Khamis, 14 Jun 2012

Pantang Larang Kalau nak Mengandung dan Petua Umum

Pantang larang kalau nak mengandung.
1.  Jangan stress
2.  Elakan dari makan atau minum sumber berasaskan soya.
3. Jangan makan betik, kerana betik mengandungi enzim yang bleh melembutkan daging. (mungkin menyumbang pada keguguran)

Kalau sesiapa yang mengalami cycst, cubalah mengamalkan pemakanan yang sihat:
1. Jangan makan daging merah ( kambing, lembu dll )
2. Jangan minum minuman berkaffien.
3. Jangan makan makanan yg berlemak dan juga produk tenusu.

Amalkan memakan brokoli kerana brokoli bagus untuk mengelakkan cycst merebak dengan cepat kerana ia adalah anti kanser yang paling baik.

Petua Umum
1. Curi lampin baby (tak kira ler anak sedara ker..anak jiran ker)
2. Curi botol susu baby.
3. Curi-curi minum air bekal orang yang pregnant.
* ni dah kes mencuri la pulakkkkk..... kalau korang try pastu termengandung jangan lupe mintak HALALkan hahahahah!

Sumber: Email

7 ulasan:

  1. Info pasal cyst sangat berguna! Thanks cinta!!!~ Dari hari tu kata nak share, tak terbuat entry.. later la... Nnti ida link ke blog cinta hokayyy~~~

    BalasPadam
  2. Teruskan usaha...insya'allah ☺☺

    BalasPadam
    Balasan
    1. amin.. doakan yer kak, nnt saya nak curi anak akak punye botol susu :P

      Padam
  3. alamak, kena mencuri la pulak.. hahahhaha.. mencuri tp mintak izin dulu x boleh eh?? hihihi...

    hope ada rezeki utk kita geng TTC..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la pasal kan? petua yanie pun best gak untuk di cuba :)

      Padam
  4. lampin? utk ape?

    ehh nmpk sgt ai ni men redah je kan.. haih... byk btol ha pantang larang.. adoyai.. kena start pantang nih

    BalasPadam