Jumaat, 17 Ogos 2012

Pasal Hari Raya 2012..

Tahun ni punye raya aku tak rasakan keseronok kan nya.. kenapa?? aku sendiri tak tau.. baju kurung raya pun still tak beli lagi.. sememang nya tiada mood.

Semalam pergi jugak tengok-tengok baju kat jalan TAR cari baju raya... tapi satu hapah pun x beli, jangan kata baju raya.. kuih raya, ape segala yang berkaitan dengan raya untuk diri aku sendiri pun aku tak prepare. Yang aku prepare kan cuma baju melayu hubby je.. yer la dah berapa tahun asyik pakai baju yang lama, sejak aku kawen memang tak pernah beli baju melayu. Tu pun puas aku pujuk beli baju melayu, baru nak beli.. Songkok & sampin pun tak mau beli.. haih!

Rumah pun macam tongkang pecah.. memang aku tak kemas satu hapa pun, sebab tu aku tak buat open house, tahun ni CLOSE HOUSE.. kakak ipar aku pun aku tak bagi datang, kejam kan? tak tau la kenapa tahun ni aku rasekan kemeriahan nak beraya tu takde. Maybe tahun ni banyak sangat masalah aku, tu yang tak bersemangat sampai terbawak-bawak mase raya ni.

Bile tengok kawan-kawan lain update pasal kemeriahan nak raya, gembiranya nak sambut raya SYOK je.. tapi aku takde rase ape-ape, KOSONG je..

Walau ape pun perasaan aku.. aku tetap nak wish kepada korang semua SELAMAT HARI RAYA, berhati-hati semasa memandu.. semoga korang semua bergembira di Hari Raya.

Aku hanya sambut dalam kesederhaan sahaja tahun ini, dan yang paling penting tahun ni aku puasa FULL *yang ni aku sangat happy sebab next year tak payah ganti puasa!



2 ulasan:

  1. Cinta y tak syok raya? takpe takpe.. kita ketemu raya nanti yer.. Jika ada masa terluang... =)


    Selamat Hari Raya!!~

    BalasPadam
  2. wah..dapat puasa full...tahniah. hikhik..
    oh, by the way..dun sedih2 n dun feel kosong2 ya.. kena gak gembira2.. hari raya ni kan.. happy kay :)

    BalasPadam