Selasa, 18 Jun 2013

Resepi Jus Avocado

Orang berjus aku pun nak jus gak.. tapi jus aku jus tak sihat! huhuhuhuh! kalau nak kurus jangan ikut! masa pergi chow kit jumpa buah ni berlambak, murah plak tu so aku beli la.. 1 kilo RM7.00 sahaja. kalau kat AEON 3 biji RM10.90, satu biji RM5.90 mahal kan?? dalam 1 kilo dapat 6 biji.

Bahan-bahan

1 biji buah avocado
2 biji pisang
Milo
Susu Segar

Cara-cara

Blendkan buah avocado bersama pisang (kalau nak Best lagi blendkan bersama ais cube), kemudian tambah kan susu segar. Campur kan Milo dengan sedikit air panas (buat pekat-pekat seperti coklat cair) kemudian campurkan dengan jus yang telah di blend tadi. Tabur kan sedikit Milo untuk kesedapan berganda! siap untuk diminum & selamat menambah KOLESTROL!! hikhikhik!



**Disebabkan ade orang baru balik Langkawi makanya jus ni ditambah dengan coklat hersey! yummy TUMMY! tq Yana.. love yuuuuuuu!

10 ulasan:

  1. manade jus tak sihat. setiap jus pasti ada benefit dia. yg penting kena istiqamah la.......

    BalasPadam
    Balasan
    1. kek da.. yang tak sihatnya campo ngan coklat.. na.. na..naaa namo ikut. hikhikhik

      Padam
  2. Assalamualaikum kak zue, heee tak pernah minum jus avocado

    BalasPadam
    Balasan
    1. 1st try kat jusco tu hari terus jatuh cinta

      Padam
  3. tak pernah makan avocado tak tau rasa macam mana..

    BalasPadam
  4. ida pun tak pernah minum, ntah ntah buah avocado pun ida tak kenal. hahhahaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. try tgk kat jusco hikhikhik! tak pun google pic je

      Padam
  5. Ada lagi tak? Buatkan pastu hantar kat umah...hehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hikhik.. datang umah nnt saya buat kan FRESH

      Padam