Khamis, 15 Disember 2011

Tips/Budget ke Cameron Highland

Tips/ budget ni berdasarkan pengalaman aku kat sana..

Budget ke Cameron Highland menaiki kereta.

Tol mase pergi : RM19.40 dari Plaza tol Jalan Duta - Plaza tol Tapah
Tol mase balik : RM24.80 dari Plaza tol Simpang Pulai - Plaza tol Jalan Duta
Hotel               : RM269/ night
                         Quad Deluxe
                         - Katil Queen 2

Tips semasa di Cameron Highland

1. Kalau tak nak bersesak sila la pergi bukan time cuti sekolah.
2. Untuk stawberi kering kene survey-survey, tawaran yang paling best 6 kotak RM10.00
3. Sayur & buah-buahan rasenye lebih murah di Rose Valley atau Kea Farm dibandingkan dengan Pasar Malam Brinchang 1 peket boleh dapat RM1.00 jer..
4. Teh pula lebih murah di tanah rata, berbanding dengan di Pasar malam Brinchang *ade gak yang murah kene pandai tawar menawar.
5. Kalau boleh booking hotel dulu sebelum datang, takut kene tido dalam kereta *aku banyak jumpe orang tido dalam kete pagi tu kesiannn...
6. Kalau suke keindahan alam boleh booking hotel di tanah rata je, tapi kalau nak rase kehavoc-kan Cameron sila la cari hotel yang berdekatan dengan Pasar Malam brinchang, sebab boleh jalan kaki je dari hotel.. yang mane booking hotel di tanah rata sila la datang awal ke tapak pasar malam sebab kalau lambat memang susah cari parking & jalan kaki jauh.

Antara Hotel budget di Brinchang

Hotel sentosa, bersebelahan Hotel Rainbow
Hong Kong Hotel, berhadapan Hotel Rainbow
Hotel budget di sekitar Brinchang
Hotel Hill Garden Lodge & Hotel Green Garden
Banyak lagi hotel di area sini, tapi rasenye ni antara yang terbaik, so sape yang nak pegi boleh la try2 survey di internet..

Last but not least..

dah kate cameron highland mesti sejuk kan? ni posing terbaik dari anak² buahku ♥
            

6 ulasan:

  1. Ada lagi penginapan yg budget ni. Apaartment.. Ida hari tu pergi RM150/pernite.. Apartment ada 2bilik... besar... ada dapur boleh masak... ada ruang tamu... =)

    BalasPadam
  2. wahh.. murahnya.. maybe eida pegi bukan time peak season kot.. ni time peak season tuh pasal mahal.. banyak hotel fully book.. yang di atas ni sume mengikut pengalaman cinta kat sini ☺☺. just share jer

    BalasPadam
  3. wahhh cinta,,
    su su dah lama nak mengidam pegi cameron nie..

    BalasPadam
  4. pn su.. pegi la.. hotel kat sane murah-murah je.. ☺

    BalasPadam
  5. comey belaka nak buah tu...hehe

    BalasPadam
  6. ehehh.. tengok mak sedare dia comel gak.. alalala~

    BalasPadam