Selasa, 3 Januari 2012

Permulaan 2012 yang sedih!

Actually aku gembira sangat bile dapat jumpe kawan-kawan TTC aku, malam new year tuh kami sambut bersama ♥♥ tapi....

yang sedih nya.. bile orang yang aku sayang sekali lagi membuatkan hati aku terluke.

Hakikatnya, hati ni terlampau pedih nak terima kenyataan... tapi hidup mesti diteruskan, walau ape pun yang terjadi. Kadang-kadang aku terpikir adakah zuriat yang menjadi segala punca? tapi bile dipikirkan balik orang yang ade zuriat pun sama jugak. Kesimpulanya zuriat bukan punca segala-galanya.. aku redha dengan ape yang berlaku sekarang... jodoh, ajal & rezeki semua ditangan tuhan hanya dia saje yang tahu ape yang terbaik untuk kita. Tuhan tak akan menguji kita kalau kita tak kuat atau tabah menghadapinya.

Seandainya sampai disini sahaja aku redha, aku sudah melakukan sehabis baik untuk kita hidup lebih bahagia tapi dia memilih jalan yang lain untuk bahagia.

Semoga hati ini cepat sembuh dari luka... dan aku masih mengharapkan satu sinar kebahagiaan dalam kehidupan aku yang mendatang ini.


Semoga tahun 2012 ni akan menjadi lebih baik walaupun dimulakan dengan langkah yang sumbang..

16 ulasan:

  1. Eh.. yunk.. naper ni?? len macam ja ni. Wisau lak akak..

    Apa2 pun, akak doakan yg bebaik je.. buang seme segala yg tak bes tu yer..

    BalasPadam
  2. Thanks kak.. semoga semua nyer baik-baik saje.. hati ni dah tak tertanggung

    BalasPadam
  3. Sabar cinta.. Semoga semuanya baik baik sj.. =)

    BalasPadam
  4. Chinta.....

    Macam sayu je dengar....
    tabah...kuatkan semangat....

    kita sama-sama.....

    BalasPadam
  5. Cinta kenapa?

    Mintak doa banyak2 kat DIA ek..

    DIA menguji kita setakat kudrat yg mampu kita hadapi..bertabahlah..

    BalasPadam
  6. owh... ape yg telah terjadi??
    smoga semua nya akan kembali spt sblm nye..
    take care dear...

    BalasPadam
  7. terima kasih semua.. semoga semua ni dapat di terima dengan hati yang tabah..

    BalasPadam
  8. cinta, awk mcm happy2 je komen gamba kt fb n reply email td. bc kt sini sedihlah pulak. sabar ye cinta. peluk awk kuat2..

    BalasPadam
  9. semoga Allah melimpah ruahkan rahmat dan kurnia NYA padamu...

    ~sinar~

    BalasPadam
  10. yanie: kat sini je saya dpt meluahkan segalanya..

    BalasPadam
  11. cinta, jgn cepat sedih yer syg... semoga segalanya dipermudahkan Allah..

    BalasPadam
  12. zana, sedih memang sedih.. tapi insyallah hati ni kuat & tabah ♥

    BalasPadam
  13. ko....ilek la...namo sedey2...

    chill eh....ko nengok muke dadif..musti ko kool..

    =)

    BalasPadam