Jumaat, 19 Ogos 2011

Tahniah! Kali Ke-2

Aku tension! semalam mau update pasal berita baik ni tapi takleh nak taip ape-ape, geram betul! maybe blogspot problem kot semalam.. Aku excited nak cerita pasal berita baik dari bestie aku iaitu Fauziah a.k.a Jiegie. Actually kitaorang pegi buka puasa bersama-sama pada hari Selasa yang lepas kat Alamanda & she told US that she is PREGNANT for second time! wahhhhhhh! HAPPY sangat... Dia cerita pengalaman dia masa dia tau dia pregnant, she not expect yang dia akan pregnant buat mase setahun dua ni, iyer la anak dia Fatin tuh baru umur setahun lebih dan masih BF lagi plak tu. Aku kesian gak kat bestie aku ni iye la aku tengok dia makin kurus, tinggal rangka jerk.. (eheheheh Jangan marah haa!), ni tambah plak lagi satu, lagi kurus la member aku ni ☺. Dia cakap pengalaman muntah-muntah belum muncul lagi dan dia hope sangat yang dia takkan alami lagi situasi tu.. takpe Jiegie I know u kuat! Nampaknya next year bertambah lagi la anak buah baru ☺☺..

Jiegie ngan Fatin
Jelous tengok Jiegie yang dah ade anak 1 tapi badan SLIM
Masa Intan bagitau yang Jiegie pregnant, jantung aku macam kene sentap (a.k.a SENTAP la tuh) iye la Jiegie kawen lagi lambat dari aku tapi dia dah nak masuk 2 anak....Aku ni?? NAN hado, aku act macam biase je, sebabnya aku ade kawan seangkatan dengan aku iaitu Intan, Intan pun TTC gak cume dia takde blog macam aku jerk. Kalau Intan pun dah ade ISI maybe aku nangis kot time Jiegie cakap dia pregnant. Namun aku tetap bersyukur sebab BESTIE-BESTIE aku, Jiegie, Intan & Ain sangat memahami aku dan sentiasa memberi petua, support dan nasihat yang agak bole pakai laaaa..

ANYWAY Congrats Jiegie.. semoga semua berjalan lancar & selamat sampai kau lahirkan anak! HOPE this time BOY plak yeee.. dan kepada Intan dan rakan TTC lain, kita sesama berusaha yer kearah untuk mendapatkan BABY.. HOPE aku & Intan akan preggy sesama.. mesti COMEL kan? 

I LOVE U ALL!

P/S: Now dah tak SENTAP lagi ngan Jiegie sebab dah muhasabah diri, sebab setiap kejadian ade hikmah disebaliknya so... ☺☺☺.. HAPPY!

4 ulasan:

  1. best kan..yg senang melekat tu senang sgt.kita ni terpaksa berpantang tak juga lekat2...tu la ujian ALLAH

    BalasPadam
  2. sabar lah..aku pun kadang2 sentap gak bila tau dorang yg kawin lepas aku dah pregnent,tp kena sabar byk2 mungkin ada hikmah nape kite dpt baby lambat...sabar tau..mana tau lepas raya kite dah blh pregnent tue semua kuasa Allah..

    BalasPadam
  3. eka: haah.. dia punye metabolisme ok kot.. tuh yang senang lekat. kita ni kurang metabolisme agak nyer ehehehe (pepandai je aku ni)

    BalasPadam
  4. Fara: Aku sentiasa bersabar, tapi kadang-kadang perasaan ni tergelincir gak.. walaupun aku act mcm biase.. mintak-mintak ape yang ko cakap tu termakbul la fara... aku pun doakan ko cepat dapat baby gak ☺

    BalasPadam