Sugar glider sakit

DUIT TABUNG KU

Selasa, 13 Disember 2011

Sugar glider sakit

Semalam aku call Klinik Vet sebab nak anta BABY, BABY mengalami kekurangan bulu kat bahagian dada.. so aku risau & mau anta ke Vet..

Balik dari keje tu, aku balik umah kejap amik MOMO & BABY pastuh terus ke klinik vet dekat sri serdang, cari punye cari tak jumpe pun klinik tu.. dekat 1 jam aku dok pusing-pusing kat area sri serdang tu tak jumpe gak *silap aku gak.. salin no phone pun boleh salah!, kalau tak boleh call jerk! Bile cari tak jumpe aku pun fed up. Sebelum balik tuh singgah kat downtown dekat mines untuk potong kuku budak berdua tu. Sekor sugar glider dia amik RM3 untuk potong kuku kalau 2 ekor RM5, kat situ dia ade gak wat grooming tapi amik mase sehari.

Sambil tunggu MOMO & BABY potong kuku aku tengok la sugar glider yang dia jual tuh.. ade sekor sugar glider tu kesian aku tengok.. bulu dah takde kat ekor dia, perut plak buncit.. kesiannye! iskk.. jangan la MOMO & BABY jadi macam tu.. kesian sgt. ♥♥.. Kat situ dia jual sekor sugar glider RM280 (tapi tak tau ape pakej dia bagi).  Sape yang nak beli sugar glider leh la survey kat sini. Aksesori pun banyak..
ni dia sugar glider yang sakit tu.. kesian kan?
Budak ni pun sakit gak.. nampak x bulu kat dada kurang dah?
muke budak sakit.. sian anak mama ni!
Pagi ni tengok bulu kat dada dia macam nak baik dah.. hmmm! cepat la sehat BABY oi.. jangan kasi mama ni runsing pikirkan kamu.. ♥♥ kamu berdua..

P/S: huhuhuhu! tuan dia pun sakit makan panadol jerk.. si kecik ni sakit anta klinik fengsan!

14 ulasan:

  1. Pengsan jugak!

    *sri serdang ada vet? area mana? Eh lupa! Tak jumpa kan?? hihiihi

    BalasPadam
  2. ade.. punye la beriye cari semalam, x jumpe! tension betol! dia tulis jalan pasar taman sri serdang, seri kembangan.. dok cari jalan pasar tak jumpe² last² balik je! sian BABY

    BalasPadam
  3. ciannye BABY..semoga BABY cepat sembuh...;)

    BalasPadam
  4. amin.. risau mama dia ni.. eheheh!

    BalasPadam
  5. heee,
    nape sampai buncit Sg tu, ciannye.....

    wah, sepit kuku saje RM3 ?
    heheeeeee....
    kena banyak study ni....=)

    BalasPadam
  6. Ceni nak niaga sugar glider lak lah instead niaga tupperware.
    Bagus ke niaga sugar glider??

    Muahahahhha *related with status akak pagi tadi kat TTC Corner. HIhik*

    BalasPadam
  7. Anie: tak tau nape sugar glider tu perut dia buncit.. maybe dia kecacingan kot..

    yup potong kuku RM3 kalau siap grooming RM5.. selalu cinta potongkan kuku dorang.. tapi this week macam malas lak nak potong so anta kedai srh org potongkan.. Anyway Anie dekat downtown danau kota FREE je potong kuku.. kita bagi je kat dia, dia akan potong tanpa ape2 charge..

    BalasPadam
  8. kek da: untung woo niaga sugar glider.. niaga tupperware pun takde untung macam ni.. hihihih!

    BalasPadam
  9. cinta..jangan2 kat pekan cina seri kembangan tu kot..kat area tu byk vet =)

    BalasPadam
  10. iye ke?? hubby cinta pun cakap macam tu.. GPS pun bengong ntah mane2 ntah di tunjukan..

    BalasPadam
  11. kite ni nama je dekat2 kan.. tp xde nye jmp... btol kata nana.. kt kawasan cine tu kot.. tp tu bkt serdang.... eh.. ke pekan seri kembangan... lain ckp.. serdang mmg kawasan cine.. hahahahahahaha


    RE : http://merpati66.fotopages.com/?entry=1059691
    nah akak ni ade bg step wat eskrim goreng... tp mak gune cawan je nk potong.. hehehehehe mak bukan penjual beger ade acuan toloq

    BalasPadam
  12. thanks for the info pn fida ☺

    BalasPadam
  13. comel nye sugar glider..
    nak bela sepasang lha..

    BalasPadam
  14. cik anon, bela la.. senang je jage dorang ni ☺

    BalasPadam