Jumaat, 10 Januari 2014

FM ni semua aku update tidak mengikut turutan tau.. so enjoiceee!! selamat cuci mata walaupun gambar kabur..


Terima kasih sebab bagi FM ni

Khamis, 9 Januari 2014

Koleksi Fridge Magnet

FM ni semua aku update tidak mengikut turutan tau.. so enjoiceee!! selamat cuci mata walaupun gambar kabur..



Terima kasih sebab bagi FM ni

Rabu, 8 Januari 2014

Koleksi Fridge Magnet

FM ni semua aku update tidak mengikut turutan tau.. so enjoiceee!! selamat cuci mata walaupun gambar kabur..




Terima kasih sebab bagi FM ni

Selasa, 7 Januari 2014

Koleksi Fridge Magnet

FM ni semua aku update tidak mengikut turutan tau.. so enjoiceee!! selamat cuci mata walaupun gambar kabur..



Terima kasih sebab bagi FM ni

Isnin, 6 Januari 2014

Rawatan Kesuburan: Stock ubat untuk bulan ke-2 & ke -3


Ingat tak aku cerita aku kena ambil ubat selama 3 bulan berturut-turut untuk turun kan hormon prolaktin aku? so hari ni aku kene ambil stock ubat untuk bulan yang ke 2 & ke 3. Alhamdulillah senang bagi 2 bulan sekali gus!

Kejap je proses ambil ubat ni.. tapi aku terpaksa ambil 1/2 day! rugi-rugi-rugi.. sebab pe? sebab sampai opis je dah pukul 10. Terpaksa drive ke opis sebab parking kat komuter FULL house! gila bapak!! tak pernah penuh macam ni sekali. Sejak-sejak petrol NAIK, Barang NAIK, segala mende pun NAIKKK! ramai orang yang bertukar life style pergi kerja naik komuter. Tapiiiiiii.... walaupun ramai yang naik kenderaan awam jalan still jammed jugakkk! pelik heh aku. *ok-ok kuar topik plak

Aku harap aku akan terus itiqamah untuk makan ubat dari hospital ni.... sebab apa aku cakap macam tu?? sebab aku ni selalu sangat lupa makan ubat! hikhikhik! hope daya ingatan aku ni cukup kuat la untuk ingat makan ubat ni sehari sekali pada waktu malam...

Jumaat, 3 Januari 2014

Rawatan Kesuburan: Sperm Analysis Kali Ke-2


Setelah hubby consume ubat yang hospital bagi selama seminggu, hari ini adalah hari untuk sperm analysis untuk hubby kali kedua. Kenapa buat untuk kali ke-2? sebab masa jumpa doktor tu hari dia ckp sperm hubby kurang kualiti, so dia bagi antibiotik untuk tingkat kan kualiti.

Macam biasa, sebelum pergi kerja hubby buat dulu apa yang patut.. kemudian aku terus hantar ke hospital. Sperm tu kena sampai kat hospital dalam masa satu jam, nasib baik rumah ngan hospital dekat je.. so takde masalah nak hantar sperm pagi-pagi.

On the way nak pergi keje aku hantar dulu sperm hubby kat hospital, kemudian baru pergi kerja.. sekali jalan je. SENANG.

Alhamdulillah kali ini berjalan lancar ☺