Isnin, 1 April 2013

Kolam Memancing sentul

Ade sesiapa hobi dia memancing? cer angkat tangan! Meh aku share satu tempat yang sure para pemancing suka.. nak-nak memancing udang galah! terbaik wokkkk!

Tempat ni memang dah lama wujud.. zaman aku bercinta dulu memang dah wujud dah! time berdating dulu ini la tempatnya! release tension kat sini! best wooo..

Semalam, sementara tunggu family in law balik dari Pulau Pangkor kami pergi makan mee rebus dulu.. mee rebus ni memang sedap la (cukup rasa, cukup rempah & daging pun banyak), aku rasa kalau kat KL mee rebus ni la paling sedap,selain tu ade gak aneka sup...murah pun murah. Nama gerai ni ialah Irfan sup, tempatnya di gombak/batu caves.. macam mana nak pergi? korang tau Giant batu caves? kat depan sikit ade Petron & Shell, nampak traffic light kat Shell tu belok kiri.. kemudian terus jer, nampak kedai motor welly depan sikit belah kiri jumpa la gerai ni! sesiapa yang nak cuba boleh la datang ☺.

Mee rebus.. dap..dap! *teringat mee rebus tulang kat JB Yummy!

Tunggu punya tunggu dorang tak sampai-sampai lagi, jammed katanya kat Perak. So kami pun balik la.. On the way nak balik tu lalu kat Sentul pastu ternampak "eh ni kolam mancing yang kita selalu pergi dulu", apa lagi menyinggah la kita!

Tempat mancing ni ade 2 kolam, 1 kolam mancing ikan air masin (aku tak pernah try) lagi satu kolam mancing udang galah. Dulu hasil agak lumayan gak la tetapi sekarang aku tak sure pulak :P. Udang galah dia memang puas hati! besar-besar belaka.

Mari memancing udang yooo!

Kolam udang! besar gile!
so sesiapa yang teringin nak memancing boleh pergi kat sini! macam mana nak pergi sini?? aku pun tak tau! ahahahah! korang google jer la macam mana nak pergi.. ngeeeee!

Ni harga 2013 untuk memancing udang di Kolam memancing Sentul
P/S: Tak sabar nak pergi memancing next week! cepat la jumpa hari SABTU!

8 ulasan:

  1. koh koh koh... dkt ngan umah akak ni. koh koh koh.. :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. kak! jom kita g mancing..best!

      Padam
  2. kalau dekat mau dah pegi nie..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ala sal.. dekat jer! kat sentul jer.. tapi x tau nak bg direction mcm mn

      Padam
  3. cer follow gak blog kite ni di kingchickenwingkcw.blogspot.com

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. ada tapi tak terjaga.. sekian!

      Padam