Kenanga Wholesale City

DUIT TABUNG KU

Khamis, 31 Mei 2012

Kenanga Wholesale City

Korang pernah pegi Kenanga Wholesale City ni tak? yang kat Jalan Kenanga berdekatan dengan Bomba Jalan Hang Tuah tu.. Kat Jalan Kenanga ni memang famous dengan kedai jualan borong terutamanya baju-baju.

Hari Sabtu tu hari aku pegi ke sana sebab kakak aku nak beli baju untuk anak buah dia *tak puas shopping kat Bandung sambung shopping kat KL plak!... Kenanga Wholesale City ni memang sangat-sangat besar, ade lebih kurang 8 tingkat semua sekali, tempat parking dia pun makkkk aihhh! tinggi bebeno! Jangan tak tau, aku parking kat tingkat 10 *memang gayat wooooo!

KENANGA WHOLESALE CITY
kredit to http://www.placesandfoods.com/
Asalnya nak mencari baju budak-budak kat ctu, kononnya nak cari baju yang murah-murah tapi ternyata kalau beli sehelai saje memang mahal! lebih mahal dari harga kat luar.. kat sini kalau nak beli borong boleh la, nak meniaga pun boleh sangat dialu-alukan datang ke sini. Harga borong memang tersangat la murah. Kualiti untuk kain plak aku rase kurang elok skit kalau nak dibanding kan dengan tempat borong yang lain..Kualiti macam kain baju kat pasar malam, so kalau nak beli sehelai-dua kat sini memang "not worth it" la... Baju kurung & kain ela pun banyak jugak kat sini, sesapa nak mencari baju kurung or kain ela untuk dijual boleh la beli kat sini, memang murahhhhh *ingat kene beli secara borong baru leh dapat murah!! Aku ade berkenan satu kain tu memang blink-blink sangat tapi kene beli 10 pasang ke atas baru leh dapat harga RM55.00 kalau sehelai saje RM150.00 huhuhuh! jauh beza kan harga dia?

So bile dah macam tu, nak beli sehelai pun mahal, maka nya kami bergerak ke SOGO.. huhuhuh! harganya jauh lebih murah, berkualiti & branded lagi ☺☺..

*Buat pengetahuan semua entry ni dah lama terperap! skang baru ade mase nak UPkan ;P

6 ulasan:

  1. Dulu ms nk kawen sy beli langsir kt sini la.
    Berbaloi-baloi.
    Hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. sal tiap2 minggu ke sini amik barang..berniaga kecil kecilan..minggu lepas je tak masuk coz parking penuh dan jem sebab ade pelancaran KWC

      Padam
    2. o0o0o0o langsir pun ade erk?? langsir dah siap ke?? kalau beli banyak memang berbaloi.. setakat 1-2 hoh baik x payah ler :P

      Padam
    3. salmi: salmi meniaga ape?? baju-baju ke?? syok nye!

      Padam
  2. Tak pernah pergi pongg............=(

    BalasPadam
    Balasan
    1. gi la cuci-cuci mata.. dah nak raya ni :)

      Padam