Jumaat, 14 Januari 2011

Minggu KPI

Skang udah masuk tahun baru 2011, so kene la wat KPI planning. Adus! terasa sangat malas nk buat tapi next week kene ngadap big boss plak.. nak tak nak, selagi aku kerja kat company ni terpaksa la aku buat KPI ni.

Bagi sape yang tak tau ape itu KPI meh cini aku cite skit. KPI tuh Key Performance Indicator bak kata lain penanda aras tahap kerja kita la. Kalau ada KPI ni kononnya kita boleh keje dengan teratur (Iye ke?? aku keje terabur jerk!... huhuhuhu!), KPI ni jugak la yang akan tentukan kenaikan pangkat, bonus tahunan & prestasi keje kita.

Tak semangat aku nak buat KPI tahun ni, sebab walau apepun aku akan tau ape resultnya nnt :(. Macam mane erk nak atasi rase x semangat nk bekerja ni? leh bagi tips x?



P/S: Semua kat dept aku ni tgh bz, bz adjust KPI memasing.. Ok guys GOOD Luck ekh! huhuhuh..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan