Khamis, 16 Jun 2011

Ujian kehamilan

Semalam lepas dok melepak kat McD ngan SYAZA aku terus ke farmasi yang berhampiran. Untuk ape?? untuk beli pregnancy test & folic asid.

Pregnancy test tuh aku beli sebab.. period aku dah terlambat 2 bulan.. tunggu-tunggu takmo mai! adoi yai la period.. ko buat aku sangat-sangat nervous!

Folic asid plak di beli kerana.. aku memang mau makan, kate orang memang bgs untuk orang-orang yang lambat hamil macam aku ni.. iyer la dah alang-alang ke farmasi kan beli la skali folic asid tuh dah lama sangat bertangguhnya nak beli.

OK! pagi tadi aku bangun terus kencing... orang kata air kencing pertama adalah yang TERBAEK! untuk buat ujian kehamilan ni. Selepas dah uji... Jeng..jeng..jeng..

Nampak 1 line dengan jelas dan lagi 1 line samar-samar
 Dari dekat.. sorry la gambar x jelas kamera HP kan..

Hmmm.. so aku skang ni tengah dalam keadaan yang sangat-sangat confius.. samada positive or negative. Pepagi tadi aku dtg kerja trus tanya kepada pakar KAK FIZA, dan dia srh try lagi skali esok.. katanya dia dulu pun nampak line tak clear gak mcm aku punye test ni.. aku pun bile dgr dah mcm tuh.. rase terexcited ☺la plak.. dan berdoa, agar betul la ape yang KAK FIZA ckp tuh..
Kalau test esok gagal aku memang terpaksa la berjumpe ngan doktor untuk tau ape penyakit aku yang sebenarnyer.. iye la dah 2 bulan kot lambat.. tersumbat ke ape ke, mane kita tau kan?? HARUS TANYA pada yang betol-betol pakar iaitu DOKTOR la.. (dlm hati punye la takut nak jumpe doktor)

P/S: Bagi sesapa yang tak tau 1 line bermakna negative (tak hamil) 2 line bermakna positive (BERJAYA HAMIL) tapi kalau kes mcm aku ni gamaknye kene wat test lagik!

5 ulasan:

  1. Positive lah hendaknya ☺☺

    BalasPadam
  2. Amin.. Ya rabbal alaminnnnn!

    BalasPadam
  3. haiyokkk..betolla ..cume tak clear aje kan....


    takpe2.....cube lg...caiyok!

    BalasPadam
  4. sama macm kite.. samar2...tkut nk test lg sekali...

    BalasPadam
  5. Hurmm.....kita samalh...saya test smpi 3 kli tpi hasil sama...2 line tapi samar2...confius....pdahal....saya bru jak lepas haid....😢😢😢

    BalasPadam