Khamis, 15 Mac 2012

CD 04 ~ Melimpah!

Hari ni dah CD ke 05, hope tak melimpah macam CD 04... pening gile tengok darah yang macam tu!

Semalam CD 04 ialah hari yang sangat-sangat stress sebab period aku yang sangat-sangat heavy, rase tak larat sebab kehilangan banyak darah!... leaking jangan cakap la naik malu aku! haishhhh! di sebabkan kejadian ni aku kene amik 1/2 day, nasib baik la pakai suar kaler itam kalau tak sure nampak.. macam mane nak balik umah kan?

Tak sampai 1 jam tukar pad dah penuh balik, keneeee tukar pad baru. 4-5 kali gak la aku tukar pad malam tadi. Risau rase hati ni bile keadaan jadi macam tu, dah la hubby takde semalam outstation ke Ipoh selama 3 hari, melayan la aku sakit perut sensorang! dah lama tak jadi kejadian begini, last terjadi mase aku mule-mule kawen dulu ni kali ke 2... darah beku yang keluar tuh jangan cakap la banyak gile! yang sebesar hati ayam pun ade, ngeri plak rase. Badan memang rase lemah je bile jadi macam ni.

Aku rase kan, Diane 35 yang aku makan tuh la penyebab segala-galanya berlaku. Siape ade pengalaman sebegini? jom share...

P/S: tujuan aku menulis pasal hal ni bukan untuk mengelikan orang lain tapi sekadar mahu share info & untuk tatapan aku akan datang *sape tak suke bole tekan x kat ujung belah kanan.. SEKIAN

6 ulasan:

  1. Ida lak penat non stop ni!! adoiiiii~~~

    BalasPadam
  2. adeh! ida sian nye.. dah gi jumpe doc ke?? gi jumpe cepat.. tu yang buat status non stop tu??

    BalasPadam
  3. yana da lame xmerasa period cmtu..tp kan klu kuar bnyk n kuar yg ketul2 tu puas hati tau..mcm makcik yg urut yana tu ckp, kuar yg ketul2 tu bagus..darah lame2 tu kuar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. iye ke?? tapi kan badan memang terase lemah & longlai!

      Padam
  4. Tkpe CINTA, mebi dia kuarkan darah2 kotor tu. Tp risau jugak. Kalo berlarutan p check semula ya.
    Akak tak penah kuar camtu, tp lps buat HSG dulu ada la sekali. tp tak la sebanyak tu. cuma heavy la dari biasa, sbb akak ni jenis peyed tak byk. 2 hari je pakai pad. tu pun yg maxi da cukup. lps tu pakai pantiliner je. Jadi kalo darah cam byk kuar tu, cam lega gak la.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la kak.. Kalau byk lagi darahnya, kene gi jmp doc blk

      Padam