Ahad, 9 Januari 2011

Rumah baru kami

Hari ni aku saje nak cite pasal rumah baru aku.. sejarah pencarian rumah ni bermula bila aku & hubby terfikir "sampai bila kita nak duduk menyewa?". Dengan tekad & keazaman nak ada rumah sendiri kami pun search la rumah. search punye search aku pun terjumpa la satu advertisment dari website MTD. Tengok dia punya lokasi sangat strategik la dengan tempat keje kitaorang pada mase tu (sorang kat seri kembangan, sorang kat bangi) Setelah berbincang dengan hubby, dia pun setuju dan ape lagi kami pun pergi la ke show house nya.

Rumah ni nampak menarik, besarnya 850sqf ada 3 bilik tidur (semuanya sama besar) & 2 bilik air, aku rasa memang sangat sesuai untuk kami yang masih berdua (kalau dah bertiga/berempat masih lagi sesuai). Jom! layan gamba show house

Ruang tamu @show house (gambar dari google)

Ni la bentuk rumah aku (Gambar dari mudah)

Setelah mendapat kata sepakat berdua apa lagi... setuju la nak sambar satu rumah ni, harganya pun ok la.. takdelah beban sangat kami nak bayar, alhamdullilah sesangat!... setelah hampir 2 tahun menunggu akhirnya kami dapat jugak duduk kat rumah sendiri walaupun sebelum ni kami terpaksa berpindah ke JB (sbb husband aku naik pangkat, pastuh benti... & kembali ke KL - nasib baik aku pun dapat transfer ke Cyberjaya setelah 2 tahun bekerja di JB). 


Pada 21/11/2010 aku berbangga sebab dapat gak duduk rumah sendiri, happy sangat bila hajat kitaorang termakbul setelah beberapa tahun hidup menyewa rumah orang lain. Jom! layan plak gamba rumah aku mase barang-barang blum masuk.


Sliding door di ruang tamu
Ruang tamu & pintu dapur
Dapur & Court yard
Bilik tidur utama
P/S: Nanti aku amik gamba rumah aku yang sekarang ok.. korang share la jugak gamba rumah korang! 









12 ulasan:

  1. salam kenal...

    sggah balas kt cni dan polo jgk...

    mmg sonot klu dah pindah umah sdiri... lgpon smp bila nak menyewa jer kan???

    BalasPadam
  2. btol² sonok dpt pindah umah baru ni:)

    BalasPadam
  3. oooo taman sutera yer... welcome to selangor berjiran lerr ni i pown tggl kat selangor hehehehe..

    BalasPadam
  4. haah.. kat taman sutera.. selamat berjiran yer :)

    BalasPadam
  5. W'COME TO taman sutera kajang eh nie akak ke?? adik yer @ nan senang panggil nama?? so apa namanya??? sorry la lama tak on9 blog..sebab demam tak kebah2 so duk block mana??

    BalasPadam
  6. just panggil zue pun dah ok.. saya sok A2, angah dok block mane?? (nnt raya leh aa dtg umah angah)

    BalasPadam
  7. Saya kat Taman Kajang Impian...ahaks...

    Ctlah tepek gambo umah sendiri plak, nak tgk KC nih.

    BalasPadam
  8. huhuhuh.. kamera xde la.. kalau kamera dah ada nnt saya tepek yer :D

    BalasPadam
  9. singgah sini jugak ;p

    buat la mcm rumah contoh tu, cantik

    BalasPadam
  10. huhuhuh thanks syaEYRA, nak wat mcm umah contoh tuh gak tp modal lum ade ;)

    BalasPadam
  11. oooo kat A2 yer angah duk kat F2 hehehehe bole2 kalau nak jumpa pun bole meh la....

    BalasPadam
  12. huhuhuhuh.. ok, nnt insyallah kita jumpe yer angah :)

    BalasPadam