Sabtu, 4 Ogos 2012

Bulan Ramadhan tahun 2012

Macam mana bulan Ramadhan korang tahun ni? adakah berjalan lancar? seperti tahun lepas aku banyak berbuka puasa sorang-sorang, hubby selalu balik lepas aku kenyang berbuka tapi kelainan pada tahun ni aku selalu masak kat rumah... happy gile rase bila dapat masak sendiri duit jimat hati pun senang ☺.

Aku balik keje dalam pukul 5, terus berlari ke komuter.... gedebak gedebuk dalam pukul 6.15 sampai rumah, kadang-kadang sampai awal lagi, tapi selalunya around that time. Sampai rumah kelam kabut masak, selalunya aku masak simple-simple je.. sume beli perencah yang dah siap. Macam semalam goreng mee pun gune perencah.. bukan ape, senang kot untuk orang yang takde masa macam aku ni. Hubby suke gile bile tiap-tiap hari aku masak ☺... every day dia akan tanya "sayang masak ape hari ni".. wahhh! tu makin semangat aku nak masak.

Selama berpuasa ni hanya 2 kali pegi PARAM, 1st time gi PARAM dekat depan rumah aku.. beli nasi minyak n daging masak kurma, harga RM6 *gile! dah la tak sedap.. tapi takde pilihan lain, kebetulan hari tu malas nak masak sebab laki aku outstation makan sensorang nanti membazir plak *alasan kan?.  2nd time pegi ke PARAM jalan reko, beli bihun goreng RM2.50, murtabak RM1.00 (korang jangan tak percaya ade lagi murtabak harga ni!, rase pun not bad) & kuih lompat tikam RM2.00.. ni pun sebab hubby tak buka sama malas nak masak.

Sekarang ni kalau bawak duit RM20.00 gi PARAM sure habis, semua nya mahal-mahal belaka.. haishhhh! tu la kalau nak berjimat memang kene masak sendiri.. tapi masa plak yang takde. HOPE lepas dari bulan Ramadhan ni pun boleh masak hari-hari kat rumah ☺.

4 ulasan:

  1. eka sgt la kagum dgn org yg balik keje dah ptg.pastu masak lagi...kuatnya korang...kalu eka sure merangkak dah... besar pengorbanan cinta... INSYAALLAH ada ganjarannya di akhirat nanti

    BalasPadam
    Balasan
    1. masak yang simple je eka.. benarnya malas gak, tapi bile pikirkan sakitnya hati beli makanan kat bazar baiik masak

      Padam
  2. Balasan
    1. xde idea, nak coret ape kat cni.. ade idea skit sume letak huhuhuhuh!

      Padam