Jumaat, 9 September 2011

Aksi-aksi MOMO yang semakin bijak!

MOMO dah banyak improve.. dah jinak skit, now dah jarang crabbing & biting tapi dengan orang yang tak kenal dia mule buat perangai crabbing dia tuh ehehehehe! tunjuk garang la tuh! ♥♥

Makin lama memang makin sayang! sebab dia dah mule nak main-main tak macam dulu selalu duk diam-diam dalam sangkar. Memang senang je nak jaga dia, cuci sangkar senang, makanan dia pun simple pendek kata memang menyenangkan & mengembirakan la. MOMO pun dah makin gemuk & berisi, mase adopt dia dulu kecik jerk now dah lebih besar dari tapak tangan. MOMO membesar dengan jayanya! jangan OBES sudah la, takut gak dia OBESITI macam tuan dia.

Semenjak dia makin membesar ni rase macam bonding pouch & cage dia mcm dah tak sesuai ngan dia! OMG! memang nak kene beli cage baru.. kesian kat dia nak melompat sane & sini sempit. Lagi satu aku berhajat sangat nak adopt teman untuk si MOMO ni, tapi tak tau bile. Tunggu duit berkepuk banyak skit baru beli teman untuk MOMO, setakat ni MOMO berteman kan beruang koala dari AUSIE la... eheheheh!

Anyway JOM layan gambar MOMO yang makin nakal & bijak ni.. GOOD BOY! MOMO!

MOMO si pendengar yang setia! suke cakap-cakap ngan dia ♥
Takde pokok betul, pokok tiruan pun jadila...MOMO
Aku baru tau MOMO minat main ngan tali.. nnt mama beli yer!
minat betul ngan tali!
bergurau senda dengan mama dia ☺
Comel kan? dia jenguk pale macam tuh! eee! nak gigit!
So CUTE!
siap nak suap lagik! manjenyer la!
P/S: hari ni MOMO ikut gi keje... dok diam je dia dalam beg.. abis la badan MOMO kotor! balik nnt balik yer sayang.. eheheheh!

5 ulasan:

  1. geramnyer....hihi.
    suke jenguk momo kt sini..
    geram..geram..

    BalasPadam
  2. Sinar Cahaya: terima kasih sebab jenguk2 kat sini.. memang geram tengok telatah dia, nak-nak bile dia marah bile kene kacau! memang comel.. ☺

    BalasPadam
  3. eka: comel kan dia? kecik jerk rase memang nak picit-pixit bile rase geram tu..

    BalasPadam
  4. yup..tertunggu2 cinta update psl momo..tak puas tgk gmbr yg sgt2 cute tu..geram!

    BalasPadam