Rabu, 13 Julai 2011

sugar glider

Korang pernah dengar tak binatang sugar glider ni... kalau bahasa melayunye tupai terbang. Comel gile la binatang ni, teringin sangat nak bela.. banyak orang cakap binatang ni sangat manja & jinak. Harga untuk sekor sugar glider ni dalam RM300-RM450 seekor.

Hari Ahad tuh hari pakse hubby gi petshop sebab nak tgk sugar glider ni, so pegi tengok kat petshop @ Bandar Tasik Selatan luckly kat situ ade jual. SO CUTE sangat! harga RM350.00 seekor, aku memang berangan sangat nak beli binatang ni. Tengah kumpul banyak info tentang binatang ni, diaorang punyer habit, makanan dia ape, cara penjagaan dia macam mn & tak lupe budget untuk maintenance binatang ni. Sekarang ni pun tengah semangat nak kumpul duit untuk dapatkan sugar glider ni. Boleh la buat peneman aku kat rumah nanti. Iyer la hubby aku kan selalu takde.. sementara takde commitment dengan baby ni boleh la bela.. takde la aku stress sgt dok umah. Orang cakap sugar glider ni perwatakan dia mcm baby gak.. suke sangat di manje kan (boleh buat latihan before ade baby nnt). Ok layan la gambar sugar glider ni.. gambar aku cilok dari google.. ENJOY!

Comel kan?
Kecik je kan?? urghhhh! comel!

Alor² cute!
Kesian kan muke dia? comel kan? geram!
P/S: Hope after RAYA nnt boleh dapat this sugar glider.. YUMMY!

9 ulasan:

  1. cute kan?? geram! rase nak picit2

    BalasPadam
  2. menarik la.. manja macam baby.. tapi takut terpicit la.. (ntah apa2 je imaginasi aku ni)

    BalasPadam
  3. alahai cutenya..baru 1st time tgk ni..:)

    BalasPadam
  4. irtiyah : memang binatang ni sgt comel... rase mmg mcm nak picit2 jerk huhuhu...

    Kak nieza: cute kan?? binatang ni byk kat negara Australia... sama sepesis ngan kangaroo sebab dia ade kantung untuk simpan anak dia & menyusukan anak dia ☺☺

    BalasPadam
  5. mmg comel sgt..kak nani pown ade bela..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hai kak nanie, saya dah bela gak... mmg comel & sekarang yang betina dah ada anak ☺

      Padam
  6. saya pun bela coco,cici,dan sofya.. hehehe.. obest bela sg diorg ada lifespan yg pnjang dlm 13 tahun boleh hdup klu jga pmknn dgn btul. bila dah mnja tu diorg klu leh x nak berengang dgn kta mcm sg sy klu nk g kelas je dia barking. hehe sbb nak ikut

    BalasPadam
    Balasan
    1. hamboi siap nak ikut pegi kelas ye??? nak study sekali la tu ;P

      Padam