Rabu, 30 Mei 2012

Perkembangan Sugar Glider Joey

Perkembangan terbaru anak-anak aku ialah mereka dah mula bukak mata skang ☺.. pastu bulu pun dah start tumbuh lebat.

Buat pengetahuan semua jantina mereka berdua telah di kenal pasti ;p... yang seekor jantan & lagi seekor betina (sepasang)... Nama untuk mereka berdua pun aku dah bagi, nama ala-ala jepun gitu *terpengaruh dengan kartun! huhuhuh!


ade nampak muka keibuan tak?

manje btol dua ekor ni ngan mak dia ☺

Kasih ibu membawa ke syuga

Bile aku tengok gelagat momo & baby melayan anak dia... nampak betul yang mereka berdua betul-betul sayang kat anak-anak.. protect dia bukan main, nak-nak si momo bukan main garang, pantang dengar anak-anak dia nanges terus datang tengok anak-anak dia. Betul kata orang "binatang pun tau sayangkan anak-anak" & memang terbukti yang momo & baby terlalu sayangkan anak-anak dia... ♥

Nak tau tak nama mereka?? yang betina aku bagi nama maruko, yang jantan aku bagi nama matsuko... hihihihi! lawak tak nama meraka?? tak kira la nama ape pun yang penting memang aku sayaaaaaaang sangat-sangat ngan mereka-mereka ni ☺☺

14 ulasan:

  1. Ala.. comel gilerrr..... Betul cinta.. Binatang pun sayangkan anak... Manusia? Sayangkan anak jugak.. Sayang anak dibuang buangkan.. hihihiih

    BalasPadam
    Balasan
    1. comel kan?? suke kacau 2 ekor ni sampai nanges.. hihih! manusia yang buang anak memang takde hati perut!

      Padam
  2. curlassssssss nama anak2 momo & baby tu.. nama pendek/manja xde ke? hihihi..

    wah, dpt lagi sepasang.. lepas ni berpasang2 la dpt.. huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihihih terpengaruh ngan katun ;P... bile lagi kan nak bagi nama pelik-pelik.. kalau nak bagi nama kat anak tak sesuai kot.. bagi la nama kat SG aii..

      Padam
  3. hai..

    makneng pon tgh TTC
    makneng follow kamu
    jom follow makneng

    BalasPadam
    Balasan
    1. hai mak neng! tq sbb follow..☺ insyallah akan kubalas kunjungan mu

      Padam
  4. aduh cintaaaaa...close up muka baby tu mmg mencairkan jiwa raga la..soooooo cute..dah le mata bulat itam bersinar,idung plk pink kaler..geram!!kalau la saye xde sibullus lg,mau jugak meng'anak angkat'kan sugar glider ni..
    maruko+matsuko makin comell..(^_^)

    BalasPadam
    Balasan
    1. geram memang tgk muke dia tu.. dah la bushuk masam... hihihihi, saya suke sangat kacau maruko & matsuko tu rase macam nak geget je..

      Padam
  5. Hehehehehe. Comel la cinta!!!
    Hello maruko & matsuko!
    Wave to aunty yani!! ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sangat kiut ☺.. pegi mane nak berdukung je ;p...

      *maruko & matsuko wave pakai long tail hihihih!

      Padam
  6. Nak Tanya Sikit .
    Akak Asingkan SG Yang Jantan Tak , Masa SG Betina Lahirkan Joey ?

    BalasPadam
  7. Hai Habibul,

    Saya tak asingkan pun.. jangan risau yang jantan tak kan makan anak dia, malah jantan sangat sayangkan anak dia. Pantang orang usik laju je dia protect anak dia.

    Buat pengetahuan Habibul saya tak sempat pun tengok dia lahirkan anak.. tau-tau je joey dah ade dlm pouch.

    BalasPadam