Selasa, 20 September 2011

Masak-memasak untuk open house

Ni cerita pada sabtu yang lepas ye.. masak memasak sempena open house rumah kakak ipar aku di Taman Melawati.

Tugas aku just goreng ayam jerk, tak susah mane, tapi mak aih! penat gile ok.. rase macam nak berehat seminggu. Orang yang datang memang la terlalu ramai, macam open house rumah VIP plak :P. Aku rase mau kakak ipar aku tu berhabis ribuan ringgit untuk buat open house. Macam-macam makanan ade, yang paling special lemang yang FIL & MIL buat la.. memang laris untuk hari tu ☺.

Lemang yang FIL & MIL buat jumlah semua sekali sebanyak 50 batang
Tuh dia.. orang kuat untuk majlis open house ni.. eheheh!
Lemang memang laku sekali.. sampai takde saki baki, tapi memang terbaik dari ladang la lemang tu (ehehehe puji lemang sendiri plak).

Tiada ulasan:

Catat Ulasan