Jumaat, 13 Januari 2012

Sugar glider grooming

Actually dah lama jugak kot aku bawak budak berdua ni pegi grooming.. tapi baru sekarang nak post ye!

Disebabkan budak 2 ekor tuh amat la bucuuuuk (sebab dorang ngah mating) maka hubby suruh aku anta gi grooming. Kebetulan on the same day jiran-jiran aku mau anta anak-anak dia gi potong kuku, maka aku join sekali laaaa.

Kitaorang pegi ke Suggieshop Putrajaya, agak susah gak la nak mencari rumah dia (berapa kali pusing baru la jumpe), kat presint mane aku tak ingat la pulak *nanti kalau ingat aku bagitau tak pun boleh pegi ke FB cari Suggieshop Putrajaya.

Untuk pengetahuan korang kat sane potong kuku untuk sugar glider adalah FREE sahaja! tak payah nak bayar pun. Banyak jugak aksesori yang dia jual, Abang Jai jiran depan rumah aku beli sangkar 3 kaki tinggi baru RM70 murah kan? tapi 2nd la.. tapi ok la dia punye sangkar masih dalam keadaan elok.. jimat betul!

Untuk mandikan sugar glider dia cas RM5.00 tapi tak payah tinggalkan sugar glider kat sane, macam kat downtown the mines tu kene tinggal kan 1 hari ngan dia *tak sanggup nak berpisah ngan anak aku tuh oiii!... Biase aku mandikan sendiri budak 2 ekor tu, tapi kali ni gatal-gatal nak suruh orang lain mandikan nak tgk cara dia mandikan macam mane.. rupenye same jerk & pakai shampoo yang same ☺.


ni semua dah lepas potong kuku
yang ni tengah tunggu giliran
ni la sangkar yang abang jai beli RM70 saje!
ni Pika namanye! dia dah montel skang ☺
Cici tengah marah, takmo potong kuku!
owhhh! Cici yang sangat tomeiiii sekali! ♥♥
Ok selain buat grooming untuk mereka berdua aku sempat gak sambar key chain gambar sugar glider.. sangat cute wokeh tak caya tengok ni..

tomei tak?? tomei tak??
So kalau sesape nak pegi nak potong kuku sugar glider FREE boleh la pegi ke sini... actually aku pun boleh je nak potong kuku mereka tapi kekadang malas kan nak suruh orang buat kan plak..

Update: Sesiapa yang nak buat grooming boleh la contact SSPJ thru FB ye..

FB: Suggie Shoppe Putrajaya (siap link lagi! click aje k!)
Phone no: 016-5997042 (call dulu sebelum datang takut korang datang orangnya takde)

21 ulasan:

  1. bestnya tgk! tgk je la brani, dkt kang jerit takut. hehehe. mereka sgt comel! ;)

    BalasPadam
  2. yanie: dia x makan orang.. dia makan buah jerk ☺

    BalasPadam
  3. anak2 awk yg 2 ekor ni kalo mandi dia duk diam2 ke atau kena pegang betul2 sebab menggelupur? Pastu keringkan canner?

    BalasPadam
  4. LydSunshine: dia ade shampoo dia.. mule-mule lap ngan tisu basah.. pastuh spray kat tangan shampoo tuh & sapu kat badan dia.. saya selalu picit dia kalau dia tak reti diam.. mandikan dia lebih senang dr potong kuku ☺. nnt one day saya buat tutorial kat sini untuk mandikan sg

    BalasPadam
  5. cumeeellllll ok....suka a benda kecik2 cam ni...

    BalasPadam
  6. eka tak geli ke binatang berbulu??

    BalasPadam
  7. arghh... pengsan..
    saya ni fobia........

    BalasPadam
  8. hikari.. jangan tengok lama² awak tu preggy. eheheh! risau plak saya ni..

    BalasPadam
  9. nak tanya..ada number grooming shop yang kat putrajaya tu x..??saya nak pergi sana jugak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. maaf takde la no phone dia.. tapi kamu boleh contact dia thru FB.. cari Suggieshop Putrajaya

      Padam
  10. Salam. Sis tq ya cz ada juga yg dtg sini hasil jenguk sis punya blog. X sangka plak SSPj akan masuk blog. Tq n sy hargai sgt2. ~Suggie Shoppe Putrajaya 0165997042.

    BalasPadam
    Balasan
    1. wokeh saya akan update.. tq sudijengah blog ni

      Padam
  11. Ermm.. Lg 1 If sis x kisah n x mnyusahkan nk minta update nama fb cz sy dh tukar ke 'Suggie Shoppe Putrajaya'. No fon 0175997042. Selamat bpuasa n selamat hari raya. Tq. ^^

    BalasPadam
  12. Alahai sy silap taip ek. Actually no hp 0165997042. Yg 017 tu silap. Biasalh tulis pakai hp. Huhu.. Tq ya. Sy pun ada blog tp x xtif. Ada kawan best gk nk aktif2 balik. Nnti nk link blogni dgn blog sy yg da bsawang tu. :) http://mutiaraminda2u.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihihih! takpe², saje je suke² blogging.. tak active sgt pun ☺.. anyway tq sebab sudi link kan dengan blog tuan

      Padam
    2. saya rasa kalau taun jual barang-barang SG dlm blog pun ok gak.. mesti lagi ramai customer tuan ☺

      Padam
  13. Wooooo.... cik usyn tu bkn nama ke??? wakakakkaka.....
    pg sspj= M U H.

    BalasPadam
  14. Hahaha.. siapa ade lebih?? Nak seekor boleh x??? Tanye jew... nk gak tapi gitu ah

    BalasPadam
  15. klu belah pulau penang tau x area mana ada tok potong kuku

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak tau la dear.. boleh try potong sendiri.. senang jee

      Padam