Selasa, 20 November 2012

Capai target sudahh

Alhamdulillah.. berkat aku tak makan nasi untuk beberapa bulan ni menampak kan hasil ☺. Memang dah lama gila aku tak timbang berat badan last sekali aku timbang sebelum aku bertekad tak makan nasi, 75KG. Sejak dua menjak ni ramai gak yang tegur badan aku dah susut sikit, 1st masa pergi kenduri ex-officemate kat Putrajaya, dorang cakap aku dah nampak kurus sikit then masa balik kampung tu hari pun mak mentua & kakak ipar tegur dah nampak susut badan, dia tanya aku makan apa? hihihihi! aku senyum je.

Sejak aku tak makan nasi memang aku tak pernah timbang, janji aku, aku akan timbang bila ramai orang cakap aku dah nampak kurus dan aku sendiri rasa yang aku dah kurus.. **Maksud aku kurus disini bukan kurus melidi ye.. tapi kurus dari segi pandangan mata aku ☺.

Aku ni dah banyak kali nak pergi timbang tapi asyik la jumpa timbang yang rosak, sehinggalah last week aku terjumpa mesin penimbang yang OK. Timbang-timbang wow 68KG yeahhhhhh! usaha aku tak sia-sia senyum melebar la aku.. sebab sebelum ni aku just target untuk turun ke 70KG tapi dah terlebih ALHAMDULILLAH sangat!

Lepas ni aku akan berusaha lagi untuk turunkan lagi ke 65KG ☺... doakan aku yer! Semua ni tujuan nya hanya satu iaitu ZURIAT ☺

17 ulasan:

  1. waahhhhH~~~ tahniahhhh!!! Bagus2... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq-tq.. kene usaha lebih gigih lagi nak capai target 65kg!

      Padam
  2. Tak makan nasi lgsg ke cinta? bahaye ni..... ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup eida.. ai makan lauk je, masa raya haji tu hari pun tahan je nak makan lemang & lontong... grrr.. takpe demi nak hilangkan si PCOS durjana!

      Padam
  3. nak kurus jugak..kena berkempen katakan tidak pada nasi.. nak mula jugaklah..tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. mari kita mula.. jgn mendadak.. mulakan slow-slow insyallah

      Padam
  4. WAHHHH berjaya,aku belum lagi turun berat badan..risau lemak berlebihan sana sini..

    BalasPadam
    Balasan
    1. berjaya akhirnya.. sebelum ni asyik la terbantut.

      Padam
  5. wah!!!!!!!! sangat2 jelesssssss.. nak kurus jugak!! lepas ni xmo makan nasi la.. habis tu breakfast cinta makan apa? lunch & dinner mcmne lak? leh share x dear??

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuh... banyak kali dah ni gagal, tapi kali ni alhamdulillah berjaya turun 7KG, nnt saya buat entri apa yang saya makan k.

      Padam
  6. wahhh kuat betul semangatmu cinta...yana balik kg aritu dah kelaut usaha nye..mak mertua masak sodap...tergugat iman..haha..

    xpe chaiyok2 cinta..pasni kita BBT ye.. =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. mak mentua ai pun masak sodap.. menjilat jari, tapi tu la tekad kene kuat

      yerr pas ni bertekad plak nak buat BBT & mulakan balik usaha TTC. Kali ni nak tekad kuat gak macam tak makan nasi. insyallahhh

      Padam
  7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  8. ceritala apa yg u makan n apa yg u skip selain nasi.. diary makanan u everyday blh la kite amik semangat nak diet sama ni

    BalasPadam