Rabu, 26 September 2012

Keluarga Iskandar

Siapa pernah tengok cerita keluarga Iskandar ni? dia kira drama berepisod, disiarkan setiap hari Selasa pukul 10 malam di Astro Prima.

Drama ni memang kelakar, cerita dia memang sebijik pasal kisah kehidupan kita seharian... memang macam real la.. actually mula-mula aku nak tengok drama ni sebab nak tgk opis & ex-opismate aku masa kerja kat Nusajaya dulu, katanya berlakon jadi extra dalam drama ni, tapi akhirnya terfollow plak sebab drama ni memang masuk la ngan jiwa aku. Lagi satu pelakon dia pun best-best gak tu yang aku beriya nak follow ☺

kredit to budiey.com & perekacerita.com


SINOPSIS KELUARGA ISKANDAR (ASTRO PRIMA)
Drama Keluarga Iskandar mengisahkan tentang seorang ibu yang tegas dan penyayang bernama Mak Jah yang berusaha sedapa upaya untuk menyatukan anak-anak, menantu dan cucu-cucunya yang dilanda perpecahan.

kredit to budiey.com & perekacerita.com

Ada tiga generasi dalam cerita Keluarga Iskandar dan menyentuh tentang isu masyarakat Malaysia di mana kita dapat lihat nenek dan datuk dalam filem ni sangat moden, dah pandai guna iPhone dan bijak menggunakan internet untuk mencari anaknya di Facebook

Sesiapa yang suka follow cerita melayu boleh la try follow plak cerita ni.. memang aku JAMIN korang mesti suka..

P/S: opismate aku dah kuar episod semalam ☺.. famous korang ye!

12 ulasan:

  1. Ida tak pernah tengok... hihihi

    BalasPadam
  2. like keluarga iskandar jugak! kawan you tu yang jadi calon untuk abang long tu ke? hehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. best kan cerita dia.. mcm real je.. aah 2-2 tu kawan saya & tempat berlakon pun kat opis saya dulu ☺

      Padam
  3. Sal selalu follow citer nie..my hubby pun suka ceritanya santai dan ader mesej..i like

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan? memang bagus cerita-cerita mcm ni.. hubby saya pun suke

      Padam
  4. ya ampunnn suka betul dengan cerita ni. dia macam sempoi2 light2 aje cerita dia. hihi tapi dah balik uni x dapat tengok ;(

    BalasPadam
    Balasan
    1. tetiap mggu mesti terpacak depan TV, takpe weekend kan ade ulangan leh la tgk

      Padam
  5. sy pun suke sbb rase mcm diorang dekat jek maklum la kat johor hehe ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau xpe.. ai pun nak-nak berlakon kat opis lama.. teringat kenagan mase kerja kat sana

      Padam
  6. Kte tgk.. xpenah miss..n klo termiss pon akn tgk repeat..biasala astro musti ade ulangan.. best gile cite nih...rase cm nk download jek..pastu tgk cite nih rase cam nk blk kg jek.. mklumla en somi org jhr..hihihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya kalau miss meati tgk ulangan..

      Padam