Jumaat, 15 Mac 2013

Habbatussauda & madu mekah untuk hamil


Masa MIL & FIL gi umrah tu hari aku ade pesan doa & suruh belikan buah zuriat, MIL & FIL cakap insyallah dia akan belikan.

Tiba kat Malaysia dia ckp dia tak belikan buah zuriat tapi dia beli kan Habbatussauda & madu dari Mekah, selain tu dia ade juga beli kan macam biji n daun kering tapi aku tak pasti apakah itu.. nanti balik aku cek semula.

Semalam baru ade kesempatan nak minum Habbatussauda ni, FIL aku cakap mula-mula goreng dulu Habbatussauda ni.. aku cuba goreng 2 sudu, kemudian blendkan lepas blend campurkan dengan air. Lepas tu minum secara perlahan-lahan *sebab tak tahan bau dia... pastu pahit sikit. Aku minum tak habis pun sebab rasa dia hmmmm... cannot go, tapi malam ni nak try buat lagi kali ni nak campur ngan susu kambing ngan kurma pulak mana tau boleh menghilangkan rasa tak sedap tu. Ok setelah minum 2-3 kali teguk air Habbatussauda ni aku makan sesudu madu, madu ni sedap tapi pekat sangat pulak... next time nak campur air sikit.

Sebenarnya aku belum pasti apa kebaikan Habbatussauda nanti kalau aku jumpa khasiat dia aku share kan ye.. SHARING IS CARING kan? tak pun sesiapa yang tahu khasiat dia mari la share bersama-sama


17 ulasan:

  1. ada yg kata h.sauda tu elok, ada yg kata tak elok kalo nak pregnant. akak pun ada beli dulu. tp skang akak tak makan dah. abg Lan ja makan sbb katanya mmg utk lelaki ja. Entah.

    Satu lagi, buah zuriat. Kalo gugel, sebenarnya kat mekah pun org sana tatau pun buah tu buleh jadikan buah utk senang pregnant. akak pun ada beberapa biji lagi, tak buat pun lagi.
    Cumanya ada pihak amik kesempatan dari 'glamer' nyer buah tu.

    Apa pun, ikhtiar kan. Mana lah tahu kan.. Insyaallah..mudah mudahan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kek da.. tu la, yang pasal buah zuriat tu saya pernah baca gak sebenarnya buah sesuai untuk penyakit lain or buang toksik macam tu kat rumah sebenarnya ada lagi buah tu.. sbb nak mengopek buah tu payah..

      saya tnya gak mil h.sauda tu hubby kene makan x? dia ckp x payah biar saya sorang *kat situ ade terasa sikit ngan MIL sbb seolah-olah macam saya sorang je yang bermasalah :(, soo sad!

      Padam
  2. Assalamualaikum kak zue, sheila pun tak pasti apa kebaikannya. kak zue try dulu, nanti bagitau kami ye. semoga Allah kurniakan zuriat buat kita :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. baik.. tapikan x suka rasa dia

      Padam
  3. h.sauda tu hubby Sal jer makan Sal tak pernah cuba pun.. pernah try serbuk debunga kurma tapi tak sesuai untuk kami..

    BalasPadam
    Balasan
    1. alergic ke sal? dgn debunga kurma?

      Padam
  4. bagus-bagus. apa-apa pun usaha setakat mana yang mampu..mana tahu berkat usaha tu, Allah nak beri kebahagiaan....

    BalasPadam
  5. habbatusauda tu bukan ke bji sawi ke??ke biji apa ekk lupa dah...
    usaha je cos kite tak thu kan mana kebaikan nye tu...insyaallah tuhan ada bg ganjaran bagi kamu yg berusha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan biji sawi dear.. tapi bijan hitam dari mekah.

      Padam
  6. rm1/pc strip test upt pregnancy dan rm1.20 /pc opk kesuburan
    email; lovidoobidoo@gmail.com
    blogshop; http://tester-kesuburan-pregnancy-murah.blogspot.com/
    sms:puan nor 0122723104

    BalasPadam

  7. rm1/pc strip test upt pregnancy dan rm1.20 /pc opk kesuburan
    email; lovidoobidoo@gmail.com
    blogshop; http://tester-kesuburan-pregnancy-murah.blogspot.com/
    sms:puan nor 0122723104

    BalasPadam
  8. DAPATKAN SET KESUBURAN AL-KHISBUN DI http://kedaibuzzstyle.blogspot.com

    BalasPadam
  9. DAPATKAN SET KESUBURAN SK AL-KHISBUN DI http://kedaibuzzstyle.blogspot.com INSYAALLAH BERKESAN

    BalasPadam
  10. Habatussauda ada ubat bg segala jenis penyakit kecuali mati.. camtu la lebih kurang nabi pesan..

    BalasPadam
  11. Salam..saya amal minyk hbtusauda.bdn segar dan tdo rasa puas..sape berminat..bolh wasap
    019- 239 1175

    BalasPadam