Selasa, 25 Oktober 2011

Sugar Glider Gathering

Jangan kata rakan TTC jer ade gathering sugar glider pun ade gathering gak tau... ehehehe! gathering ni cume kebetulan jerk bukanlah ade perancangan.

Kejadian gathering berlaku hari ahad yang lepas, kebetulan anak sedara aku sume ikut aku balik kerumah sebab malam tu kitaorang nak dinner kat Umbai, Melaka, so.. mereka pun follow aku balik umah. Tengah-tengah melayan anak-anak sedara aku main congkak tetiba pintu rumah aku diketuk, aku ingat kakak ipar aku yang dah sampai rupenye jiran aku daaa. Pastu aku tengok kat tangan dia ade sangkar & kat dalam dia ade sugar glider wahhh! comel nyer.

Jiran depan rumah aku baru dapat sugar glider dari adik dia, adik dia tak mampu lagi nak jage sebab kekangan masa, so dia bagi kat jiran depan rumah aku tu. Ketua blok kat rumah aku pun ada sugar glider gak, dia la yang ajak jiran depan rumah aku tu menyinggah rumah aku *nasib baik rumah baru dikemas.. tu la terjadinya gathering ni ☺.

Abis kecoh satu blok dek kebisingan kitaorang yang melayan telatah sugar glider kami semua. Dari situ kami bertukar-tukar info, syok jugak! ape yang tak tau kita jadi tau. Total sugar glider yang ade time gathering tu adalah 6 ekor, 2 ekor aku punye, sekor jiran depan rumah aku & 3 ekor ketua blok punye. Next time leh la buat lagi gathering macam ni seronok sangat.

yang ni nama dia CICI - ketua block yang punyer
yang ni laki CICI & kawan CICI *lupe plak ape nama dia
Yang ni maybe belum ade nama - Jiran depan umah aku punye
yang ni plak MOMO & BABY - tuan tanah yang punyer
Nampak sume sugar glider ni macam sama, tapi sebenarnya masing-masing ade kelainan tersendiri. CICI & kawan-kawan dia muke lebih bulat skit berbanding MOMO & BABY. Jiran depan punyer warna bulu dia coklat gold tak sama plak warne bulu ngan yang lain. Tapi yang paling comel adalah CICI dah la gemuk + gebu aktif plak tuh, melompat sane melompat sini.. pantang ade tempat untuk dia landing melompat saje! eheheh! sooooo cute! *tak sabar nak jumpe mereka lagi
P/S: Tak lama lagi boleh la buat team SG untuk penduduk Apartment teratai, Kajang! suke..suke..sukeeeee *>_<*

2 ulasan:

  1. huhu. cute nyer. ni kalo norlida zamberi tgk ni harus melompat dia. hihiksss

    BalasPadam
  2. ololooo.kiut2 nyer la sikecik-gebu2-geram-nak-picit nie..

    BalasPadam