Khamis, 6 Jun 2013

Kamera Kalis Air Yang TERMURAH & TERBAIK

Kawan-kawan!

Sekarang ni aku ngah survey kamera kalis air yang TERMURAH & TERBAIK, siapa tahu?? meh share dengan aku. Aku ade la berkenan 2-3 brand tapi still memikirkan yang MURAH, aku kan suka yang murah tapi berbaloi-baloi ^___^

Ni antara Jenama yang aku berkenan

Nikon Coolpix AW110 - Price RM800 - RM1K++

Nikon S30 - Price RM300 - RM500

Fujifilm FinePix Z33WP - Price ????

Olympus Tough - Price RM700-RM1.5K
Sesiapa tau brand yang lain?? kalau ikut budget aku, aku nak yang RM500.00 ke bawah hew..hew..hew! Ke ade sesiapa nak letgo kamera second hand dia?? meh bagitau aku.. mana tau kena dengan budget :P.

16 ulasan:

  1. Assalamualaikum kak zue! sheila pun tengah cari kamera ni! tapi nak beli nikon 2nd. heee. thanks bagi tau brand2 yang murah ni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. nikon 2nd hand atau nikon yang pic 2nd kat atas ni? kalau yang tu mmg murah tapi pakai bater double A lor

      Padam
  2. ADa apa2 ke ni? Cari camera kalis air. Nak gi pulau ker ☺☺

    BalasPadam
    Balasan
    1. ehem... insyallah ade rezeki boleh pergi la kot :P. tapi kamer ni leh guna atas darat gak hikhikhik!

      Padam
  3. ko nak snorkel ke? member aku pki olympus tough tu, mmg terbaik..sbb duet pon terbaik! hehe..eh eh eida pki en tough tu jugak kan..tp klu gambo terbaik, org kate, nikon..entalah..
    tp aku pki Sony je..jnji bl snap gambo aku comey! muahahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak cari kamera yang senang leh kena air.. tough tu mcm tak mampu.. nak cr budget Rm500 ke bawah. mak jelous tgk eida punya kamera.. mahal woo 1.5K erkkk!

      Padam
    2. haaaaaaaaaaaaaa............ tersedak sedak ida.... hahaha. aah ida pakai tough tu,, duitnye pun tough,, kihkohkoh. tapi kan cinta, hari tu ida jalan jalan kat umah ida, ade camera underwater 3m, rm500 je.... nnti ida pergi lagi kedai tu, ida amik gambar ehhhh. hehehehhe

      Padam
  4. Balasan
    1. huhuhuh! asal bukan pink.. hikhikhik!

      Padam
  5. Klau nk yg terbaik dn gmbr berkualiti elok beli nikon model aw110, tu underwater camera. Olympus tg 2.thn lasak dan mmgsesuai utk snorkeling hrga underwater camera mmg mahal. Skrg sy bru beli olympus tg 2,mmg puas hti tp bgus lg nikon.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. zul, hajat dihati memang nak brand 2 tu.. tapi poket tak tebal.. how?? how?? hikhikhik! ramai yang ckp tough tu best! nak kumpul duit lagi sikit la

      Padam
  6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  7. Sekiranya ingin cari beg pakaian dan pelbagai lagi. Cari disini. Www.zulzshop.com

    BalasPadam