Khamis, 19 Julai 2012

My Takoyaki

Ni last week punya cerita, lagipun dah nak puasa kan? kita cerita pasal makan-makan je la :p.

Sejak seminggu dua yang lepas aku ni gila sangat makan sengkuang calit, sengkuang calit old time memang terbaik la, aku selalu gi beli kat downtown jalan reko kat Kajang. Minggu lepas tujuan utama nak gi makan sengkuang calit ni, tapi tunggu punya tunggu sengkuang calit tak bukak-bukak, frust betul! nak tebus "kefrustsan" aku tu aku try la My Takoyaki.

Nampak macam sedap je, bila order kene tunggu 10 minit.. sementara menunggu tu pusing-pusing kat area downtown ni. Lepas 10 minit aku punya Takoyaki pun siap ☺.

Harapan menggunung nak merasa Takoyaki dengan harapan Takoyaki tu sedap, sampai kat rumah terus makan dan rasanya..... tidak sesedap Tako Tao di JUSCO menyesal plak beli. Memang betul-betul citarasa Malaysia :(.

sos dia sikit je :(

sebiji lagi dah kene telan ngan my raksasa

Bezakan dengan tako tao JUSCO.. *pic dari google

Harga untuk 4 biji Takoyaki ni adalah RM4.20  *kalau tak silap... dan perasa dia adalah octopus (kecik gile octopos dia).. sesapa nak cuba boleh la cari kat Downtown Jalan Reko

25 ulasan:

  1. makan nie panas2 baru sedap..

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang sedap, tapi yang My Takoyaki ni kureng sedap... yang sedap Tako Tao kat AEON Jusco

      Padam
  2. yana 1`st time mkn takoyaki beli kt pasar mlm putrjy...sbb tak pernah mkn yg jusco tu, so rase sedap jugakla..tp member ckp mmg lg sedap yg kt jusco tu..kene cr jugak neh..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. maybe sama brand dengan yang ni la kot.. x berapa sedap la yana

      Padam
  3. AEON Cheras Selatan punya sedap!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. yurp kat juso memang terbaik walau mahal! x cukup 1 kotak wokeh! menci! yang sedap mesi mahal

      Padam
    2. takoyaki di jusco tako tao tepung dia x halal.. dan sos dia.. ada alkohol.. dan juga ehem ehem.. nih pesanan dari pekerja tako tao sendiri.. indetiti rahsia.. x kan org melayu nak langgar kot.

      Padam
    3. hati2 makan takoyaki di takotao kerana ada bahan yang tidak halal sos mengandungi sake , arak .. flour dia ada powder ehem ehem.. mmg sedap..sumber dari pekerja tako tao sendiri lokasi rahsia... mmg sedap. tetapi.. hurmm sebab chinese punya... x ader hukum halal haram hati2 yer.

      Padam
    4. takoyaki di jusco tako tao tepung dia x halal.. dan sos dia.. ada alkohol.. dan juga ehem ehem.. nih pesanan dari pekerja tako tao sendiri.. indetiti rahsia.. x kan org melayu nak langgar kot.

      Padam
    5. ok tq for the info.. saya baru tau so sama la kita berhati2

      Padam
    6. Hahaha.. klakar korg main hukum halal haram... Nak makan beli, xnk mkn jgn sabotaj biznes org... Kamu tahu ker tepung dia tak halal? Sos ada alkohol? Jgn fitnah kalau xtau... Haram hukumnya..

      Padam
  4. sedap je nmpak...mkn panas2 lagi meletup ni kan cinta..

    BalasPadam
    Balasan
    1. chinta, yang sedap di jusco.. yang kureng skit

      Padam
  5. tako tao.. perhatian ada kandungan tidak halal dalam tepung takoyaki tako tao. dan juga sos dia... harap maklum ,.. saya lebih percaya pada buatan org melayu islam kta...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq yer di atas keprihatinan tuan/ puan.. harap orang melayu kita pun x buat cancai je.. :D

      Padam
  6. Salam.. Sy adalah seller my takoyaki di jln reko tu.. Terima kasih utk entry ni, at least ada respons dr pembeli :) my takoyaki jln reko br start 1 julai hr tu, jd sis antara pembeli yg terawal kami.. Kami mohon maaf sekiranya produk kami kurang memuaskan.. Kami sedar mmg byk kekurangan kami sbb br nk start berniaga, tp kami telah cuba memperbaiki produk kami dn alhamdulillah, skrg kami dh mula ada pelanggan2 tetap :) Sy harap sis akn berkunjung ke gerai kami utk mencuba lg, insyaAllah sis akan lebih berpuas hati :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hai! ni pendapat saya la kan.. lain orang lain citarasa dia.. maybe sbb before this dah pernah makan takoyaki yang lain sbb tu saya rase lain.. anyway keep it up & semoga maju dlm bisnes anda.. harap leh pertingkatkan lagi rasanya..

      tq sbb sudi singgah blog saya ni ☺

      Padam
  7. takoyaki kat jusco eon AU2 sedap gila dr tempt2 len ekekekek.. ketagih takoyaki situ

    BalasPadam
  8. Takoyaki kalau nak sedap pakai tepung ori dari jepun tp ada perisa khinzir.. sos dia ada mirin dan sake.. . any way my takoyaki its malay bumi ok sedap sebab saya kamcing dgn en riduan.. kalau nak test lagi di dan dana takoyaki di shah alam dan tako boi .. di pasar malam gak... area kajang dan bangi... saya rasa boleh tahan jugak any way saya penggemar takoyaki .. tapi kat jepun nye lagi sodapp.. haha igat bulan 12 ni nak ke jepun lagi hahahah .... ada yg halal. tenkiu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. o0o0o0 yeah? nnt nak gi jepun la makan takoyaki.. ahahahah!

      Padam
    2. Ingt di jepun ada halal? Sos tepung halal? Sy pun penggemar tako dan sy byk merasa tako selain dr takotao, kebykannya out..xsedap...smpai kan kadang2 beli buang je...

      Padam
  9. Tanpa nama sy dapat detect kamu ni cina nih heheh

    BalasPadam
  10. Di jepun ada yg halal.. Kalau x cari mmg x jumpa.. Tako tao mmg sahih guna sos ada mirin

    BalasPadam
  11. betul betul betul kalau x silap hari tuh kantoi kat botol sos gambaq anjing .. mungkin halal x dak campoq pa pa tapi sy suka lagi beli kat org kita dah tentu fardhu kifayah x sedap x pa kompleb kat depa lama lama depa improve • pelan pelan jaa yg penting depa bayaq zakat . sy tetap support muslim product x kira cina muslim , india muslim atau melayu muslim . yq naa jgn marah buy muslim first kapiaq last

    BalasPadam
  12. Skrg dh xsusah nk cari bhn2 utk masak takoyaki sendiri.try google mamyaimi ataupun g terus website www.mamyaimi.com.my.whatsapp terus owner pun bole kt 013-6012797 :)

    BalasPadam