Isnin, 21 Mac 2011

~Cuti hujung minggu~

Yeah! sungguh seronok cuti hujung minggu ni schedule aku fully booked.. ehehehehe! mane tak nyer... balik JB kan.. best giler, dapat jumpe anak sedara aku yang sekarang ni petah bercakap, jumpe family aku & kawan-kawan aku... sangat-sangat teruje!

Kami bertolak dari Kajang dlm pukul 10pm mcm tuh sampai kat JB dlm pukul 1pm.. standard la KL-JB 3jam. Pagi nya kami settlekan ape yang patut kat JB, pastuh shopping la ape lagi kan.. kebetulan hubby nak cari handphone kat Holiday Plaza & ada jualan murah plak tuh per lagi shoppingla, memang murah la! baju kemeja untuk lelaki baru RM10 murah kan jenama tuh jenama biase la kan snails tp ok la untuk kemeja untuk pergi kerja pun....

Malamnyer buat perjanjian dengan kiekin, my friend mase keje kat JB dulu, gi makan sup urat terbaek di JB.. pergh! mmg mantoop aaa sup urat tuh, xde kat tempat lain k! lepas tuh lepak-lepak kat puteri harbour.. menghabiskan mase sambil berbual tentang gosip-gosip terhangat di opis masing-masing. Dalam pukul 11mlm kitaorang pun balik (tuh pun setelah dihalau oleh pak guard, kalau x takmo balik hihihihihih).

Hari ahad aku menghabiskan mase dengan kiekin lagi di Puteri Harbour, sambil-sambil tuh kitaorang dibawa meronda naik bot ke pulau merambong (pulau yang berdekatan dengan Singapura). Mase perjalanan pergi tuh cuaca memang panas, tapi bila balik ujan mula turun & langit tersangat la gelap.. selepas puas meronda naik bot, kitaorang pun balik, yer la dah tiba masa nak pulang ke Kajang.

Mase on the way balik ke Kajang, singgah jap kat Umbai melaka.. melayan seafood fuhh! memang terangkat la! harga pun murah sgt.. try la pegi..

"Chor the captain cum our tourist guide" ehehehe jangan marah haaa!
muke gumbira dapat jumpa family & member
Kiekin & aku
Pulau Merambong
langit yang mula gelap


Santapan malam di Umbai,
P/S: Sayang sgt nak tinggalkan JB.. 1001 kenangan yang ade kat sane!

3 ulasan:

  1. Berjalan sakan yer ^_^

    BalasPadam
  2. ehehehe.. kak fiza pun ape kurangnya berjalan balik kg dapat makan durian lagi.. dap nyer!

    BalasPadam