Jumaat, 17 Februari 2012

Bubble tea

Sekarang aku tengah kemaruk dok minum benda ni.. Kalau tak coklat aku akan pilih milk tea, memang sedap gile bile diminum time-time panas merembang! perghh memang terbaik!

Sekarang ni memang bermacam-macam jenama ade, dulu yang famous ialah cool blog... cool blog ni murah saje & sedap plak tuh... dulu ade satu type je additional dia iaitu pearl, sekarang dah macam-macam, grass jelly la, mini pearl la, cendol la, red bean la & macam-macam lagi. Tapi sayang nya kat Mid Valley takde pun cool blog ni, yang ade Come Buy & Chatime... 2 kedai ni harga dia mahal skit la dari cool blog, rasenye same saje tak beza mane pun.


cool blog.. memang COOL!

Yang ni plak chatime
Dah beberape hari tekak ni dok teringin nak minum benda-benda yang sejuk, makanya lunch tadi harusla menerjah kedai-kedai bubble tea ni kan.. aku pilih Chocolate Caramel with Grass Jelly, memang terbaik wokehhh!


Chocolate Caramel with Grass Jelly ♥♥
Dekat come buy & chatime kita boleh pilih ikut citarasa kita nak ice lebih ke, nak manis lebih ke... dia akan bagi gambar untuk pilih berapa %, aku pilih 100% la sebab dia kata kalau normal 100% kalau nak manis lebih boleh pilih 120%. Harga untuk medium size ni ialah RM6.40, mahal tak?? mahal kan, kalau nak dibandingkan dengan cool blog, kat cool blog baru RM2.40... ehehehe! dasar kedekutla kamu ni! :P


ok meh layan Chocolate Caramel with Grass Jelly dulu..

jemput minum sumeeee.. peacee ♥

12 ulasan:

  1. yumyum...sampai ke tekak chinta sejuk ni apa kes!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la penangan air sojukk, tengok je dah sampai ke tekak.. ikan sembilang tuh nampak sedap mai anta kajang skit :p

      Padam
  2. Akak jarang minum (ke makan?) menda ni. Ada satu kat Au2. Apa tah nama dia. Bes gak la. Buh jelly2 tu :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedap kak oi.. nak2 time musim panas, sejuk je tekak

      Padam
  3. sedapnyaaaa!!! rindu nk minum ais! sob sob sob...

    BalasPadam
    Balasan
    1. sekali sekala takpe kan.. hihihih ☺

      Padam
  4. aduhhh boleh kecur tgk cinta nya promote bubble tea ni tau.. hehehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihihi mak baby gi cari, sian kat baby tu.. :P

      Padam
  5. cam sedap je.nape eka tak penah mkn ye benda ni,penah ternampak satu kat bintulu ni..tp tgk sambil lalu je...next time nak terai la

    BalasPadam
  6. Ida suka beli jugak!! Salu beli mesti ida letak pearl.. hehehehhe

    BalasPadam
  7. sekarang dah ade mini pearl.. sekali sedut mesti berebut2 pearl kuar

    BalasPadam