hupdate yea lepas g klinik suria tu.. =)

    BalasPadam
  8. leeyana: wokeh.. mesti la kita update untuk info kita bersama.. sebenarnya tak sabar sgt nak wat treatment kesuburan ni.. tak sabar nak ada baby sendiri

    BalasPadam
  9. semoga usaha Cinta berjaya ya..sama-sama kita berusaha semoga ada rezeki anak buat kita.insyaAllah:)

    BalasPadam
  10. insyallah kak nieza.. mau cube sampai berjaya.. azam thn ni.. ♥♥

    BalasPadam
  11. eh.. klinik wanita & bersalin Alam Damai saya selalu pegi.. dolu2 time nak mintak ubat sonulut bg turun period..
    C.I.N.T.A - Gud luck untuk awak eh.. moga tahun ni murah rezeki.. amin..

    BalasPadam
  12. iye ke hikari?? actually kita nak pegi klinik suria yang kat belakang tuh.. katenye murah skit.. tuh yang beriya nak pegi, tapi tengok la kalau klinik suria tuh tutup lagi maybe proceed to klinik alam damai tuh la.. kene tunggu 2nd day period la plak

    BalasPadam
  13. cinta, sy pnah pegi klinik alam damai. hehe. tp mmg pn klinik suria tu slalu xde doctor OBGYN. kekadang GP je dok situ. dulu memula nk start treatment husband try bwk p situ. tp sama la mcm cerita awk, kami jadik fed up n try klinik kt shah alam je. xde jodoh nk try kt situ. ;p nxt time awk call dulu eh. kalu x kesian dok ulang alik p sana xde hasil.

    BalasPadam
  14. o0o0o0 macam tuh.. dengar cite doc kat situ bz sebab dia doctor kat pantai byk emergency kes katenye.. kene call dulu sebelum dtg gamaknye.. thanks yanie for the info

    BalasPadam
  15. zue ko pegi dulu nanti2 apahal kasi inform yea..blh gak aku try buat..

    BalasPadam
  16. azam 2012 kita sama...1 jer nak ada baby! nak jadi mommy!! semoga wishlist kita tahun nak bergelar mommy akan tercapai...insyaAllah,,wiyah bln 2 nanti br bleh proses semula..hihi,,kena usaha gigih ni ;-)

    BalasPadam
  17. insyallah ye wiyah semoga semua termakbul.. amin..

    BalasPadam
  18. salam,

    nak kongsi pandangan, member saya buat cek kesuburan kat alam damai dgn Dr. Mazlah..she's very soft spoken, n amik darah..bile dapat resul tu, Dr. bagi ubat subur coz my member ada masalah telur x matang n aktif..n next month, member saya pregnant after tunggu setahun lebih utk pregnant..sebab maybe kawan saya xde prob sgt sebab period dia memang regular kitaran 28 hari..dia cakap..kos dia dlm rm200.00 je..

    BalasPadam
    Balasan
    1. btl ke?? bole saya taw dr mazlah tu klinik dia kt mne yew??

      Padam
    2. salam, mengikut komen yang ditulis dia check up di klinik alam damai

      Padam
  19. sori..telur x matang n x aktif..

    BalasPadam
  20. Hi, boleh tak bg nama dan alamat klinik tu.. sy ada mslh x dtg bulan dah 10 tahun..kene makan hormon pil baru period, now dah kawen and nak baby..ade sape2 yg boleh membantu.. tq :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hai.. awk nak pegi klinik mane satu? buat masa ni saya buat treatment di hospital pusrawi kajang, before this buat kat klinik alam damai ni, tapi sebab doc selalu takde & patient ramai tu yang pergi ke pusrawi kajang

      Padam
  21. Klinik suria tu buka 6 pm until 11 pm by appointment. tues & thurs tutup. dulu i monthly chck up pregnancy kt sana. alatn mmg canggih. klinik alam damai pun best tp nk jumpa doc mazlah mmg susah, kalau ada for sure ramai patient tp dia mmg best

    BalasPadam
    Balasan
    1. o0o0o iye ke? dulu kadang-kadang saya pegi pun asyik tutup.. memang agak susah la kat sini.. dah la kita dtg dr jauh kan? takpe la buat mase ni tak sambung treatment next time saya sambung

      Padam
  22. Akak baru lepas buat op ngan dr suriati (klinik pakar suria), dr ni Memang best! Dia Akan explain apa2 yg kita xtau selama ni. .. Very soft spoken... Dan tak mahal la charges dia..

    BalasPadam
  23. hi...ermm bole x u bg direction ke klinik tuh...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeen.. i xde alamat u boleh contact no phone kat atas tu

      Padam
  24. kt cni ramai doktor lelaki ke perempuan ye..

    BalasPadam