Isnin, 1 Oktober 2012

Review Lawak ke der 2

Hi korang! tu hari kan aku beli tiket lawak ke der 2 (LKD 2) kan? ingat tak? so hari ni nak review la... mane tau ade yang berminat nak pergi tengok kan... show still ade lagi tau!


Istana Budaya Yaw!
Semalam pukul 1.30 petang dah gerak dari rumah, iye la takut jammed n aku nak gi redeem tiket kat sana.. lagi satu kalau datang lambat sure parking susah nak dapat, tak pun kene parking jauhhhhh. Sampai kat IB lebih kurang pukul 2.15 petang, sampai kat sana Alhamdulillah dapat parking dekat.. aku terus gi tukar tiket then beli sandwich buat alas perut sebab dari pagi tak makan. Lepak-lepak dalam kereta dalam pukul 2.45 kami pun masuk dalam.
After redeem ticket
Orang memang ramai gile wooo, baik yang mahal mahupun yang murah sume full house! ingat nak amik gamba dalam IB tapi tak boleh wokeeehhh! bile kuar kan handphone sikit mula la kene laser ngan staff IB. Tapi sebelum show start aku ade gak amik gambar dari tempat yang aku duduk tu.. just nak tunjuk tiket RM30.00 duk kat mana. hihihihih!

Tu dia.. sayup-sayup je.. ahahaha!
Overall show dia memang BEST-BEST-BEST gila! dari start show sampai ke akhir show memang asyik gelak aje! sampai rase keras perut + kering tekak sebab tak henti-henti gelak. Konsepnya adalah sama dengan LKD 1, dimulakan oleh Nabil merangkap host dengan membawakan lawak Gangnam style, kemudian di ikuti oleh BOBOI dorang cerita pasal sambungan LKD 1 yang Datin Maimon bukak  bisnes tangkap hantu.. lepas BOBOI buat show JOZAN plak take over cerita pasal seorang perempuan yang ada 2 boyfriend, kemudian Harith Iskander plak dia buat stand up comedy pasal facebook & perangai perempuan. Untuk 2nd round BOBOI cerita pasal penerbangan tambang murah & JOZAN plak cerita pasal sambungan 1st round.

Pada aku show ni memang best & siapa beli tiket yang mahal pun akan rase berbaloi.... bagi aku yang duduk kat tingkat 3 ni memang nampak kecik je dorang kat bawah tapi IB ade sediakan satu screen besar untuk nampak lebih jelas so boleh dikira puas hati jugak la.. *abis dah kedekut sangat nak beli yang mahal kan? so REDHA je la..

Sesiapa yang tak tengok lagi so ape lagi?? pergi laaa sure korang tak menyesal!

15 ulasan:

  1. hurm..sana sini memperkatakan. tiada kesempatan nak menonton...hurmmm.... *apahal duk hurm hurm nih. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. kek da.. kene gak cari kesempatan untuk pergi sebab memang keras perut gelak..

      Padam
  2. tgk kat ASTRO FIRST je lah...boleh ulang bayak kali...hihihi

    BalasPadam
  3. best nyer..patut la dak office dok bercerita sana sini..

    BalasPadam
  4. memang dorang akan siar kat Astro punye.. tapi LIVE memang seronok.. cer try tgk sekali

    BalasPadam
  5. mintak 30 hinggit..nak beli tiket..

    BalasPadam
    Balasan
    1. nk kepuasan kene pakai duit sendiri.. huhuhuh!

      Padam
  6. best ek? hurm.. hubby takmo pergi.. =(

    BalasPadam
  7. waaa bestnye...jeles! hubby xmo pegi..huhu..tgu kt warna aje katenye

    BalasPadam
    Balasan
    1. best~ next time kalau ade LKD lagi.. kita pergi sama-sama jom.. kalau hubby korang takmo pegi.. kita wat girl days out @ IB.. nak tak?? hihihih!

      Padam
  8. ke nk tnggu kuar kt astro :) huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan dah kuar kat pawagam.. gi la tgk :)

      Padam