Susu Kambing + Kurma

DUIT TABUNG KU

Khamis, 14 Julai 2011

Susu Kambing + Kurma

Untuk mencapai hasrat aku untuk dapat baby aku berusaha untuk minum Susu Kambing + kurma, ramai yang cakap susu kambing ni bagus. Susu kambing adalah susu yg kedua terbaik di dunia selepas susu ibu.. Susu kambing aku gune susu kambing dari Hi-goat, kalau yang segar tak terminum kot aku ni. Walaupun aku ni jenis yang tak minum susu, tapi ke gagahkan jua... now aku dah bole minum susu ni tanpa rasa mual or loya, mula-mula tuh mmg rase mual tapi dah bebrapa hari ni rase suke plak ☺☺ SEDAP! nak-nak kalau campur madu skit lagi YUMMY!

Susu kambing ni aku minum setiap pagi (kat opis) & setiap malam (kat umah), untuk orang yg pemalas mcm aku ni.. aku blender kurma tuh banyak2 & simpan dalam tupperware, kalau nak bancuh susu tuh tuang je air kurma yang telah aku blender ke dalam susu yang nak dibancuh tuh.. SIAP! punye la pemalas kan?? siap buat stok air kurma plak ☺☺. Kalau kat opis.. aku just bwk kurma 2-3 bijik, rendam ngan air panas bile dah kembang kurma-kurma tuh aku bancuh plak susu... senang je tak sampai berapa minit pun. Bagi yang nak try TTC mcm aku boleh la try moga usaha kita mencapai kejayaan AMINNN...

Bahan-bahan

1/2 peket susu kambing Hi-goat (pstt.. knp 1/2 peket je? sebab aku nak jimat & kurang skit rase susu)
2-3 biji kurma
1 sudu madu

Cara membuatnya:

blender/ rendamkan kurma dengan air panas sehingga kembang, masukan kan 1/2 peket susu kambing Hi-goat kemudian tambah air sejuk dan masukkan madu untuk rase lebih sedap & YUMMY!


dah minum separuh baru teringat nak amik gamba
 * Jangan lupe selawat & doa yer kawan-kawan


SELAMAT MENCUBA!

p/s: Bile kita buat dengan hati yang rela & terbuka semua yg dilakukan akan menjadi senang & mudah..

14 ulasan:

  1. insyaallah...su su nak mencuba nie

    BalasPadam
  2. semoga usaha kita diberkati ALLAh ye pn susu.. kita sesama usaha

    BalasPadam
  3. hhehe...susu kambing segar chinta dah beli..kurma pun dah ada....cuma....cuma....x mencuba je lagi...sedap x c.i.n.t.a????kalau xsedap pun demi anak kan....

    BalasPadam
  4. yang segar x pernah cube... tapi yang peket tuh ok la.. rase dia ok la, memula rase nak muntah tapi bila dah jadi amalan dah sedap... campur ngan madu skit lagi sedap rase dia.. cube la cepat chinta..

    BalasPadam
  5. hu3...sedap ke susu kambing..xpernah cuba..tkut xleh masuk coz shida tak suka daging kambing..he3
    salam perkenalan..jmput2 sggah blog shida
    http://luvabenbaby.blogspot.com/2011/07/8-penyebab-korang-ni-mudah-lupa.html

    BalasPadam
  6. bagus info ni....semoga segala usaha akan berjaya...semoga kita sama-sama diberi rezeki anak juga satu hari nanti..amin.

    BalasPadam
  7. Shida : dulu x boleh masuk gak susu kambing or ape jenis susu pun.. tapi sebab nak anak ku gagah kan jua.. now dah boleh serasi ☺.. CINTA suke sgt daging kambing tapi tak boleh makan banyak nnt sakit kepala.

    Kak Nieza: kita berusaha kak ALLAH yang akan tentukan ☺☺ AMINNNN

    BalasPadam
  8. Ha.. akak tak ter minum ni.
    Skang asben kekda je yg minum.
    Tp Kekda minum jus perawan tu je. hihi

    BalasPadam
  9. pnstoberi: Jus perawan tuh ok tak kak?? susu kambing ni kalau rase lapa terus jadi kenyang tau, saya kalau rase lapa minum je susu ni sure kenyang...

    BalasPadam
  10. Now I am ready to do my breakfast, afterward having my
    breakfast coming yet again to read more news.
    Visit my webpage ... Lisa Olson Scammer

    BalasPadam
  11. promosi harga awal tahun susu kambing ha-goat.
    http://suanazhar.blogspot.com/2012/12/promosi-harga-susu-kambing-hi-goat.html

    BalasPadam