Selasa, 15 Mei 2012

Sugar Glider Beranak

Hi! lama gile tak update kan?? banyak betul keje kat opis ni, tak menang tangan dibuatnya.. ade je keje yang datang. Ni pun dah peram berapa lama dalam draft.


Korang nak tau tak?? Anak aku yang 2 ekor tu dah ade anak daaaaahhh.. teruje gile tengok dorang dah membiak dengan jayanya ☺. Aku tak sangka begini awal mereka berdua ade anak, pada mulanya aku hairan jugak tgk perut baby kembung semacam... aku ingatkan baby sakit, hubby aku sampai marah-marah suruh aku hantar baby gi vet. Satu hari tu aku tak puas hati, aku korek la perut baby takut-takut mmg ade joey kan? sekali aku korek.. eh..eh.. nampak joey warna pink, pastuh nampak ekor kuar dari perut baby. Terus rase excited gile, perasaan time tu gembira sangat, macam rase aku yang mengandung!

yang berlubang tu la poket baby.. dalam tu la, dia letak joey dia
Time ni baru perasan dalam perut baby ade joey.. ekor joey masih berwarna pink
Ni gambar terbaru yang aku ambil.. joey sedang memasukan diri kedalam poket mak dia
joey sedang menyusu
Paling geli tengok ekor dia yang takde bulu tu.. tapi comeeeel sangat!
Baby dah melahirkan 2 joey.. comel sangat tengok anak-anak dia, hari-hari aku dok intai mereka.. mengikut kajian aku kedu-dua joey ni jantan. Sekarang ni aku tengah pening kepala nak memikirkan joey-joey ni nak bagi makan apa. Lagi satu pening kepala gak nak bagi nama ape kat joey 2 ekor ni.. kawan-kawan ade idea tak nak bagi nama apa??

16 ulasan:

  1. Comey tomey la.. apa nak bagi ek.. adoi... Bagi nama dekat2 mak bapak dia la.. hee~

    BalasPadam
  2. ala geramnya tgk... macam nak bela juga je... nama letak le kalu pompuan britney...kalu laki brad pitt :)

    BalasPadam
  3. mmg geram je tgk nye.. bela la eka comel je dorang ni.. wow nama mat salleh gitu kan.. 2-2 jantan la eka, makanya xleh letak nama britney

    BalasPadam
  4. wah!!..syok nyer..baru je 2-3 hari lepas rindukan posting terbaru drp cinta..pastu tringat apa khabar la si momo n baby..tup2,rupanya dh dpt anak 2bullus tu..hihi..sonok nyer..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihih kebiziann la sinar :), tetibe cite psl anak bulus kan?? huhuh

      Padam
  5. popo comel sangat! lagi satu letak nono la. hihihihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. yannie, nono tuh mcm lucah bunyinya ahahahah!

      Padam
  6. Balasan
    1. sal kalau geli x boleh pegang tau.. hihihih

      Padam
  7. Balasan
    1. kan best kalau baby tu baby kita

      Padam
  8. wah cinta...baby dah beranak erk...teruja lak chinta tengok...comel

    BalasPadam
  9. Sesiape nk bli sg sepasang saye jual spsng rm300 termsk sngkr, hammock, ngn beg bwk g jln2..

    BalasPadam