Khamis, 4 April 2013

Pesta belon panas Putrajaya 2013

Kejadian ni hari sabtu yang lepas, pagi tu pergi makan-makan kat Serai, Empire Mall..

Kek-kek yang terdapat di Serai, Empire Mall Subang!
Sebenarnya aku & hubby plan nak gi pangkor tapi depends hubby balik keje pukul berapa.. takut nak kejar feri tak sempat. Sekali hubby balik pkl 3 so memang tak sempat la nak kejar kan feri.. makanya bosan la kami di rumah sebab biasanya kami akan pergi mengacau anak-anak sedara aku, tapi dorang takde semuanya ke Pangkor!

Fikir punya fikir teringin nak makan seafood, mula-mula nak pergi ke Umbai, Melaka.. tapi malas pulak nak drive sampai ke Melaka. Lepas tu cadang nak ke Bagan Lalang tapi mesti ramai orang sebab cuti sekolah nak-nak last day cuti sekolah, sure orang ramai GILA la! at last aku cadang makan kat Ana petai ikan bakar kat bangi... hihihih! jimat duit minyak & tol dan boleh makan sampai PUAS!

Sebelum gi makan tu tak tau nak merambu ke mana, so ajak hubby gi tengok belon panas.. dia cakap OK, dengan syarat aku yang drive! so aku ON je la. Orang masa petang tu tak ramai sangat la.. so-so je, 1st time tengok belon panas dekat-dekat, sangat JAKUN! hihihihi! macam-macam bentuk ada.

Bentuk kucing

Bentuk biasa-biasa je

yang depan tu bentuk luar biasa.. belon gak ni! hihihih!
Masuk percuma je, parking pun percuma.. kalau nak try naik belon tu kena byr RM20.00 sekali naik.. ade dalam 5-15 minit kot. Kalau nak jalan-jalan dalam belon tu pun boleh RM2.00 sekali masuk. Banyak jugak belon-belon lain tapi dah teruja sangat lupa nak amik gambar yang lain.

Next year leh la pergi lagi!

5 ulasan:

  1. depan opis jer pun tapi tak pegi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab dekat.. tu yang xnak pergi tu :p

      Padam
  2. aku pergi round-round naik kereta je malas nak turun...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tengok dalam kete pun ok gak sebenarnya.. takde la letih nak harung orang :D

      Padam
  3. belon meowwww omeyyyyyy! dapnye cakeee ;(

    BalasPadam